Hz. Peygamber ile Birlikte Yürümek " Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Hz. Peygamber ile Birlikte Yürümek " Konulu Konferans

Hz. Peygamber ile Birlikte Yürümek " Konulu Konferans

Adıyaman’da, Hazreti Peygamber’in dünyayı onurlandırmasının 1444. yılı münasebetiyle, Adıyaman Belediyesi ile İl Müftülüğü’nün birlikte organize ettikleri “Hz. Peygamber İle Birlikte Yürümek” konulu konferans düzenlendi.

16.04.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, Hazreti Peygamber'in dünyayı onurlandırmasının 1444. yılı münasebetiyle, Adıyaman Belediyesi ile İl Müftülüğü'nün birlikte organize ettikleri "Hz. Peygamber ile Birlikte Yürümek" konulu konferans düzenlendi.

TPAO Konferans Salonu'nda icra edilen programa Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Gürbüzcan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, Alevi kanaat önderleri, STK temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Gürbüzcan, " Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Hz. Peygamberi Anlamaktan, Anlamaya' şiarı ile başlattığı bu yılki etkinlikler, tüm kurum ve kuruluşlarımızca da desteklenmekte ve farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Adıyaman Belediyesi olarak da Peygamberimizin bu iklimine sizleri götürme niyeti ile bu etkinliği tertip ettik. 'Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' teması ise ayrıca takdire şayandır. İslam beldeleri yüz yıllarca güvenin, adaletin, hoşgörünün, sevginin ve saygının hüküm sürdüğü huzur ve barış merkezleri olmuştur. Bugün ise, insanlığı barışa davet eden bir dinin mensuplarının bugün ortaya koyduğu davranışlar, Kur'an ve sünnetin rahmet yüklü mesajlarının çok uzağına düşmektedir. Bize düşen ise nefislerimizden başlayarak, 'Kendi nefsi için istediğini kardeşin için de isteme erdemini göstermek ve imrenilecek bir kardeşlik ortamını yeniden tesis etmektir. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' diyen bir Peygamberin ümmeti olmak ümmetler içinde bir ayrıcalık, onun güzel ahlakını yaşantımıza uyarlamamız ise bir zorunluluktur. Bu arada kardeşçe yaşayabilmenin yegane şartı; O'nu örnek almaktan geçmektedir" dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camii müezzin kayyımı ve dünya güzel Kur'an okuma birincisi Ahmet Sarıkaya, muhteşem bir Kur'an-ı Kerim okudu.

Akabinde 9 Nefes Neyzenler Grubu tarafından ney dinletisi sunumu yapıldı. Program, Yazar ve Şair Senai Demirci'nin "Kutlu Doğum" etkinlikleri kapsamındaki "Hz. Peygamber ile Birlikte Yürümek " Konulu Konferansı ile devam etti. Etkileyici ve dinleyicileri kendine çeken üslubu ile seyircilere hitap eden Demirci, Hazreti Peygamberi anlamak için önce Hazreti Yusuf'un kıssasının ana kaynağından çok iyi okunması ve anlaşılması gerektiğini söyledi. Organik kaynak diye nitelendirdiği Kur'an-ı Kerim'den hareketle Yusuf kıssasını anlatan Şair Senai Demirci, "Yusuf kıssası, kıssaların en uzunudur ve en ayrıntılı kıssadır. O ana kaynak da kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Aslında orada Hazreti Peygamberimize ait her şey var. Hazreti Peygamberi bize anlatırken farklı aksettiriyorlar. Siyer tarihimiz genellikle bize savaşlarından söz ediyor. Oysa Efendimiz 23 yıllık risaletinde sadece 52 gün savaşmıştır. Bu önemli bir noktadır. Bizim peygamber anlayışımız daha çok komutan peygamber anlayışı. Efendimizin imajını, hayatımıza nasıl oturtacağımızı bilemiyoruz. Bu yüzden ciddi sarsılmalar yaşıyoruz" dedi.

Kur'an-ı Kerim'in anlayarak okunması gerektiğini belirten Demirci, Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumanın yanlışlığına vurgu yaparak, "Restaurant menülerini yüzünden bir okuyun anlıyor musunuz? Allah aşkına başka kitap mı bulamadık, anlamasak da olur diyeceğimiz. Yüzünden okuyarak bir medeniyet kuramayız, yolda kalırız. Efendimize ait bütün kayıtlar buradadır. Yani Kur'an'da. Onun hayatı vahyin kalbine göre atan nabızdır. Kur'an-ı okuduğumuzda onun hayatının, bütün alanlarına vakıf oluruz" diye konuştu.

Adıyamanlıların büyük beğeni ile dinlediği programın sonunda, Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Yazar-Şair Senai Demirci'ye çiçek takdim ettiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hz. Peygamber ile Birlikte Yürümek ' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement