İç Güvenlik Paketi" İçişleri Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi" İçişleri Komisyonu'nda

CHP'li Özcan: "Cumhurbaşkanı, 'bu darbe' demişti ama 50 AKP'li milletvekili, 'hayır Cumhurbaşkanı bu darbe değil, onlar yolsuzluk yapmıştır' dedi"

21.01.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Cumhurbaşkanı, 'bu darbe' demişti ama 50 AKP'li milletvekili, 'hayır Cumhurbaşkanı bu darbe değil, onlar yolsuzluk yapmıştır' dedi" diye konuştu.

TBMM İçişleri Komisyonu, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy başkanlığında toplandı.

Komisyon, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı 25. maddeden görüşmeye devam etti.

Muhalefet milletvekilleri müzakerelerde, dört eski bakan hakkında dün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Yüce Divan oylamasını değerlendirdi.

CHP'li Özcan, oylamaya değindiği konuşmasında, şöyle konuştu:

"AK Parti'li milletvekillerinin 'talimatla değil vicdanla hareket etmeleri gerektiğini' söylüyorduk. Dünkü oylamadan pek ümitli değildik ama AK Parti içerisinde 'ben vicdanımla hareket ediyorum' diyen 50 kadar milletvekili olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum, onlara teşekkür ediyorum. Bu 50 sayısı artsa ve bu bakanlara Yüce Divan'da kendilerini aklama şansı verseydik, daha iyi olurdu. Oylama sonucunda bir milletvekilinin çıkıp, 'parti içinde hainler var, bu operasyon Recep Tayyip Erdoğan'a verilmiştir, bunları 48 içinde bulup temizleyeceğiz' sözlerini, demokraside nereye koyacağız? Cumhurbaşkanı, 'bu darbe' demişti ama 50 AKP'li milletvekili, 'hayır Cumhurbaşkanı bu darbe değil, onlar yolsuzluk yapmıştır' dedi. Acaba bu 50 milletvekili, cemaatle birlikte hareket edip darbe mi yapmak istiyor? Cumhurbaşkanı, 'o tapelerin, konuşmaların hiç olmadığını, bunların montaj olduğunu, o paralarla ilgili toplumun halüsinasyon gördüğünü, toplumun da buna inanması gerektiğini' söyledi. Ama ben AKP içerisinde haramın, helalin ne olduğunu bilenler olduğunu görmekten mutluluk duydum. Belki bu salonda da bunu gören ve o yönde oy kullanan bir kaç kişi vardır."

Komisyon Başkanı Ersoy, gizli yapılan oylamada herkesin vicdanının sesine göre oy verdiğini belirterek, kabul oylarının kaçının muhalefet, kaçının iktidardan olduğunu söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da dünkü oylamada, AK Parti içerisinde vicdanına göre hareket edenlerin vicdansızlar tarafından hain ilan edildiğini ifade ederek, "Bunu protesto ediyorum. Bu defter burada kapanmadı. Ortada çok ciddi iddialar, para kasaları, ayakkabı kutuları var. Bu defterin kapanmayacağını herkesin bilmesi lazım" dedi.

Tasarının 6 maddesi daha kabul edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi' İçişleri Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement