IAAF, Elvan'ın Eski Antrenörü Bychkov'u Arıyor - Son Dakika
Spor

IAAF, Elvan'ın Eski Antrenörü Bychkov'u Arıyor

IAAF, Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından doping soruşturması devam eden milli atlet Elvan Abeylegesse'nin eski antrenörü Anatoly Bychkov'u arıyor.

09.03.2016 10:11  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu tarafından doping soruşturması devam eden milli atlet Elvan Abeylegesse'nin eski antrenörü Anatoly Bychkov'u arıyor.

Alınan bilgiye göre IAAF, sporculara ilaç temin ettiği gerekçesiyle aradığı, Elvan ile 2 olimpiyat, bir de dünya ikinciliği kazanan Rus antrenör Anatoly Bychkov'u, Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) aracılığıyla bulmaya çalışıyor.

Bychkov'un eski milli atlet eşi Ebru Kavaklıoğlu, AA muhabirine, Bychkov'un arandığını doğrulayarak, "INTERPOL, benimle 3 gün önce irtibata geçti ama biz 5 yıldır ayrıyız. Anatoly'nin yerini bilmiyorum. Bunu kendilerine de söyledim" dedi.

Sporculuk döneminde eski eşininin kendisini de çalıştırdığını kaydeden Türkiye rekortmeni Rus asıllı Kavaklıoğlu, "Biz çalışırken bu tür olaylara hiç rastlamadım. Bu konuda hiçbir bilgim yok" diye konuştu.

Kariyerinin en önemli derecelerini Bychkov ile elde eden Elvan, Rus antrenör ile çalıştığı 2006-2008 yılları arasında, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 5 ve 10 bin metrelerde, 2007 Dünya Şampiyonası'nda ise 10 bin metrede gümüş madalya kazanmıştı.

IAAF, geçen yıl ağustos ayında milli atletten, geriye dönük analizler sonucu 2007 Dünya Şampiyonası'ndaki örneklerinde yasaklı maddeye rastlandığı gerekçesiyle savunma istemişti.

Bu arada Bychkov'un çalıştırdığı milli atletler arasında iki isim daha dikkati çekiyor. Biyolojik pasaportundaki anormal veriler nedeniyle 2013 yılında 4 yıl pistlerden men edilen, kadınlar 3 bin ve 5 bin metrede Avrupa şampiyonluğu bulunan Etiyopya asıllı milli atlet Alemitu Bekele, 2011-2013 yıllarında Bychkov ile çalışmıştı.

Bychkov, 2011 yılında kısa bir dönem de, kadınlar 1500 metrede 2012 Londra Olimpiyatları'nın ikincisi Gamze Bulut'u çalıştırmıştı. Bychkov'dan sonra Süleyman Altınoluk ile çalışmaya başlayan Gamze, doping yaptığı gerekçesiyle soruşturma altında bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor IAAF, Elvan'ın Eski Antrenörü Bychkov'u Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement