Icbc: Tekstilbank Avrasyalı Olma Stratejilerini İzleyecek - Son Dakika
Güncel

Icbc: Tekstilbank Avrasyalı Olma Stratejilerini İzleyecek

Icbc: Tekstilbank Avrasyalı Olma Stratejilerini İzleyecek

Çin merkezli Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging, "Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra, Tekstilbank, yerel koşullara dayalı, Çin sermayelerine odaklı, etrafındaki bölgelerle yakın işbirliği içinde ve Avrasyalı olma stratejilerini izleyecek" dedi.

26.05.2015 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin merkezli Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging, "Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra, Tekstilbank, yerel koşullara dayalı, Çin sermayelerine odaklı, etrafındaki bölgelerle yakın işbirliği içinde ve Avrasyalı olma stratejilerini izleyecek" dedi.

ICBC'nin Tekstilbank'ın yüzde 75.5'ini satın alma işleminin tamamlanmasının ardından düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolusu Gu Jingqi, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao, ICBC Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging, ICBC Tekstilbank Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen, ICBC Tekstilbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Gao Xiangyang, GSD Holding Başkanı Turgut Yılmaz, GSD Holding Genel Müdürü Murat Atım, Mesut Yılmaz, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdürrahim Albayrak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tamek Holding CEO'su Metin Gürbilek, Mastercard Genel Müdürü Mete Güney, Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperastifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Türk-Çin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Onay katıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan törendeki konuşmasında, "Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacmi de hızla arttı ve artıyor. Her ne kadar açık çok büyükse de, Türkiye'nin aleyhine ciddi bir ticaret açığı olsa da, Çin yine de bizim önemli bir ticaret ortağımız" dedi,

Babacan: Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çin'de faaliyete başlaması

Çin firmalarının Türkiye'de yapacağı taahhüt işleri açısından kurulu bir bankanın olmasının ayrı fırsat ve imkanlar sunacağına işaret eden Babacan, "Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çin'de lisans alıp, Çin'de faaliyete başlaması. İlgilenen bir kaç bankanın olduğunu ben biliyorum. Umarım ki o bankaların iş planı netleşir, Çin otoriteleri o bankaların orada faaliyet gösterebilmesi için gerekli anlayışı ve kolaylığı gösterir ve böyle ülkelerimiz arasındaki ilişki yapısına kalıcı sağlam kurumları da karşılıklı olarak eklemiş oluruz" diye ekledi,

Jiang Jianging da törende yaptığı konuşmada ICBC'nin Tekstil Bankası'nın hisselerini satın almasının, globalleşme stratejisinin yanında, Çin ve Türkiye arasındaki finansal hizmetlerin ve iki ülkenin ekonomik gelişiminin canlandırılmasına da yardımcı olacağını vurguladı ve ekledi:

Jianging: Çin yuanı işlemleri için gereken koşullar oluşturulacak

"Çin ile ticaret yapmak için finansal hizmetler ve yurtdışı Çin yuanı renminbi (CNY) işlemleri için gereken koşulların oluşturulması için yapılan çalışmalar hızlandırılacak."

ICBC'nin globalleşme stratejisini izleyerek dünyanın 43 ülkesinde, 400 yurtdışı kurum tarafından oluşturulan küresel ağa sahip olduğunun altını çizen Jiang Jianging, "Ayrıca Afrika'nın en büyük bankası olan Güney Afrika Standart Bank Grubu'nun yüzde 20 hissesini alarak 20 Afrika ülkesine girdi" dedi.

"Biz Tekstilbank'ı Türkiye'de belli bir pazar payı ve etkisine, karlılığa, verimli işletmeye, gelişmiş risk yönetimine, ileri bir teknolojik yönetime sahip olan bir yerel bankaya dönüştürebileceğimize inanıyoruz" diyen Jianging şöyle devam etti:

Jianging: Bir Türk atasözü der ki, 'Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür'

"Bir Türk atasözü der ki, 'Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür'. Eski İpek Yolu 2000 yıllık Çin-Türkiye ekonomik işbirliği ve kalkınmalarına tanıklık etti. 2013 yılında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 'İpek Yolu Ekonomik Kuşak' stratejisini dile getirerek, yeni dönemdeki Asya ile Avrupa işbirliklerine gereken itici gücü sundu. Bu öneri Türkiye ve dahil olan diğer ilgili ülkelerde olumlu karşılandı.  2015 Nisan ayında Türkiye, Asya Altyapı Yatırım Bankası kurucu üyesi oldu. İki ülkenin altyapı alanında daha büyük işbirlikleri ve fırsatları ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve finansal işbirliğinin giderek daha yakın olmasını dilerim. Yeni satın alınan Tekstilbank'ın, tarihi fırsatları yakalayıp Türkiye ekonomik kalkınmasına ve ikili ticari gelişmeye hizmet sunacağı süreçte, sağlıklı ve sürdürebilirlik içinde gelişmesini, Çin ile Türkiye arasında yeni bir finansal dostluk köprüsünü oluşturmasını dilerim."

Yu Hongyang: İpek Yolu 2 bin yıl önce Türkiye ve Çin'i birbirine bağladı

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang da konuşmasında, "İpek Yolu 2 bin yıl önce Türkiye ve Çin'i birbirine bağlamış, iki ülkenin halkları da alışverişler aracılığı ile derin bir dostluk kurdu" dedi ve ökledi:

"Yeni yüzyıla girmemizle birlikte özellikle 2010 yılında, iki devletin stratejik ortaklık kurmalarından sonra iki ülkenin ilişkileri hızlıca gelişmektedir. Çin, Türkiye'nin üçüncü en büyük ticaret ortağı ve ikinci en büyük ithalat kaynağıdır. ICBC 'nin Tekstilbank'ı başarıyla satın alması iki ülke arasındaki finansal işbirliğinin önemli bir kilometre taşıdır. Bu yatırım aynı zamanda Çin'den Türkiye'ye tek seferde yapılan en büyük yatırımdır."

ICBC ile 6 işbirliği niyet anlaşması

Tören sırasında, ICBC'nin Türk iş dünyasının önde gelen şirketleriyle yaptığı 6 İşbirliği Niyet Anlaşması'nın kurum yetkilileriyle karşılıklı teslimi gerçekleştirildi.

Buna göre;

ICBC Proje Finansman Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Liu Jianchang  ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı,

ICBC Proje Finansman Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Liu Jianchang ve Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,

ICBC Finansal Leasing CEO'su Cong Lin ve Türk Hava Yolları CFO'su Coşkun Kılıç,

ICBC Türkiye Genel Müdürü Gao Xiangyang ve Park Holding A.Ş.Board Member Orhan Yüksel ve Ciner Holding CEO'su Kenan Tekdağ,

ICBC Türkiye Genel Müdürü Gao Xiangyang ve Arkas Holding A.Ş. CFO'su Horace Dumitrescu,

ICBC Türkiye Genel Müdürü Gao Xiangyang ve Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mete Bülgün

ile İşbirliği Niyet Anlaşmaları'nı karşılıklı teslimini gerçekleştirdi.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Icbc: Tekstilbank Avrasyalı Olma Stratejilerini İzleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.


Advertisement