İçişleri Bakanı Ala, Horasan'da - - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Ala, Horasan'da -

İçişleri Bakanı Ala, Horasan\'da -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz vatandaştan aldığımız demokrasiyi, milli iradeyi yere düşürmeyiz.

15.03.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz vatandaştan aldığımız demokrasiyi, milli iradeyi yere düşürmeyiz. Onun bayrağını başımızın üstünde taşırız. Hiçbir zaman milletimizin iradesini örseletmeyiz" dedi.

Tekman ilçesindeki temaslarının ardından helikopterle Horasan'a hareket eden Ala, Yeni Kars Caddesi'ne geldi. Burada Saadet Partisi'nden bir grup, Ala makam aracından indiği sırada tepki gösterdi.

Bakan Ala da grubun yanına giderek, selamladı. Bunun üzerine bazı partililer, "Şehrimize hoş geldiniz, şeref verdiniz" dedi. Bakan Ala da "Biz hizmet yapmaya geldik" diye konuştu.

Cadde üzerinde kendisini karşılayanları selamlayan Ala, caddede oluşturulan platformdan halka hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Bakan Ala, "Ben sizinle grur duyuyorum. Neden biliyor musunuz? Çünkü Horasan'ın gençleri, Horasan'ın meydanında Rabia selamı veriyor, Rabia. Unutmadınız, unutturmuyorsunuz, sizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kente yapacakları hizmetleri, önümüzdeki süreçte daha güçlü bir şekilde yakaladıklarını ve vatandaşa layık olan hizmeti getireceklerini belirten Ala, şunları kaydetti:

"Sizin gönlünüz, hedefiniz bu sokaklara sığmıyor. Onu görüyorum. Siz bize oy verirken, bu hareketi ayakta tutarken, 2002 yılından beri yan yana omuz omuza her zaman oyumuzu artırarak, arkasında dururken, şunu söylüyorsunuz, Türkiye'nin siyasi istikrarını, bu siyasi istikrarın temsilcisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderimiz ve o liderin uluslararası ilişkilerde diğer liderlerin karşısında el pençe divan durmamasını destekliyorsunuz. Siz 'one minute'yi destekliyorsunuz. Siz demokrasiye olan saldırıları reddetmeyi destekliyorsunuz. İradenin yere düşmemesini destekliyorsunuz."

30 Mart seçimleri için destek isteyen Ala, "Onlar sizden oy alıp, gidip onlara hizmet eden iktidarlara alışmışlar. Sizden oy alıp, gelip size hizmet eden iktidara alışmamıştı. Onun için onu sandıkta yıkamayacağını da anladı. Kurulduğundan beri anladı. Yan yoldan gelerek yıkmaya çalışıyor. İşte biz de ona, 'bir dakika kardeşim, o yollar kapalı' diyoruz. O yolu vatandaş kapatmış" şeklinde konuştu.

Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Sen iktidara mı gelmek istiyorsun. Yolu var. Gençlik olacak, gençlik teşkilatı kuracaksın. Kadınlar olacak, kadın teşkilatı kuracaksın. İl, ilçe teşkilatı kuracaksın, çalışacaksın adam gibi. Sandığa milletimiz gidecek, vaatlerini, projelerini söyleyeceksin, oy verirse gelip yöneteceksin. Ha ben sandıktan gelemiyorum, o yol bana kapalı ama öbür eskiden olduğu gibi arkadan dolanalım, yandan gelelim.' İşte biz ona hayır diyoruz. Hayır kardeşim, oralar kapalı. Çünkü biz vatandaştan aldığımız demokrasiyi, milli iradeyi yere düşürmeyiz. Onun bayrağını başımızın üstünde taşırız. Hiçbir zaman milletimizin iradesini örseletmeyiz."

- "30 yaş üstündeki gençlerimizi evlendireceğiz"

Platformdan "Rabia işareti" yaparak halkı selamlayan AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen de büyükşehir yasasının yenilikler getirdiğini, köylere de artık aynı hizmetin götürüleceğini söyledi.

Çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini anlatan Sekmen, "30 yaş üzerindeki maddi durumu iyi olmayan gençlerimizi Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak evlendireceğimizi, toplu düğünler, toplu sünnetler yapacağımızı buradan ilan ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından mitinge katılan partililer, platforma çıkarak halay çekti.

Esnafı ziyaret edip, istek ve sorunlarını dinleyen Bakan Ala daha sonra helikopterle Erzurum Havalimanı'na gelerek, oradan Ankara'ya gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Ala, Horasan'da - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement