İçdaş'dan Troia Kazılarına 1 Milyon Liralık Destek - Son Dakika
Güncel

İçdaş'dan Troia Kazılarına 1 Milyon Liralık Destek

İçdaş\'dan Troia Kazılarına 1 Milyon Liralık Destek

Çanakkale'de, merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan 5 bin yıllık Troia Antik Kenti kazıları için İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ile Kazı Başkanı Prof Dr. Rüstem Aslan arasında 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı.

04.03.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan 5 bin yıllık Troia Antik Kenti kazıları için İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ile Kazı Başkanı Prof Dr. Rüstem Aslan arasında 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre İçdaş, Troia'daki arkeolojik kazılara her yıl için 200 bin lira olmak üzere 1 milyon liralık destek sağlayacak.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen protokol imza törenine; Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İçdaş Genel Müdürü Bülend Engin, Troia Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan ve Troia Kazı Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Reyhan Körpe katıldı. ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Troia Kazı Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan ile sporspor firma İçdaş'ın Genel Müdürü Bülend Engin beş yıllık protokole imzayı attı. İçdaş'ın sponsorluk bedeli olarak Troia kazılarına her yıl için 200 bin lira olmak kaydıyla beş yıl boyunca 1 milyon liralık katkı sağlayacağı açıklandı.

Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troia'nın bir dünya kültür mirası olduğunu söyledi. Ören Yerini dünya merkezi haline getirmek istediklerini belirten Prof. Dr. Aslan, "Truva'da tüm işlerin dünyanın gözü önünde yapıldığını ve herkesin bizi izlediğini biliyoruz. Sadece Türkiye'de değil, dünyada yapılan müze projeleri konusunda en önemli en iddialı müzelerden birisi olan Troia Müzesi'dir. Organizasyonu için elimizden geleni yapıyoruz. Ören yerini de bu sürece hazırlamak bizim görevimiz" dedi. Önemli olan imzaların değil icraatlar olduğunu ifade eden İçdaş Genel Müdürü Bülend Engin ise, kalıcı eserlerin bırakılması gerektiğini ve kazılara bir milyonluk destek sağladıklarını söyledi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da, Troia Ören Yerinin dünya mirası olduğunu ve herkesin büyük ilgi duyduğunu belirtti. Çınar, imzalanan sponsorluk anlaşması ile her yıl adım adım ilerleyen kazılarla var olan yeraltındaki değerli eserlerin ortaya çıkarılacağını söyledi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçdaş'dan Troia Kazılarına 1 Milyon Liralık Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement