İbb'den Üst Geçit Kazasına İlişkin Açıklama - Son Dakika
Güncel

İbb'den Üst Geçit Kazasına İlişkin Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar’da bir tankerin çarpması sonucu çöken üst geçit kazasına ilişkin bir açıklama yaptı.

03.09.2014 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar'da bir tankerin çarpması sonucu çöken üst geçit kazasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada kaza sonrası yapılan çalışmalara değinildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir Silo-Tanker'in açılması ve yaya üst geçidine çarpması sonucu geçit çöktü. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti" denildi.

Kazanın saat 10.00 sıralarında meydana geldiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu ilk etapta 31 personel, 10 araçla 10.04 'de olaya müdahale etti. 112 ambulansları bölgeye sevk edildi. Kazının büyük ve E-5 karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kuruldu. Olay bilgilerinin Komuta Merkezine kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT, İsfalt A.Ş ekipleri en üst düzeyde bölgeye sevk edildi. Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı.

Yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30'da önce yan yollar, daha sonra E-5'in bir bölümü kısmen trafiğe açıldı. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı."

Açıklamada olayın oluş şekli ve nedenleri bilirkişi ve Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasından sonra netlik kazanacağı da ifade edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbb'den Üst Geçit Kazasına İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement