İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

İç Güvenlik Paketi'nde imali ve satışı yasaklanan uyuşturucu maddeler arasına bonzainin de alınmasını öngören madde, iktidar ve muhalefet partilerinin oylarıyla kabul edildi.

24.02.2015 02:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç Güvenlik Paketi'nde imali ve satışı yasaklanan uyuşturucu maddeler arasına bonzainin de alınmasını öngören madde, iktidar ve muhalefet partilerinin oylarıyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, maddeleri ve değişiklik önergelerini okuyan katip üye AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, mikrofonu kırıldığı için verilen aradan sonra yaka mikrofonu kullandı.

AK Parti, bonzainin imali ve satışı hapis cezası yaptırımına bağlanan uyuşturucu maddeler arasına alan madde üzerinde, bu uyuşturucu maddelerin okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi tedavi, eğitim, askeri ve sosyal amaçla toplu bulunulan bina ve tesislerle bu yerlerin sınırlarına 200 metreden yakın mesafe içindeki umumi veya umuma açık yerlerde işlenmesi halinde verilecek hapis cezasının yarı oranında artırılmasını öngören önerge verdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, düzenlemenin tasarının en olumlu maddesi olduğunu ifade ederek, önergeyi desteklediklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da MHP'nin bu konudaki tavrının açık olduğunu belirterek, "Umarım Hükümet Sözcüsü ile Başbakan bu tavrı dikkate alarak, bir daha partilerin hiçbirini uyuşturucu ya da molotofla ilişkilendirmez, böyle haksız bir değerlendirme yapmaz" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, uyuşturucuyla mücadelede eksiklik olduğunu savunarak, düzenlemenin toplumda tepki yaratan bir yasa tasarısının içerisinde muhalefeti yıpratma aracı olarak kullanılmasını talihsizlik olarak değerlendirdiklerini söyledi. Baluken de önergeye olumlu oy kullanacaklarını açıkladı.

-Oylamaya katılan tüm milletvekilleri "kabul" oyu verdi-

AK Parti'nin önergesi iktidar ve muhalefet partilerinin oylarıyla kabul edildi. Oylamaya katılan 308 milletvekili kabul oyu verdi.

Maddenin değişiklik önergesi doğrultusunda kabul edilmesinin ardından yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Vural, düzenlemeye kabul oyu verdiklerini ifade ederek, "Maalesef, Başbakan konuşmalarında MHP'yi, diğer grupları 'Molotof ve bonzaiye hayır dediler' suretiyle yalan bilgi vermektedir. Dolayısıyla, bu yalan bilgiyi yüzlerine çarpıyorum. Sayın Başbakanı doğru konuşmaya davet ediyorum. Yanlış bilgilerle milleti kirletmeye devam etmesin" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi de "Muhalefet gençlerimizi, vatandaşlarımızı kötü yola iten bütün maddelerle mücadele konusunda hükümetin atacağı her türlü adıma destek vermeye hazırdır. Sayın Başbakanın bunu görmezlikten gelip diğer bütün demokrasi dışı, hukuk dışı düzenlemelerde molotof ve bonzai gibi kelimelerin arkasına saklamasını doğru bulmuyorum. Sayın Başbakan umarım bugünden sonra tutumunu değiştirir" ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, maddeye kabul oyu veren muhalefete teşekkür etti.

Bostancı'nın, "Şu maddedeki ortak tavrın bütün yasa boyunca gösterilmesini isterdik" demesine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

Muhalefet partilerinin diğer maddelerle ilgili yanlışlık iddialarında bulunmalarının olağan olduğunu dile getiren Bostancı, "Ama yanlışlık iddiasını dayatmaları ve bizim kabul etmemizi beklemeleri olağan değildir" yorumunu yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, muhalefetin bonzai üzerinden tasarıya karşı çıktığı algısı yaratmaya çalıştığını öne sürerek, "Muhalefet Başbakan ve İçişleri Bakanı'ndan haklı ve yerinde özür beklemektedir" diye konuştu.

Uyuşturucunun okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi tedavi, eğitim, askeri ve sosyal amaçla toplu bulunulan bina ve tesislerle bu yerlerin sınırlarına 200 metreden yakın mesafe içindeki umumi veya umuma açık yerlerde satın alınması, bulundurulması veya kullanılması halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasının yarı oranında artırılmasına ilişkin 12. madde de iktidar ve muhalefet milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Oylamaya katılan 297 milletvekili de "kabul" oyu verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement