Ibm'den Bursa'nın Gelecek Vizyonuna Gönüllü Katkı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Ibm'den Bursa'nın Gelecek Vizyonuna Gönüllü Katkı

Ibm\'den Bursa\'nın Gelecek Vizyonuna Gönüllü Katkı

IBM Kurumsal Hizmet Gücü (KHG) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde ülkemizdeydi.

11.04.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IBM Kurumsal Hizmet Gücü (KHG) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde ülkemizdeydi. 4 alt gruba ayrılan 15 IBM'ci; melek yatırımcı ağı oluşturulması, turizm sektöründe BİT Uygulamalarının artırılması, endüstrilerde dönüşüm için kullanılması ve girişimcilik aracılığıyla AR-GE ve inovasyon kapasitesinin iyileştirilmesi konularına odaklandı.

Kurumsal Hizmet Gücü (KHG) IBM vizyonunda en önemli yer tutan kurumsal sosyal sorumluluk programlarından biridir. KHG'nin proje ortağı Digital Opportunity Trust'ın katkılarıyla Türkiye'deki 5'inci yılındaki program 5 Mart – 3 Nisan 2014 tarihleri arasında Bursa'da Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yürütüldü.

Bursa'da bulunan IBM çalışanları 4 alt ekibe ayrılarak değişik stratejik planlar geliştirmeye odaklandı. Avustralya, Brezilya, Çin ve Hindistan'dan IBM çalışanlarının oluşturduğu 4 kişilik birinci alt ekip, BEBKA'nın ev sahipliğinde, melek yatırımcı ağı oluşturmak için çalıştı. ABD, Arjantin ve Hindistan'dan gelen 3 kişilik ikinci alt ekip Bursa'nın turizm sektöründe bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) uygulamalarının artırılmasına yönelik stratejik plan geliştirilmesine öncelik verdi. İlk iki alt ekip, bu projeleri BEBKA ile birlikte geliştirdi. Üçüncü alt ekip ise Bursa'daki 4 temel endüstrinin dönüşümünde bilgi ve iletişim teknolojilerinin stratejik kullanımı için bir plan oluşturmak üzere BTSO ile işbirliği yaptı. Üçüncü alt ekipte, Çin, Japonya, Avustralya ve Arjantin'den 4 IBM'ci yer aldı. Son olarak, ABD, Kolombiya, Hindistan'dan (2) 4 kişilik, dördüncü alt ekip girişimcilik aracılığıyla AR-GE ve inovasyon kapasitesini iyileştirecek stratejik bir plan çerçevesinde Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde yürütüldü.

Kurumsal Hizmet Gücü IBM çalışanlarına küresel vatandaşlar olarak becerilerini ve deneyimlerini geliştirme ve daha sonra uzmanlıklarını gerçek bir fark yaratmak için kullanma fırsatını sunan, bir sosyal sorumluluk programıdır. Bir aylık görevlendirmelerde, çeşitli ülkelerdeki kar amaçlı olmayan kuruluşlara, eğitim kurumlarına, kamu kurumlarına ve girişimcilere toplumsal ve ekonomik gelişim süreçlerini destekleyecek danışmanlık sunmaktadır.

2009 yılından beri değişik ülkelerden Türkiye'ye gelen IBM çalışanları bugüne kadar Mersin, Gaziantep, Malatya, Kayseri ve Hatay, 2 kez İzmir'de 104 IBM gönüllüsü ile 30 farklı projede yer aldı. IBM KHG ekibinin Mersin, Gaziantep ve Malatya'daki çalışmalarından dolayı Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) IBM'e 2010 yılı En Başarılı Gönüllülük Projesi kategorisinde ödül verdi.

IBM'in Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.thinglink.com/scene/444054708668071937 ve www.ibm.com/tr/sorumluluk/index.html adreslerini, IBM Kurumsal Hizmet Gücü hakkında daha fazla bilgi almak için www.ibm.com/tr/sorumluluk/kurumsal.html

adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Ibm'den Bursa'nın Gelecek Vizyonuna Gönüllü Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement