İbrahim Kalın, İlk Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun Gafını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

İbrahim Kalın, İlk Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun Gafını Eleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kılıçdaroğlu’nun foto gafıyla ilgili, "Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığını hep beraber müşahede ettik. Ana muhalefet liderinin böyle bir konuma düşmesi hakikaten üzüntü verici" dedi.

28.01.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk olma niteliğini taşıyan bir basın toplantısı düzenledi. ABD’deki "Beyaz Saray Sözcüsü’nün basın toplantısı" örneği Türkiye’de de hayata geçti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray’daki ilk toplantısını bugün düzenledi. Kalın, halkın oylarıyla göreve gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk 5 ayı, gündemdeki konular ve Cumhurbaşkanı’nın bundan sonraki gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, "Cumhurbaşkanımız kendisinin de daha önce ifade ettiği gibi ’koşturan, terleyen, farklı bir cumhurbaşkanı olacağını’ ifade etmiş ve bunu da performansıyla ortaya koymuş bulunmaktadır. Geçtiğimiz Ağustos ayından beri Cumhurbaşkanımız bu yoğun temposu içerisinde 16 ülkeyi ziyaret etmiş, 3 zirveye katılmış, ülkemizde 3 devlet başkanını, 6 cumhurbaşkanını, 4 meclis başkanını, 2 temsilciler meclisi başkanını, 7 başbakanı, 18 bakanı ayrıca NATO, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) gibi çeşitli kuruluşların temsilcilerini burada, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlamıştır. Bu faaliyetleri içerisinde katıldığı zirvelerde aynı zamanda pek çok hükümet ve devlet başkanıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bunun dışında gündeme bağlı olarak yaptığı telefon görüşmeleri, katıldığı programlar, resepsiyonlar, davetler, sosyal ve kültürel etkinlikler yine Cumhurbaşkanımızın 5 ay boyunca gündemini oluşturan ana konu başlıkları. Bunlara tabi yaptığı atamaları, onayladığı kanunları eklememiz mümkün" açıklamasında bulundu.

Bu yoğun tempo içerisinde bir yeni Cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasının oluşturulduğunu belirten Kalın, "Halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanımızın bu yoğun temposuna hizmet edecek bir teşkilat şeması Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulmuş bulunmaktadır. Bugün itibarıyla güvenlik birimleri de dahil toplam 13 başkanlığın olduğunu ve bunlara bağlı çeşitli müdürlüklerin ve birimlerin bulunduğunu görüyoruz" dedi.

Kalın, söz konusu başkanlıkların sayısı ve kapsamının tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdir ve tasarrufunda olduğunu, bu başkanlıkların sayısının isteğe göre artırılabileceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasına 4 yeni başkanlığın eklendiğini hatırlatan Kalın, "Bu başkanlıkların ana hizmet alanı böylesine yoğun çalışan, halkın oylarıyla seçildiği için tabiri caizse bu oyların hesabını veren Cumhurbaşkanımızın çalışmalarına katkı sunmak, onun ulusal, bölgesel, uluslararası gündemine ilişkin çalışmalar yapmak ve kendisine gerekli katkıları, talimatları doğrultusunda sağlamaktır. Bunun yanında da büyük bir Cumhurbaşkanlığı yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Kalın, “Cumhurbaşkanlığı profiline uygun olarak Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yeni bir yerleşke, Cumhurbaşkanımızın kullandığı tabirle yakında külliye olarak ifade edilecek yeni bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edildi. Son 5 aylık tempo, burada ağırlanan devlet başkanları, heyetler. Bunlar dikkate alındığı zaman bu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ne kadar doğru ve isabetli bir karar olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Zira Cumhurbaşkanımızın da pek çok ifade ettiği gibi burası ’cumhurun sarayı’dır, burası devletin temsil edildiği yerdir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Afrika ülkesini kapsayan, 3 Afrika boynuzu ülkesi olan Etiyopya, Somali ve Cibuti ziyaretlerini hatırlatan Kalın, "Afrika boynuzuna yapılan ziyaret çerçevesinde Türkiye’nin hem bu ülkelerle ikili ilişkileri hem de özellikle Somali’deki yardım faaliyetleri etraflı bir şekilde ele alındı" dedi. Kalın, Afrika ziyaretinin Türkiye’nin 2005 yılından beri etkin bir şekilde hayata geçirdiği Afrika açılımının doğal bir uzantısı olduğunu belirtti. Kalın, Türkiye’nin enerji, altyapı, güvenlik ve konut alanlarında Somali’ye yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN’DAN KILIÇDAROĞLU’NUN FOTO GAFINA CEVAP

Kalın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyaretine ilişkin gündeme getirdiği konuya ilişkin de açıklama yaptı. Somali’de Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yapılan 200 yataklı hastanenin açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oradaki hastaları da ziyaret ettiğini hatırlatan Kalın, "Orada bulunan bir hasta çocuğa boyama kitabı hediye edildi. Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığını hep beraber müşahede ettik. Ana muhalefet liderinin böyle bir konuma düşmesi hakikaten üzüntü verici. Bizim tavsiyemiz sayın ana muhalefet lideri bu tür asılsız, temelsiz spekülasyonlar yerine buyursunlar Somali’ye gitsinler. Orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, STK’ların, iş adamlarının yaptığı yardım faaliyetlerini bizzat yerinde görsünler. O insanlara sorsunlar, Somali’deki çocuklara Türkiye’nin ne anlama geldiğini bizzat kendileri sorsunlar. Ondan sonra bu tür umarız sakil yöntemlere başvurma ihtiyacı hissetmezler" ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın, İlk Toplantıda Kılıçdaroğlu\'nun Gafını Eleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbrahim Kalın, İlk Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun Gafını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement