İçi Doldurularak Sergilenen Yaban Hayvanları Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Yerel

İçi Doldurularak Sergilenen Yaban Hayvanları Dikkat Çekiyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde avcılar tarafından vurularak telef edilen 350 kilogramlık boz ayının da aralarında bulunduğu içleri tahnit işlemiyle doldurulan ve korumaya alınarak KAÜ'de sergilenen yaban hayvanlarına, üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler ilgi gösteriyor.

01.10.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde avcılar tarafından vurularak telef edilen 350 kilogramlık boz ayının da aralarında bulunduğu içleri tahnit işlemiyle özel bir maddeyle doldurulan ve korumaya alınarak Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) sergilenen yaban hayvanları öğrencilerin ilgisini çekiyor.

İçi doldurulan ve aralarında boz ayı, kurt, puhu kuşu, kızıl şahin ve tavuk bulunan yaban hayvanları, üniversitenin Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'ndaki özel bir bölmede sergileniyor.

Sergilenen hayvanlara, özellikle üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler ilgisini gösteriyor.

Sergiye gelen öğrencilerin dikkatini en çok bozayının tırnakları ve kurdun dişi ile gözleri çekerken, ziyaretçiler yaban hayvanlarının fotoğraflarını çekiyor.

Sarıkamış ilçesinde 2011 yılında avcılar tarafından vurularak telef edilen 350 kilogram ağırlığında ve 2 metre 10 santim uzunluğundaki ayıya dolumu için 7 bin, kurt için de 5 bin lira ödendi.

KAÜ Yaban Hayatı Kurtarma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burhan Özba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergilenen yaban hayvanlarının özellikle öğrencilerin dikkatini çektiğini söyledi.

Özba, hayvanların her yerinin orijinal olduğunu ancak gözlerinin protezden yapıldığını ifade ederek, "İçi doldurulan hayvanlar arasında bozayı, kurt, puhu kuşu, kızıl şahin ve bir de tavuk bulunuyor. Hayvanlar, insanların temas etmemesi halinde uzun süre korunabilir. Şimdi biz hayvanların bulunduğu alanın arkasına doğal yaşam alanı resmi çizdirdik" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçi Doldurularak Sergilenen Yaban Hayvanları Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement