Ibrahimovic Otobiyografisinde Gerçekleşemeyen Real Madrid Transferini Anlattı - Son Dakika
Spor

Ibrahimovic Otobiyografisinde Gerçekleşemeyen Real Madrid Transferini Anlattı

Ben Zlatan Ibrahimovic adlı hayat hikayesini anlatan kitabında İsveçli futbolcu çok istemesine rağmen gerçekleşmeyen Real Madrid transferinin hikayesini yazdı.

20.04.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zlatan Ibrahimovic otobiyografisinde Barcelonalı yöneticilerin Real Madrid'e gitmesini engellediğini yazdı.

PSG'nin İsveçli futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'in "Ben Zlatan Ibrahimovic" adlı kitabında daha önce gündeme hiç gelmeyen konuları anlattı.

Barcelona'ya transfer olduğu dönemi anlatan Ibrahimovic, "Inter başkanı Moratti ile ortak bir yapmak beni şaşırtmıştı. Ayrılmam için tek bir şart vardı. Elimi bir harita üzerinde Milano'dan Barcelona'ya hareket ettirdim ve ona 'Beni buraya Real Madrid'in Kaka'ya ödediği fiyattan daha fazla bir ücrete sat' dedim. Joan Laporta için de bu hiç sorun değildi. Hemen geldi ve Moratti ile anlaştılar. Ödenecek fiyatı duyduğumda bayılacakmışım gibi hissettim" diyerek o günleri anlattı.

Kitabın ilerleyen sayfalarında Ibrahimovic, Real Madrid'e transfer olma isteğinin dönemin Barcelona başkanı Sandro Rosell ve Pep Guardiola tarafından engellendiğini yazdı. Temsilcisi Mino Raiola ile görüştükten sonra Jose Mourinho'nun başına geçtiği Real Madrid'e gitmek isteyen Zlatan Ibrahimovic bu durumu Rosell'e iletmeye gitiğinde yaşananları şöyle anlatıyor:

"Rosell, 'Hangi takıma gitmek istiyorsun' diye sordu. Ben de ona 'Daha önce de söylediğim gibi Real Madrid' dedim. Yüzü düştü. Barcelona'nın yıldızını Real Madrid'e satmayı ihanet olarak görüyordu. 'Mümkün değil. En ufak bir şans bile yok' dedi.

Titremeye başladım. Temsilcimle tavrımız çok netti. Ama sakin olmaya çalıştım ve dedim ki: Siz bir soru sordunuz. Ben de cevap verdim. Bunu söylemekten mutluluk duyarım ki Real Madrid oynamak isteyeceğim tek kulüptür. Mourinho'yu çok seviyorum. Fakat siz bir telefon etmeli bunu onlara söylemelisiniz. Tamam mı?

Rosell'in fikri değildi ama Barcelona Kulübü'nün bir süre sonra Milan'la 40 milyon sterlin için görüşmelere başlayacağı duyuldu. Rosell de baskı altındaydı. Beni Madrid'e satarsa taraftarından çok büyük tepki alacaktı. Onun için kolay değildi.

Beni Guardiola yüzünden takımda tutmadılar. O da beni Madrid'e satamazdı. Bu yüzden o da bir darbe almıştı.

Görüşmeler 50 milyon sterlinden başladı. Milan'ın bu kadar para ödemesine gerek yoktu. Rosell olabildiğince fazla para koparmaya çalışıyordu. Teklif 40 milyonlara inerken temsilcim Rosell'e 'Başaramayacaksınız. Milan'a gitmeyeceğiz. Ibra, Madrid'e gidecek' dedi. Rosell, '30 milyon nasıl peki diye sordu'. Ama pklanı başkaydı. En sonunda 20 milyon sterline Milan'a gittim. Değerimi 50'den 20'ye düşüren o insana teşekkür ederim. Aslında Milan'a gitmeyi istiyordum. Bu yüzden Milano'ya döndüm" dedi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ibrahimovic Otobiyografisinde Gerçekleşemeyen Real Madrid Transferini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • futbolsever: hiç kimse ibranın değerini düşüremez. çünkü ona paha biçilemez. 1 0 Yanıtla

Advertisement