İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz, bizim kardeşlerimizi Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz, anca beraber, kanca beraber" dedi.

19.06.2016 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz, bizim kardeşlerimizi Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz, anca beraber, kanca beraber" dedi.

Batman Valiliği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin buluştuğu "Gönüller Sofrası İftar Programı"na katılan Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık koşmak istediğini söyledi.

Türkiye'nin önünün kesilmek istendiğini belirten Ala, "Biz Türkiye'nin içerisinde yolumuzu kesmek isteyenlere karşı, 'hizmet' deyince 'AK Parti geliyor' dedik ama biz hizmet deyince hendek kazanlara karşı, hizmet deyince milletin önünü kesenlere karşı. Hizmet deyince bir de İstanbul'da da başkaları var. 'Üçüncü köprü' dersin karşı çıkar, 'havalimanı' dersin karşı çıkar, 'hizmet yapalım, milletin yararlanacağı bir şey yapalım' dersin karşı çıkarlar. Bütün Türkiye'de 'Yeter artık' demenin zamanı gelmiştir. Bütün kardeşlerim de kendi çocuklarının geleceği için artık 'Edi bese' desinler ifadelerini kullandı.

"Türkiye koşmak istiyor, ayağındaki bu terör prangasını da çıkaracak" diyen Ala, kendilerine düşeni yapacaklarını bundan hiç kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Biz, bizim kardeşlerimizi Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz, anca beraber, kanca beraber. 2002'den beri tek vücut halinde Batman, Edirne, Artvin, Ankara hep birlikte, Çorum, Yozgat hepimiz kardeşiz. Türkiye'yi nereden aldık, nereye getirdik. Şimdi de Türkiye'yi birlikte 2071'e götüreceğiz, Allah'ın izniyle."

"Biz demokrasi gelişsin istiyoruz"

Terörle mücadeleyi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceklerini anlatan Ala, şöyle devam etti:

"Ama bu kadar hainlik neden? Biz demokrasi gelişsin istiyoruz, altyapı değişsin istiyoruz. Buradaki çocuklar iş üretsin, mühendis olsun, belediye başkanı olsun, belediye meclisi üyesi olsun, doktor olsun, genel başkan yardımcısı olsun, profesör olsun istiyoruz. Neden bu çocukların önüne engel çıkartıyorlar, neden bunların geleceğini karartıyorlar, bunun herkes tarafından sorulması lazım. Biz bize düşeni yaparız. Teröristle terörle mücadeleyi en iyi şekilde yerine getiririz."

Bir problemin olması durumunda bunu birlikte çözeceklerini aktaran Ala, çocukların kandırılıp terörist yapılarak hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ifade ederek, "Bizi izleyen Batman'ın mahallesindeki ailelere, o kardeşlerime soruyorum; onlar da elbette 'hiçbir problem çözülemez' diyecekler. O zaman devletin çalışanları bizler, topyekun yüksek sesle çare ararken ve bulacağımıza inanırken, o kardeşlerimiz de artık kendi çocuklarının geleceğini karartanlara karşı yüksek sesle tepkilerini dile getirmeliler ve 'Çekin artık elinizi çocuklarımızın yakalarından' demeliler" şeklinde konuştu.

"Allah için bu meseleye karşı birlikte karşı durduk"

Terör konusunda son derece kararlı bir strateji izlediklerini, ne yaptıklarını bildiklerini ve birlikte bu meselenin üstesinden de geleceklerini dile getiren Ala, şöyle devam etti:

"Milletimizle, sizlerle birlikte Türkiye bu prangadan kurtulacak. İşte o sokakları kazdılar, çukur kazdılar, bariyer ördüler, bombalı tuzakları kurdular benim korucum, polisim, jandarmam, askerim, Kulplusu da Bismillisi de Edirnelisi de Batmanlısı da Kozluklusu da yan yana Türkiye'nin geleceği için Allah için bu meseleye karşı birlikte karşı durduk ve karşısında aldığımız neticeleri de hep birlikte gördük."

"Oy alıyorlar çukur kazana destek oluyorlar"

AK Parti iktidarında başta Batman olmak üzere bölgenin geliştiğini söyleyen Ala, hep birlikte olunca çok iş başardıklarını, bunu bizzat yaşayarak gören en iyi yerin Batman olduğunu vurguladı.

Bölgenin gelişmesinden dolayı buralarda daha çok sorun çıkarılmaya çalışıldığını ifade eden Ala, konuşmasını şöyle tamamladı.

" Diyarbakır'da böyle, bakın bu terör belasını bertaraf edince nasıl bir kalkınma oldu? Kardeşim bu gelişmeden neden rahatsız oluyorsunuz? Neden buraya hançer saplamaya çalışıyorsunuz? Neden benim kardeşimin, Batman'ın önünü kesmeye çalışıyorsunuz? Siyasetçiler oy aldığı yerlere hizmet ederler, bunlar oy alıyorlar ama teröre destek oluyorlar, oy alıyorlar çukur kazana destek oluyorlar. Belediyenin imkanlarını oralara götürüyorlar. Belediyeye para gönderiyoruz, vatandaşın kaldırımını, yolunu yapman için, vatandaşın evinin önüne çukur kazanlara neden araçları veriyorsun? Diyarbakır'da, Şırnak'ta birçok yerde böyle oldu ama bir sürü kaynak boşa gitti, şehitlerimiz oldu, Allah rahmet eylesin. Buna artık herkesin hep birlikte 'dur' demesi lazım. Bu kadar mantıksızlık olur mu? Buradan oyu al, git teröre destek olan bir dil kullan."

Programa, Batman Valisi Ahmet Deniz, kentteki kanaat önderleri, şehit ve gazi yakınları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Kula İlçe Teşkilatı'nın mitingine katıldı
    15:30 Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Kula İlçe Teşkilatı'nın mitingine katıldı

    Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimleri kapsamında MHP Kula İlçe Teşkilatı tarafından memleketi Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

  • Alanya'da yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
    15:29 Alanya'da yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, bir otomobilde uyuşturucu ele geçirildi. Araçtaki 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlılar, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

  • Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti
    15:27 Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti

    Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e düzenledikleri etkinlikler için araç desteği için teşekkür etti. Kököz, Başkan Çelik'i doğa yürüyüşlerinde görmeyi beklediklerini söyledi.

  • Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi
    15:25 Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle teknik tekstil alanında bir seminer düzenlendi. Seminerde, Spinteks firmasının Genel Müdürü Yalın Aydın, carbon fiber ve kompozit tekstillerin Denizli'deki serüvenini anlattı.

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'
    15:25 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, AK Parti belediyeciliğinin gerçek belediyecilik olduğunu belirterek, Kastamonu'nun tüm ilçelerinin doğal gaza kavuşması için süreci takip edeceğini söyledi. Yumaklı, yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ve Kastamonu'nun 19 ilçesinin ve merkez ilçenin AK Parti adayları tarafından kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yumaklı hükümetin vatandaşın duasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, duaların en büyük destek olduğunu belirtti.

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Advertisement