İbb, 4 Bin 815 Personelle Karla Mücadele Etti - Son Dakika
Güncel

İbb, 4 Bin 815 Personelle Karla Mücadele Etti

İbb, 4 Bin 815 Personelle Karla Mücadele Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

07.01.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 4 bin 815 personelin görev yaptığı çalışmalarda ana arterler başta olmak üzere köprü ve viyadüklerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'da dün gün boyu devam eden kar yağışı etkisini gece de gösterdi. Anadolu Yakası'nda yoğun şekilde görülen kar yağışı sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Gece havanın daha da soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları tem ve E-5'te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İhtiyaç halinde ilçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı.

METROBÜS SABAHA KADAR HİZMET VERDİ

İSTAÇ, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, kaldırım ve yaya üst geçitleri, otobüs durakları, vapur iskelelerinde elle kar temizliği yaptı. Metrobüs sabaha kadar sorunsuz seferlerine devam etti.

İstanbul'da sabah saatlerinde olan üstü bir trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Bağcılar Kabataş hafif metro hattında 06.10'da enerji arızası nedeniyle Güneştepe-Bağcılar arası seferler yapılamıyor.

ANADOLU YAKASI'NDA KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

Gece etkili olan yağış sonrasında ölçülen kar kalınlıkları ise Anadolu Yakası'nda: Pendik- 15 cm, Sultanbeyli- 13 cm, Tuzla- 10 cm, Beykoz- 10 cm, Ömerli- 15 cm; Avrupa Yakası'nda ölçülen kar kalınlıkları ise: Mahmutbey- 12 cm, Bağcılar- 12 cm, Çavuşbaşı- 8 cm, Maslak- 5 cm.

4 BİN 815 PERSONEL GÖREV YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4 bin 815 personel ve bin 28 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "Köy Tim"leri ise köylerde kar kürüme çalışması yaptı. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanıldı.

22.00-07.00 saatleri arasında karla mücadele çalışmalarında 5 bin 174 ton tuz, 49 ton solüsyon kullanıldı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde ise bin 452 ton tuz kullanıldı.

İBB, EVSİZLERİ KARA KIŞTA MİSAFİR EDİYOR

İBB, Zeytinburnu Spor Salonu'nda 472 erkek, 21'i kadın olmak üzere toplam 493 evsizi barındırmaya devam ediyor. Zeytinburnu İBB Spor Salonu'nda misafir edilen evsizlerin 24 saat boyunca kahvaltı, sıcak yemek, çay, çorba, su ve her türlü ihtiyacı İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanıyor. Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbb, 4 Bin 815 Personelle Karla Mücadele Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement