İbrahim Tennuri Hazretleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

İbrahim Tennuri Hazretleri Anıldı

Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma etkinliği kapsamında mevlit okutuldu, vatandaşlara aşure ikram edildi.

27.05.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma etkinliği kapsamında mevlit okutuldu, vatandaşlara aşure ikram edildi.

İbrahim Tennuri Camisinde yapılan törene, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda çarşı esnafı ile vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı öncesinde Mevlit okunmasıyla başlayan etkinlikte ilçe müftüsü Dolar tarafından vaaz verildi, dualar edildi.

Namaz sonrasında ise vatandaşlara aşure vatandaşlara ikram edildi.

Belediye Başkanı Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, ilçenin değer ve kültürel varlığına sahip çıkılması konusunda birçok etkinlik yerine getirdiğini söyledi.

İbrahim Tennuri Hazretlerini anma günü etkinliklerini de geleneksel hale getirdiklerini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Kayserimizin değerlerini ve zenginliklerini halkımızla paylaşıyor ve gelecek kuşaklara mirasımız olarak aktarma yönünde gayret gösteriyoruz. Bu etkinliklerle İbrahim Tennuri Hazretlerinin bir bakıma hatırlanması, şefaatinden istifade edilmesi amaçlanmaktadır. Anma etkinliğimizin ikincisini yarın Hisarcıkta gerçekleştireceğiz. Hisarcığımızda Erciyes'in etiğinde o mübarek zatı anmak suretiyle içinde Allah korkusunu, insan sevgisini taşımayı bizlere öğreten İbrahim Tennuri'yi bir kez daha anarak, hayırla yad edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbrahim Tennuri Hazretleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement