I'm Design Tasarım Haftası Başlıyor - Son Dakika
Güncel

I'm Design Tasarım Haftası Başlıyor

İMOS tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve İtalya İstanbul Başkonsolosluğu'nun "Italian Design Day" kapsamında desteklediği organizasyon için çalışmalarda sona gelindi.

21.02.2017 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin İnegöl mobilyasının tasarımla beraber daha güçlü anılması, Endüstriyel tasarımcılara kentin tanıtımının yapılması ve mobilya tasarımının her yönüyle tartışılması için ilkini 2015 yılında gerçekleştirdiği I'm Design etkinliğinin üçüncüsü bu yıl "28 Şubat - 4 Mart" tarihleri arasında düzenlenecek.
İnegöl'ün sektörün tasarım ve fikir liderliğini yaptığını ifade eden İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ "Bildiğiniz gibi İnegöl şu an sektörün tasarım ve fikir liderliğini yapmakta. Ancak bu liderliği taçlandırmak için bazı organizasyonlarla tüm sektörün ve tasarımcıların ilgisini kentimize çekip, tasarım fikrinin daha kurumsal olarak tartışılmasının sağlanması gerekiyor. Biz de 2015 senesinde Atölye İnegöl'ün açılışı ile birlikte I'm Design etkinliğini organize etmeye başladık. Her geçen yıl organizasyona yeni özellikler katmaya ve konuşmacı kalitesini arttırmaya çalıştık. Yerli yabancı konusunda uzman pek çok tasarımcıyı kentimizde ağırladık, yüzlerce endüstriyel tasarım öğrencisine şehrimizi tanıttık" diye konuştu.

"28 Şubat - 4 Mart" tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonun içeriği ile ilgili bilgi veren Uğurdağ şöyle konuştu: "Bu sene 28 Şubat 3 Mart tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve TONN Ekonomi Üniversitesi'nden yaklaşık 50 öğrencinin katılımı ile Milano Domus Akademi ve Özyeğin Üniversitesi koordinasyonunda workshop çalışması yapacağız. 4 gün sürecek bu workshopta öğrenci arkadaşlar mobilya tasarlayacaklar ve bu tasarımların üretimi yapılacak. Geçtiğimiz yıl İnegöl Sofrası konseptimiz vardı ve bu konsept çerçevesinde öğrenci arkadaşlar masa tasarlamışlardı ve bu masalar üretilip sergilenmişti. Organizasyonun bu bölümü şahsen beni çok heyecanlandırıyor."

Tanınmış isimler dinleyicilerle buluşacak…

Seminerlerde tasarımcıdan sanayiciye pek çok konuşmacı olacağını belirten Yavuz Uğurdağ şunları söyledi: "Bu sene konuşmacılarımızı seçerken çok daha titiz davrandık. İtalya İstanbul Başkonsolosluğu bize konuşmacı tedariki konusunda çok ciddi destek verdi. Italian Design Day kapsamında bizim organizasyonumuza da destek veriyorlar. Bu sene Interprint firmasından Salvatore Figliuzzi, Domus Akademi'den Emmanuel Ruffo, İtalya'dan tasarımcılar Alessandra Baldereschi, Natalia Rota Nodari, ülkemizin önemli tasarımcıları Gamze Güven ve Okan Türkoğlu, ülkemizde pek çok tasarım işi yapan Hollandalı tasarımcı Rianne Koens, tasarım fikrini işletmelerinde en ön sıraya koyan sanayicilerimizden Mustafa Aydın, Ercan Ata ve Hüseyin Yıldız Prof. Dr. Alpay Er, Yrd. Doç. Dr. Can Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Işıl Oygür İlhan moderatörlüğünde dinleyicilerle buluşacak. Bu sene geçmiş yıldan farklı olarak seminerler Türkiye'nin en güzel kongre merkezilerinden biri olan Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda gerçekleşecek."

Sponsorlara teşekkür…

Bu tür organizasyonların sponsor desteği olmadan yapılmasının zor olduğunun altını çizen Yavuz Uğurdağ sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sene de ilk günden beri bizimle beraber yürüyen Starwood firması organizasyonumuzun ana sponsoru, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Cam firması da yine ilk organizasyondan bu yana verdikleri desteği bu organizasyonda da veriyorlar. İnegöl'ün iki önemli değeri MODEF ve Mobiliyum da programımıza destek veriyorlar. Bunun yanı sıra Bursa Kent Konseyi de organizasyonumuzda bizlerden desteklerini esirgemiyor. Ayrıca workshop tasarımlarının üretilmesi için bize işletmesinin tüm imkanlarını veren Foga Ahşap firması da en önemli destekçilerimizden. Bu tür organizasyonların yaşaması ve güçlenmesi için destek veren kurumlar çok önemli. Ben sizin vasıtanızla tüm sponsor ve destekçilerimize teşekkür ederim."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel I'm Design Tasarım Haftası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement