İaü, Yeni Akademik Yılı Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

İaü, Yeni Akademik Yılı Açılışını Yaptı

İaü, Yeni Akademik Yılı Açılışını Yaptı

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

20.10.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan İAÜ'nün açılış töreni İAÜ Florya Kampüsü'nde yapıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, üniversitenin akademik camiası ve birçok öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmalarını sırasıyla İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Konuşmalarının ardından ilk dersin verilmesiyle birlikte İAÜ Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı öğrencilerinin yapmış olduğu "Sevdamız Karadeniz" adlı defile ile devam eden açılışta yöresel Karadeniz türküleri eşliğinde sahneye gelen horon ekibi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Açılış konuşmasında yeni bir akademik yıl için İAÜ'ye başarılar dileyen Bakan İsmet Yılmaz konuşmasının devamında, "Aydınlık bir gelecek için yola çıkan İAÜ, adını kısa zamanda kabul ettirmiş en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri olma başarısını göstermiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Aynı zamanda eğitim alanında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz, "Yükseköğretim reformunu hayata geçireceğiz. Yükseköğretim Kalite Kurulu'nu oluşturacağız. Eğitim öğretimde iç ve dış kalite sistemi olmasını, bağımsız dış değerlendirme kurumları tarafından değerlendirilmesini, bir akreditasyon değerlendirme sistemine sahip olmasını istiyoruz. 5 yılda bir yıl üniversitelerimiz dış değerlendirmeye tabi tutulacak. Yükseköğretime geçiş sınavlarını da yılda birden çok yapacağız. Üniversitelerin ihtisaslaşmasını destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bir ülkenin eğitime ayırdığı bütçe, o ülkenin eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesidir"

Bütçe olarak eğitime verdikleri payın çok fazla olduğunu ve bunun da gerekli olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bir ülkenin eğitime ayırdığı bütçe o ülkenin eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Eğitimli insanla ülkenizi daha iyi savunursunuz. 2002-2003 eğitim yılında derslik sayısı 379 bindi. Bugün derslik sayısı 671 binin üstünde. Bu sayı da her gün artıyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 2002-2003 öğretim yılında ilköğretim 36 iken, bugün 25. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. Şimdi herhalde 75 kişilik sınıf yoktur. Bir sınıfa girdiğinde öğretmen her öğrenciye bir dakika ayırmak istese öğrenci başına bir dakika düşer mi? 75 kişinin olduğu yerde eğitim veremezdiniz" şeklinde konuştu.

"Üniversiteler için özgür bir ortam şart"

Açılış töreninden önce yeni akademik yıl için bütün eğitim camiasına başarılar dileyen Dr. Mustafa Aydın da, "Bu bizim üniversite olarak 16. akademik yılı açılışımız. Yeni bir akademik yıla daha giriyoruz. Üniversiteler ülkelerin beyinleri görevindedirler. Bu beyinler ülkeleri yarınlara ve yarından sonralara taşırlar. Tabi bunun için de olmazsa olmaz şey akademik camianın kesinlikle özgür bir ortama sahip olmasıdır. Özgür bir ortamda bilim ve teknoloji üretmek akademik ve iş dünyasına hizmet etmek üniversitelerin en önemli görevlerindendir. Fakat kesinlikle bu özgürlük anlayışı, devletin parçalanması ve terörist eylemlere destek vermek için kullanılmamalıdır. Maalesef günümüzde akademik özgürlük adı altında bir kısım insanlarımız terörist eylemlere destek vermişler ve bu ülkenin bölünmesi için de çaba göstermişlerdir. Onun için biz Türkiye'deki üniversiteler olarak ilmi ve bilimi öncelikle demokrasiyi, özgürlüğü, ülkenin birlik ve beraberliğini ortaya koymak ve o birlik beraberliğe destek vermek maksadıyla oluşan, yeşeren olumlu ortamlar olarak değerlendiriyoruz. Bugün ben bu vesileyle Türk eğitim camiasına hayırlı bir yıl diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İaü, Yeni Akademik Yılı Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement