İbb Başkanı Topbaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İbb Başkanı Topbaş Açıklaması

İbb Başkanı Topbaş Açıklaması

İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı boyunca kentte toplu taşımanın yüzde 50 indirimli yapılacağını bildirdi.

09.09.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı boyunca kentte toplu taşımanın yüzde 50 indirimli yapılacağını bildirdi.

Topbaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Saraçhane'deki başkanlık binasında düzenlenen törende belediye çalışanlarıyla bayramlaştı. Belediye çalışanlarının ailelerinin de katıldığı törende Topbaş, bayramlaşmaya gelen çocuklara bayram harçlığı verdi.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Topbaş, dini bayramların, inanç toplumlarında ayrı bir yerinin olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Bayramların, birbirine kırgın olan insanların buna son vermeleri için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Topbaş, "Bayramlarda biz belediye olarak bayram yapmak değil, kentimizde yaşayan insanlara bayram yaptırmaya çalışıyoruz" dedi.

Kurban Bayramı'nın, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların evlerinde acı bir şekilde geçeceğini anlatan Topbaş, şöyle konuştu:

"Bu bayramın bizler için diğer bir anlamı da 15 Temmuz darbe girişiminin, profesyonel teröristlerin yıllardır devam eden yapılanmalarının tezahürü olarak önümüze çıkardıkları bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Milletimizin feraseti, imanı, yüreği, birlikteliği Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçek devlet adamlığı, devlet başkanı olarak gösterdiği feraseti, imanı gücü ve cesaretiyle buluşarak, bu darbe girişimini bertaraf etti. Bazı hanelerde acılar var. Onlar, tabii ki kimseye kolay nasip olmayan bir payeye sahip olduklarının farkındalar ama evde küçük çocukları ve yetimleriyle bu acıyı yaşayan insanlarımız var. Onlara sabır diliyoruz. Bu ülke için çok şey yaptılar. Allah kendilerinden razı olsun. Bu toprakları bize vatan yapmak için canını veren gerçek şehitleri rahmetle anıyorum. Belediyemizin önünde 18 şehidimiz, 50 kadar gazimiz var. Onların yürekleri, samimiyetleri bizim burada birlikte olma fırsatı verdi. Başarılı olsalardı bu terörist grup bugünkü Türkiye'nin halini düşünmek dahi istemiyorum. Kardeş kavgasına girmiş, birbiriyle çekişen ve Türkiye'yi paramparça eden bir sürece girerdik."

Kadir Topbaş, 16 gün içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Cerablus'ta büyük bir başarı gösterdiğini belirterek, şu anda Türkiye'nin bir savaş halinde Suriye topraklarında olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin terörist guruplarla mücadele içeresinde bulunduğunu dile getiren Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Askerlerimiz orada. Şehitler de veriyoruz. İnşallah askerimiz başarıya ulaşır. İnsanlık üzerine karabasan gibi gelen bu terörist gruplarına burada dersini verir. İki yılı aşkındır bu gruplar ile koalisyon güçleri sözüm ona mücadele ediyor. 16 gün içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin nasıl bir başarı gösterdiğine hepimiz şahitlik etmekteyiz. Orada oynanan oyunların hepsinin farkındayız. Dün başkonsoloslarla yapılan toplantıda dile getirdim. PYD, sözüm ona gözü dönmüş terörist IŞİD'i temizlemek için kendini meşrulaştırmak için o topraklarda olmaya çalışıyor. Ama ikisi de orada yaşayan insanlara kan ve göz yaşından başka bir şey bırakmıyor."

Cerablus'ta yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul'daki 600 bine yakın Suriyeli'nin evine dönmeye başladığını ifade eden Topbaş, "Millet olarak beraberiz. Hem teröristlerle savaş içindeyiz hem de Suriye toprakları üzerinde savaş halindeyiz. Ama şunu biliyoruz ki tarihimizde asla farklı niyetler ile topraklara girilmedi. Milletimiz farklı niyetler ile girmedi. Asla 'Aman' diyene kılıç kalkmadı" ifadelerini kullandı.

"Bayram süresince toplu taşıma yüzde elli indirimli olacak"

Kurban Bayramı'nın kentte huzurlu şekilde yaşanması için belediye olarak bazı tedbirler aldıklarını dile getiren Topbaş, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Kurban kesmek isteyen vatandaşlara yönelik hazırlıklarının tamamlandığını, kesim merkezlerinin hizmet verdiğini belirten Topbaş, Kurban Bayramlarında geçmişte yaşanan kötü görüntülerin azaldığını kaydetti.

Bunlar için tamamen "Bitti" diyemediklerini söyleyen Topbaş, sözlerini, "Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarımız yüzde 50 indirimle hizmet verecek. Ayrıca bayramın ilk iki günü ana arterlerde İSPARK ücret almayacak. İtfaiye ve zabıtamız teyakkuz halinde olacak. Bayramını İstanbul'da geçireceklerden ve İstanbul dışına gidecek olanlardan özellikle trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum." diye tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbb Başkanı Topbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement