İaü'den Ağız ve Diş Sağlığı Seminerleri - Son Dakika
Güncel

İaü'den Ağız ve Diş Sağlığı Seminerleri

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik bilinçlendirme seminerleriyle ağız ve diş sağlığı taramaları başlattı.

29.01.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik bilinçlendirme seminerleriyle ağız ve diş sağlığı taramaları başlattı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, seminerlerde, Bahçelievler ve Bakırköy çevresindeki okullar başta olmak üzere ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklar, karşılaşabilecekleri ortodontik problemler ve tedavileri hakkında bilgilendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bilgin Giray, ağız ve diş sağlığı açısından problemlerin erken yaşta tespit edilmesinin sağlık ve ekonomik açıdan fayda sağladığını belirtti.

Erken yaşta bilinçlendirme ve erken tanının önemli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Giray, "Çocuklarımıza ortodonti tedavisinin (çapraşık diş tedavisi) korkutucu olduğuna yönelik algının kırılması ve tedaviye küçük yaşta başlamanın önemini anlatıyoruz. Uzman diş hekimlerimizin verdiği seminerlerle ağız ve diş sağlığı taramalarımızda, çocukların en geç 7 yaşında ilk ortodontik muayeneden geçirilmelerinin gerekliliğini vurguluyoruz. Günümüzde her yaşta ortodontik tedavi mümkün olsa bile çocukluk ve gençlik yaşlarında çeşitli sebeplerle ortodonti tedavisini yaptırmayan kişiler, yetişkinlik döneminde pek çok sorunla karşılaşabilmektedir. Erken kontrol ve tedavi, sağlıklı bir çenenin gelişimi açısından çok çok önemli. Çocuklarımıza, daimi dişlerin düzgün sıralanmasıyla dudak ve dil fonksiyonlarının düzenlenmesinin kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılmasına da yardımcı olduğunu örnekler eşliğinde aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar, Güngören ve Küçükçekmece belediyeleriyle yapılan iş birlikleriyle 2011 yılından bu yana yaklaşık 100 bin öğrencinin diş taramasını gerçekleştirdi.

Ayrıca fakülte tarafından maddi olanakları kısıtlı ailelere destek amaçlı diş tedavi imkanı sunuluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İaü'den Ağız ve Diş Sağlığı Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement