İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.

05.03.2015 04:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, konuşmasında, TBMM Genel Kurulu'ndaki İçtüzük görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalara değinerek, MHP ve HDP'nin CHP gibi mücadele vermediğini söyledi.

Toprak'ın bu sözlerine MHP ve HDP temsilcileri yanıt vererek, İçtüzük görüşmelerinde tüm muhalefet partilerinin direnç gösterdiğini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kürsüye dizüstü bilgisayarla çıkarak, o döneme ait fotoğrafları gösterdi.

-Genel Kurul'da tartışma-

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 42. maddedeki önerge üzerinde yaptığı konuşmada, hükümetin düzenlemeleri "terörle mücadele ettiği" söylemiyle gündeme getirdiğini anlatarak, "Adama derler ki utanmıyor musunuz siz. Teröristin başıyla sabah akşam al takke ver külah berabersiniz. Sabah beraber kahvaltı ediyorsunuz, akşam yorganı beraber üstünüze çekiyorsunuz. Nasıl olacak bu iş?" diye konuştu.

Türkkan, AK Parti sıralarından "Yalan söylüyorsun" diye laf atılması üzerine, "Yalan söyleyen kimse yalancının ta kendisidir. Cumhurbaşkanınız, Başbakanınız, MİT Başkanınız, İçişleri Bakanınız; alayınız teröristin yorganının altındasınız. Yazıklar olsun size" ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkkan'ın sözlerine tepki göstererek, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'dan müdahale etmesini istedi. Aydın, "Konuşmacı kürsüde konuştuğu zaman İçtüzük'e göre temiz bir dille konuşmasını uyarmanız lazım Sayın Başkanım. Bu noktada biz söylediklerini muhatap almıyoruz, aynı şekilde de iade ediyoruz" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, AK Parti sıralarından gelen tepki üzerine, "Ne kabadayılık yapıyorsun? Her şeye de laf atıyorsun" diyerek, iktidar sıralarına doğru yöneldi. Torlak'ı, CHP'li milletvekilleri durdurdu.

Türkkan'ın konuşmasında kullandığı ifadelere AK Parti milletvekilleri de tepki gösterdi. Karşılıklı sözlü atışmanın ardından AK Parti ve MHP milletvekilleri birbirlerinin üzerilerine yürüdü. Bu sırada Meclis Başkanvekili Mumcu, bu koşullarda çalışma yürütülemeyeceğini belirterek, birleşime bir saat ara verdi.

Arada da tartışma, karşılıklı laf atma ve gerginlik devam etti. AK Parti'li milletvekilleri MHP'li Türkkan'ın salon dışına çıkmasını istedi. Bir süre MHP sıralarında oturan Türkkan, gerginliğin sürmesi üzerine salon dışına çıktı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de "Recep Tayyip Erdoğan" diye tempo tuttu. Bazı AK Parti milletvekilleri de Külünk'e destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement