İç Anadolu Medya Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

İç Anadolu Medya Toplantısı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : detay Toplantıdan görüntüler Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili Feridun Fazıl Özsoy'un açıklamaları İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar'ın açıklamaları "İç Anadolu Medya Toplantısı" Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Özsoy: "Bizim iddiamız ve idealimiz, Anadolu'da yerel basını ayağı kaldırmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek" Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, iddialarının ve ideallerinin, Anadolu'da yerel basını ayağı kaldırmak ve meslektaşlarının sorunlarını çözmek olduğunu söyledi.

09.04.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : detay

Toplantıdan görüntüler

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili Feridun Fazıl Özsoy'un açıklamaları

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar'ın açıklamaları "İç Anadolu Medya Toplantısı"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Özsoy:

"Bizim iddiamız ve idealimiz, Anadolu'da yerel basını ayağı kaldırmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, iddialarının ve ideallerinin, Anadolu'da yerel basını ayağı kaldırmak ve meslektaşlarının sorunlarını çözmek olduğunu söyledi.

Özsoy, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunca, Galata Çamlık Otel'de düzenlenen ve yerel basınının sorunlarının ele alındığı "İç Anadolu Medya Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, konfederasyon olarak yeni bir düşünce, ilke ve ruhla ortaya çıktıklarını belirtti.

Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu kurulduğunu anımsatan Özsoy, "Bu 8 gazeteci federasyonunu bir araya getirerek Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunu kurduk. Bizim iddiamız ve idealimiz, Anadolu'da yerel basını ayağı kaldırmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek. Bu konuda çaba harcıyoruz. Bugün burada bu çabayı sergileyeceğiz." dedi.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonuna bağlı 12 ilin Yozgat'ta bir araya geldiğini belirten Özsoy, "İç Anadolu'nun tamamı burada. Türkiye'de yerel medyanın sorunları var. Sorunları var ama sorumlulukları da var. Biz, sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Türkiye devletinin bekası konusunda, Türkiye'nin daha güçlü olması konusunda yerel medyalar olarak çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar da şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en mahrem sırlarını gazetesine basanların, casusluk yapanların basın özgürlüğü diye ortalığı yıktığı bir zamanda yaşıyoruz. Maalesef, Türk basını tam ortadan ikiye bölünmüş vaziyette. Bir kısmı 'Barış, özgürlük' diyerek ülkenin bölünmesini ve yıkılmasını sağlıyor, bir kısmı da 'Türkiye, dünyanın en özgür basınına sahip' diyerek basın özgürlüğünün her şeyi yazmayı gerektirmediğini, basın sorumluluğunun olması gerektiğini savunuyor. Biz ise İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bu tartışmaların dışında objektif olarak hem basın özgürlüğünü hem de basın özgürlüğünün bir sınırının olması gerektiğini savunuyoruz."

Konuşmaların ardından, toplantıda yerel medyanın sorunları ele alındı ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Toplantıya katılan heyet, daha sonra Yozgat Belediyesi Nohutlu Tepesi'nde Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile bir araya geldi.

Toplantıya, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu üyeleri, yerel gazete sahipleri ve gazeteciler katıldı.

İç Anadolu Medya Toplantısı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İç Anadolu Medya Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement