İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

Ala: "30 Mart'ı çok önemsiyoruz.

09.03.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "30 Mart'ı çok önemsiyoruz. 30 Mart'ta bir oy verirken, sadece bir belediye başkanına ya da bir belediye meclis üyesine değil, Türkiye'de siyasi istikrara oy veriyoruz. Türkiye'de siyasi istikrara yönelik yanlışları gidermeye oy veriyoruz. Demokrasiye oy veriyoruz. Dünyada aldığımız inisiyatife, istikrara, müdahalelere ve vaziyet etmelere oy veriyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'un Oltu ilçesinde bulunan Ala, ilçeye 11 kilometre uzaklıktaki Gökçedere köyüne geldi. Burada kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Ala, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi, kadınların talebi üzerine fotoğraf çektirdi.

Hidayet Yıldız isimli kadın, Bakan Ala'ya, "Türkiye ileri gitsin, gençler geri kalmasın. Adnan Menderes gibi olmayın, hep ileri gidin" dedi.

Burada seçim otobüsü üzerinden halka hitaben yaptığı konuşmada duygulanan Ala, "Buraya çıktım ama doğrusu duyguluyum. Ben bu yollardan okula giderken, çok yolda kaldık. Buradan bazen Oltu'ya traktörler giderdi, buraya kadar 30 kilometre yaya gelir, buradan o traktörlerin arkasında giderdik. Burada sizler bize her zaman aile olarak davrandınız, ev sahipliği yaptınız. Biz sizin hakkınızı kolay kolay ödemeyiz" diye konuştu.

"30 Mart'ı çok önemsiyoruz"

O günleri aştıklarını ve her köye artık araba, yol, su gittiğini anlatan Ala, şunları kaydetti:

"30 Mart'ı çok önemsiyoruz. 30 Mart'ta siz bir oy verirken, sadece bir belediye başkanına ya da bir belediye meclis üyesine değil, onlara oy veriyoruz ama Türkiye'de siyasi istikrara oy veriyoruz. Türkiye'de siyasi istikrara yönelik yanlışları gidermeye oy veriyoruz. Demokrasiye oy veriyoruz. Dünyada aldığımız inisiyatife, istikrara, müdahalelere ve vaziyet etmelere oy veriyoruz. O bakımdan bizim işimiz burada birden fazla. O bakımdan yüce Allah'ım beni size karşı mahcup etmesin. Sizden ricam beni 30 Mart akşamı sayın başbakanımıza karşı, hükümetimize karşı mahcup etmeyin."

Verilen desteğin önemli olduğunu dile getiren Ala, "Sizin bize verdiğiniz destek o kadar önemli ki hiçbir şeyle kıyas edilmez. Ben zaten buraya yapacaklarımı yapacağım. Ben sizin kardeşiniz, evladınızım. Zaten siz de bana destek olacaksınız. Yani bunu pazarlık usulüne getirmeye lüzum yok. Bundan haya ederim. Dolayısıyla siz kendi evladınıza nasıl davranıyorsanız biliyorum ki bana da öyle davranacaksınız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Şenkaya ilçesine hareket eden Ala, Paşalı beldesinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Vatandaşları selamlayan Ala, içme suyu sıkıntısının ifade edilmesi üzerine sorunun giderileceğini kaydetti.

"Bizim en güçlü varlığımız siyasi istikrarımızdır"

Ardından Şenkaya'ya gelen Ala, ilçe girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki halkla tek tek tokalaşan Ala, Oltu'da ilkokulda okuduğu sırada öğretmeni olan Nazlı Özkan ile görüştü.

Bakan Ala, seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, "Davul zurna özellikle bizlerde şenliklerde, düğünlerde, bizim mutlu günlerimizde çalınır. İşte demokrasilerin şenliğidir seçimlerdir. Onun için 30 Mart'a hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

En güçlü yanlarının demokrasi olduğunu vurgulayan Ala, "Bizim en güçlü varlığımız siyasi istikrarımızdır. Biz siyasi istikrarı ne zaman yakaladıysak işte o zaman kalkınmaya başladık, gelişmeye başladık" şeklinde konuştu.

Bakan Ala, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptı. Burada, bir çayevinin sahibi Ala'yı içeri davet ederek, yoğurt ve karakovan balı ikram etti.

Ardından helikopterle Olur ilçesine gelen Ala, burada da kendisini karşılayan vatandaşlarla tokalaştı.

Ala, seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, bir duruşlarının olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu duruşun karşılığı Filistin'dedir, bu duruşun karşılığı Sudan'dadır, Myanmar'dadır. Burma'dadır, Saraybosna'dadır, Kosova'dadır, Üsküp'tedir. Biz Olur'da doğarız, burada büyürüz ama bizim ufkumuz Türkiye sınırlarını aşar. Biz o nedenle oralara nizam vermeyi hedefleriz"

Bakan Ala ardından ilçede kendisi için verilen yemeğe katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement