Ibm ve Microsoft'tan Hibrit Bulutta Stratejik İşbirliği - Son Dakika
Teknoloji

Ibm ve Microsoft'tan Hibrit Bulutta Stratejik İşbirliği

Ibm ve Microsoft\'tan Hibrit Bulutta Stratejik İşbirliği

IBM ve Microsoft, müşterilere ve geliştiricilere bulut ortamına daha hızlı geçiş ve yeni iş fırsatlarını yakalama fırsatı tanımak için birlikte çalışmaya...

27.10.2014 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

IBM ve Microsoft Azure, bulutta kurumsal yazılımları sağlamak üzere birlikte çalışmaya başladıklarını duyurdu. Hibrit bulut bilişime geçişin hız kazandığı bir dönemde IBM ve Microsoft işbirliği, müşterilere, çözüm ortaklarına ve geliştiricilere bulut ortamında daha fazla seçenek sunarak yeni iş fırsatlarını yakalamalarına, inovasyonu teşvik etmelerine ve maliyetleri azaltmalarına yardımcı olacak.


Yeni duyurulan işbirliği müşterilere şu avantajları sunuyor:


WebSphere Liberty, MQ ve DB2 gibi kritik IBM ara katman yazılımlarının Microsoft Azure'da kullanılması sağlanacak.


Microsoft Windows işletim sistemi ve Microsoft SQL yazılımları, IBM Bulut Bilişim ortamında sipariş edilebilecek.


IBM ve Microsoft, IBM'in Bluemix bulut geliştirme platformu için Microsoft .NET 'i sağlamak üzere birlikte çalışacak.


Hibrit bulut kurulumlarını desteklemek için IBM, Windows Server Hyper-V'de çalışan yazılımlar için desteğini artıracak ve şirketler, IBM Pure Application Service çözümünü Azure'da kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.


IBM Yazılım ve Bulut Çözümleri Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Robert LeBlanc Microsoft ile yapılan işbirliğiyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Bu adımla birlikte hibrit bulut ortamında inovasyonu teşvik etmek için yeni fırsatlar yaratıyoruz. Bu anlaşma, IBM'in kurumlara açık bulut teknolojisi sağlama stratejisini bir adım ileri taşıyor. Müşteriler artık IBM'in önde gelen ara katman yazılımlarına daha önce benzeri görülmemiş biçimde erişim kazanacak ve bulut ortamlarını devreye almak için kullandıkları araçlar konusunda daha fazla seçme şansına sahip olacak."


Microsoft Bulut ve Kurumsal Üst Düzey Başkan Yardımcısı Scott Guthrie ise şöyle konuşuyor: "Microsoft, kurumsal müşterilerin kendi sistemlerinde, çözüm ortaklarının bulut ortamlarında ve Microsoft Azure yazılımında bulut bilgi işlemin olağanüstü avantajlarından yararlanmalarına yardımcı olmak için yoğun olarak çalışıyor. Bu anlaşmayla daha fazla müşteri, Azure'un ölçeklendirme ve kurumsal performans özelliklerinden ve hibrit yeteneklerinden yararlanabilecek."


IBM ve Microsoft; WebSphere Application Server, WebSphere MQ ve DB2 veritabanı yazılımı da dâhil olmak üzere IBM'in kurumsal alanda başarısı kanıtlanmış ara katman yazılımları portföyündeki önemli ürünleri, geliştirme, üretim, devreye alma aşamasında Microsoft Azure Virtual Machines hizmeti kapsamında kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.


Microsoft ve IBM, IBM'in "açık bulut hizmet olarak sunulan platform" ortamı Bluemix'te ilgili araçların ve .NET'i sağlamak için de birlikte çalışıyor. Bu çalışma; milyonlarca .NET geliştiricisinin IBM'in bulut platformundaki müşteriler için uygulamalar geliştirmesine olanak tanıyacak.


Şirketler, müşterilerin kendi yazılım lisanslarını IBM ve Microsoft bulut ortamlarına getirmelerini sağlayarak ek maliyetlerden kurtulma fırsatı kazanacak. Microsoft WebSphere Liberty, MQ ve DB2 gibi IBM ara katman yazılımı lisanslarını da Azure müşterilerine "kullandığın kadar öde" anlayışına dayalı bir fiyatlandırma yöntemiyle sunacak.




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ibm ve Microsoft'tan Hibrit Bulutta Stratejik İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement