İbb'de 'Silahlı Kişi' Muamması... - Son Dakika
Güncel

İbb'de 'Silahlı Kişi' Muamması...

İbb\'de \'Silahlı Kişi\' Muamması...

Haber Ezgi Çapa İstanbul DHA İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı toplantılarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın çalışma ofisinin de bulunduğu Başkanlık Sarayı'nın güvenliği damgasını vurdu.

15.12.2015 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Ezgi Çapa İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı toplantılarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın çalışma ofisinin de bulunduğu Başkanlık Sarayı'nın güvenliği damgasını vurdu. CHP'li Meclis üyeleri, İBB Meclisi ve komisyonlarının da bulunduğu koridora dün akşam silahlı bir kişinin girerek tehditkar davranışlarda bulunduğunu iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dün akşam saatlerinde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili konuşan CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, 'Birisinin buraya silahla girmesi, silahını göstermesi... Bu, kabul edilebilir bir şey değil dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de arabasının önü kesilerek darp edilen Sağ, 'Yapanın yanına kalmasın. Adı soyadına kadar biliniyor diye konuştu.

CHP'li Meclis üyesi Mesut Kösedağı da, 'Türkiye'nin en büyük ikinci meclisiyiz ama can güvenliğimiz yok. Başımıza her şey gelebilir. İstanbul'un bütün kararlarına burası imza atıyor. Yerel parlamenter olarak adlandırılan Meclis üyelerinin özlük haklarının güçlendirilmesi gerekiyor dedi.

Olayla ilgili olarak dün akşam bilgi sahibi olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek ise 'Güvenlik birimleri Meclis kamera kayıtlarında böyle bir şey olmadığını söylediler dedi.

Taşyürek ayrıca, Meclis üyelerini kapı girişindeki aramalarda ve misafir kabullerinde daha hassas olmaları konusunda uyardı.

Meclis gündemine taşınmasına rağmen, güvenlik birimleri böyle bir olayın yaşanmadığını, kamera kayıtlarının incelendiğini, ancak konuyla ilgili herhangi bir kişinin tespit edilmediğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İbb'de 'Silahlı Kişi' Muamması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement