İbrahim Turhan Osmanlı'yı Örnek Verdi - Son Dakika
Güncel

İbrahim Turhan Osmanlı'yı Örnek Verdi

İbrahim Turhan Osmanlı\'yı Örnek Verdi

Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Turhan, borsada halka açılmak isteyen firmaların teşvik edilmesi gerektiğini Osmanlı modeli ile açıkladı.

12.01.2015 16:38  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, borsada halka açılmak isteyen firmaların teşvik edilmesi gerektiğini Osmanlı modeli ile açıkladı.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği 'Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetime Geçişte Halka Arzın Önemi Toplantısı'nda konuşan Turhan, Osmanlı'nın büyük bir imparatorluk olmasını başkent Söğüt'te kurulan serbest pazar ile açıkladı. Halka açılacak firmalara vergi kolaylığı uygulanıp- uygulanmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Turhan, Osman Gazi'nin etrafı düşmanla çevrili, insan kaynağı yetersiz ve coğrafi olarak sınırdaki küçük bir devleti serbest piyasa sayesinde büyüttüğünü savundu. Destekler sayesinde herkesin Söğüt pazarına gelmeye başladığını dile getiren Turhan, şöyle dedi:

"İşler o kadar açılıyor ki 'şurada dükkan açalım' diyorlar. Bizanslılar 'Osmanlı gelsin de bizi de alsınlar' diye çağırıyor. Türkleri kara kaşı gözü için, sarığı için değil bu sistem gelsin diye istediler. Osmanlı'nın başarısındaki en büyük sebep budur. Şirketlerin kurumlar vergisi ile desteklenmesi de çok önemli. Burada herkes kazanır."

Borsa İstanbul'un küresel bir pazar olduğunu belirten Turhan, Nasdaq ile ortaklık yaptıklarını, 20 Ocak'ta Londra Borsası ile bir başka ortaklığın imzasını atacaklarını söyledi. Turhan, "Borsa İstanbul'u bölgesel merkez, küresel aktör yapmak için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Borsa İstanbul'da payları olan şirket dünyada itibarı olan bir şirket haline gelecek. Halka arz kurbanlık koyun gibi. Eti, sütü, yünü, derisi, her şeyi işe yarar" diye konuştu.

"SİYASET DEĞİL EKONOMİ ÖNE ÇIKMALI"

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, 2015'te gündemin siyaset değil ekonomi olması gerektiğini belirtti. Geçen yıl ülke gündemindeki gerginliğin ekonomi yerine siyaseti öne çıkardığını hatırlatan Güçlü, "2015 yılına adım attığımız bu süreçte ekonomiyi tekrar sıcak gündemde tutmak önem taşıyor. Aksi halde yaklaşan 2015 seçimlerinin çekim alanı bizleri siyaset ile yeniden baş başa bırakacak. Üyelerimizin bir çoğu halka açık kayıtlı şirketlerin ortağı. Bazılarının da yakın zamanda halka arzı değerlendiriyor olmaları bu toplantıyı daha önemli kılıyor" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İbrahim Turhan Osmanlı'yı Örnek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement