İbrahim Aras'ın Katil Zanlısı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

İbrahim Aras'ın Katil Zanlısı Tutuklandı

İbrahim Aras\'ın Katil Zanlısı Tutuklandı

Adana’da 9 ay önce korsan gösteri sırasında İbrahim Aras’ı öldürmek suçundan aranan 14 yaşındaki zanlı, araç kullanırken yakalandı.

18.03.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 9 ay önce korsan gösteri sırasında İbrahim Aras'ı öldürmek suçundan aranan 14 yaşındaki zanlı, araç kullanırken yakalandı. Pazarda kavga çıkartıp rastgele ateş açarak bir kadını da öldürdüğü belirlenen zanlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Haziran 2014 günü Adana'da bir grup PKK yandaşı Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olayları protesto etmek için yolu kapatıp polise taş ve molotofkokteyli atarak korsan gösteri yaptı. Bu sırada korsan gösteriye katılan 15 yaşındaki İbrahim Aras isimli bir çocuk ise Hürriyet Mahallesi'ndeki bir sokakta kafasından vurulmuş halde bulundu. Çocuğu akrabaları polisin sıktığı gaz fişeği kapsülünün kafasına gelmesi sonucu öldüğünü ileri sürdü. Ancak polis gaz kapsülünün kafayı tamamen parçalamayacağını belirtip, olayın çözülmesi için çok yönlü çalışma başlattı.

Polis yaptığı hem bilimsel çalışma hem de görgü tanıklarının ifadesiyle Aras'ı 14 yaşında 9 ayrı suç kaydı olan S.A. isimli bir çocuğun öldürdüğünü belirledi.

Bu arada İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu, Adana'da Lice olaylarını protesto eylemi sırasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın gaz fişeği sonucu değil "yüksek kinetik enerjili harp silahı veya domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle öldürüldüğünü" belirledi. Bunun üzerine polis S.A.'yı yakalayıp adliyeye sevk etti. Ancak zanlı yaşı küçük olduğu için savcılıktan serbest kaldı.

8 AY SONRA PAZARDA BİR KADINI ÖLDÜRDÜ

S.A. serbest kaldıktan sonra da rahat durmadı. 2 Şubat 2015 günü Seyhan ilçesine bağlı Alidede Mahallesi'ndeki pazara gelen S.A. yaklaşık bir hafta önce mahallede hırsızlık yaparken kendilerine karşı çıkan Y. ailesiyle tartışmaya başladı. Bu arada S.A., aileye küfür etti. Aileden biri S.A.'nın yanına gelerek onu darp etti. Bunun üzerine S.A. kaçıp eve gelerek pompalı tüfeğini alıp tekrar pazara geldi. Pazarda rastgele ateş açmaya başlayan S.A., bu sırada pazara gelen Yasemin Kaya'yı (43) boynundan yaraladı. Kadının yaralandığı öğrenen şahıslar hemen olay yerinden kaçtı. Kaya, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. S.A. polisin başarılı çalışması sonucu yakalandı. Zanlı, sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. S.A. önce tutuklandı ancak daha sonra kadın ölmediğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaralanan kadın olaydan 5 gün sonra hayat mücadelesini kaybederek öldü.

İKİ OLAYDAN DA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Kadının hayatını kaybetmesi üzerine 14 yaşındaki S.A. için savcı hem İbahim Aras'ı öldürmekten hem de kadını öldürmek suçlamasından yakalama kararı çıkarttı. Bir süre 14 yaşındaki katil zanlısı polisten kaçarak yakalanmadı. Ancak dün polis Saydam Caddesi'nde yaşı küçük bir kişinin otomobil kullandığını görüp aracı durdurmak istedi. Ancak içindeki şahıs katil zanlısı S.A. olduğu için polisleri görünce kaçmak istedi. Kovalamacanın ardından yakalanıp Çocuk Şube'ye götürülen zanlı, burada işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

S.A. savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme S.A.'yı hem İbrahim Aras'ı öldürmek hem de genç kadını öldürmek suçlamalarından ayrı ayrı tutukladı.

İbrahim Aras'ın S.A.'nın arkadaşı olduğu da ortaya çıktı. S.A.'nın Facebook'tan İbrahim Aras'ın fotoğraflarını paylaşarak onu devletin öldürdüğü ve kanının yerde kalmayacağı yönünde yazılar yazdığı, Aras'a da şehit diye hitap ettiği görüldü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbrahim Aras'ın Katil Zanlısı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement