İbadi: Musul Operasyonu Planladığımızdan Daha Hızlı İlerliyor - Son Dakika
Dünya

İbadi: Musul Operasyonu Planladığımızdan Daha Hızlı İlerliyor

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Paris'teki Musul konferansında "Birlikler, bölgeye doğru beklediğimizden ve planladığımızdan daha hızlı bir şekilde hareket ediyor" dedi.

20.10.2016 11:51  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Paris'te gerçekleştirilen Musul Konferansına video konferansla bağlanarak, "Birlikler, bölgeye doğru beklediğimizden ve planladığımızdan daha hızlı bir şekilde hareket ediyor" dedi.

TÜRKİYE DAHİL 20 ÜLKEDEN DİPLOMATLAR KATILIYOR

Musul'un geleceğini görüşmek üzere Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Musul Konferansı, sabah saatlerinde başladı. Musul'un istikrarı için düzenlenen toplantıya Türkiye, ABD, Irak ve 20 farklı ülkeden diplomatlar katılıyor.

AÇILIŞI HOLLANDE YAPTI

Sivillerin korunması, bölgeye insani yardımın sağlanması ve IŞİD'den temizlenen bölgelerin yönetiminin planlanmasına yönelik sorunları gidermeyi amaçlanan toplantının açılışını Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yaptı.

"IŞİD MİLİTANLARI RAKKA'YA KAÇIYOR"

IŞİD militanlarının Suriye'nin Rakka kentine doğru kaçtıklarına dair kanıtların bulunduğunu söyleyen Hollande, örgütün yeniden toplanmasını engellemek için her şeyin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

IŞİD'in Irak ve Suriye'de toprak kaybettiğine dikkat çeken Hollande, Musul'un IŞİD'den temizlenmesinin yalnızca askeri hedef olmaması gerektiğini belirtti. Toplantının operasyona siyasi taban oluşturacağını kaydeden Hollande, "Musul operasyonu IŞİD'i sığınağının tam kalbinden vurduğu için çok önemli. Barbarlıktan kaçan Irak halkı için umudu yeniden inşa etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"4 BİN FRANSIZ ASKERİ MÜCADELE EDİYOR"

Fransız Cumhurbaşkanı, ülkesinin 4 bin askeri birlikle IŞİD'e karşı mücadele verdiğini hatırlattı.

İBADİ: BİRLİKLER BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA HIZLI İLERLİYOR

Irak Başbakanı Haydar İbadi, toplantının açılışına video konferans ile bağlanarak açıklamada bulundu. Musul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonların oldukça hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getirerek, "Birlikler, bölgeye doğru beklediğimizden ve planladığımızdan daha hızlı bir şekilde hareket ediyor" dedi.

İbadi, "Daha önce Ramadi, Selahaddin, Diyala, Enbar ve Felluce'yi kurtardık. Halk, güçlerimizin kente (Musul) girmesini bekliyor. Birliğe her zamankinden daha çok yakınız. Başta ABD olmak üzere Irak topraklarında bulunan güçler (koalisyon), destek için bulunuyor. Amacımız bu bölgeye huzur ve istikrarı yeniden getirmek." dedi.

İbadi: Musul Operasyonu Planladığımızdan Daha Hızlı İlerliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İbadi: Musul Operasyonu Planladığımızdan Daha Hızlı İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement