İçişleri Bakanı Altınok: (Doğu ve Güneydoğu'da Oyların Sayılması) Seçim Kurulları Nasıl Karar... - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Altınok: (Doğu ve Güneydoğu'da Oyların Sayılması) Seçim Kurulları Nasıl Karar...

İçişleri bakanı Selami Altınok: (Doğu ve Güneydoğu'da oyların sayılması) Seçim kurulları nasıl karar verirlerse öyle olacak" dedi.

17.09.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri bakanı Selami Altınok: (Doğu ve Güneydoğu'da oyların sayılması) Seçim kurulları nasıl karar verirlerse öyle olacak" dedi.

Bölge Valileri Seçim Güvenliği Toplantısı İçişleri Bakanı Selami Altınok başkanlığında bugün İstanbul Yeşilköy'de yapıldı. Toplantıya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, MİT Bölge Başkanı Aydın Demir, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara ile Edirne, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Yalova illerinin valileri, emniyet Müdürleri ve il jandarma komutanları da katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok, son dönemde artan terör saldırılarına değinerek " Hain ve kalleş saldırılar sonucu şehit olan güvenlik kuvvetlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum" dedi.

MÜCADELEMİZ TEK TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR SÜRECEK

"Askerlerimizi, polislerimizi, sivil vatandaşlarımızı, masum çocuklarımızı kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz" diyen Bakan Altınok, "Karşımızda hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan cinayet şebekeleri ve onların destekçileri var. Bizi birbirimize düşürerek, gücümüzü zayıflatmak, bin yıllık kardeşliği bozarak bu güzel topraklarda nefret tohumları etmeye çalışıyorlar. Bölücü terör örgütü ve onu destekleyenlerle olan mücadelemiz ne pahasına olursa olsun tek bir terörist kalmayıncaya kadar, kararlılıkla sürdürülecek, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır" diye konuştu.

KARDEŞLİKTEN TAVİZ YOK

"Millet olarak hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız" diyen Altınok," Şimdiye kadar şiddet ve kaos sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da teslim olmaya hiçbir zaman niyetimiz yoktur. Saldırılar mücadele azmimizi ve aziz milletimizin umudunu kırmayacaktır. Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri birlikten, kardeşlikten asla taviz vermeyeceğiz. Allah'ın izniyle bu zor günleri aziz milletimizin eşsiz desteğiyle geride bırakacağız" dedi.

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ

1 Kasım seçimleriyle ilgili sürecin 31 Ağustos tarihi itibariyle başladığını söyleyen İçişleri Bakanı Selami Altınok, " Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli ortamın sağlanması, büyük bir önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve tesir altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükumetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi her türlü güvenlik tedbirini alma konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir" dedi.

MEDENİ ÜLKELERE ÖRNEĞİZ

Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanının çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliği olduğunu söyleyen Altınok, " Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki ülkemiz, bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimler, senato seçimleri, yerel seçimler, ara seçimler, referandumlar ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere birçok kere seçim gerçekleştirmiş ve hepsinden yüz akıyla çıkmıştır" dedi.

SEÇİMLER HEP HUZUR VE GÜVEN ORTAMINDA GERÇEKLEŞTİ...

Geçmişten günümüze yapılan tüm bu seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştiğini söyleyen Altınok, "Vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri son derece bilinçli ve sağduyulu davranmışlardır. Valiliklerimiz ve Kaymakamlıklarımız seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen bir deneyime sahiplerdir. Bu seçim sürecinde de başta Valilerimiz olmak üzere ilgili tüm birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde sahip olunan bu bilgi, donanım ve deneyimlerini önümüzdeki seçimlere yansıtacaklarına olan inancım tamdır" diye konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ TEDBİRLER

Türkiye'de seçimlerin yargı organlarının yönetim ve denetimi altında yapıldığını hatırlatan Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: " Seçim işlemlerini düzen içinde yapma ve yaptırma görevi, YSK ile İl ve İlçe seçim kurullarına aittir. Diğer taraftan kamu güvenliği ve huzurun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi, bakanlığımızın görevi olup, bu önemli görev mülki idari amirlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimizle birlikte yerine getirilmektedir. Seçimlerin ülkenin her köşesinde huzur ve güven ortamı içinde yapılmasını sağlamak için seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasını kapsayacak şekilde, gereken her türlü tedbir alınmaktadır. 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge ve emirler yayınlanmış olup 81 il valiliklerimize gönderilmiştir. Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerimizin görev alanına giren konularda koordinasyon etkinlik ve kolaylık sağlanması amacıyla seçimlerle ilgili genel mevzuat genel ve YSK kararlarından bazılarını içeren el kitabı, hazırlanmış ve valiliklerle diğer ilgili yerlere dağıtımı yapılmıştır. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde seçim harekat merkezleri oluşturulmuştur. Seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşmek amacıyla valilerimiz, il jandarma komutanlarımız, il emniyet müdürlerimiz ve diğer ilgililerin katılımıyla, bölge toplantıları yapıyoruz. Bölge toplantılarının ilkini 10 ilin katılımıyla dün Sivas'ta gerçekleştirdik. Bugün ikincisini gerçekleştireceğimiz bu toplantıda 15 ilimizin yaklaşık 22 milyon 514 bin seçmenin huzur ve güven ortamı içerisinde hür iradelerinin seçim sandıklarını yansımasını sağlamayı, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak, güvenlik önlemlerini almayı, böylece tüm ülkemizde örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek ayrıca her ilimiz kendi şartlarına göre ilave tedbirleri planlayarak, uygulayacaktır"

TEDBİRLER ALINACAK MI ?

Seçime ilişkin ek önlemler alınıp alınmayacağı sorusuna yanıt veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, " Daha 4 ay önce yapmış olduğumuz seçimlerde 255 bin emniyet teşkilatı mensubu polisimiz ve 114 bin Jandarmamızla gerekli tedbirleri almıştık. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde Jandarma birimlerimizin bu 114 bininin üzerine en az bir 10 bin-15 bin civarında katkı yaparak silahlı kuvvetlerimizin diğer unsurlarından, bir 130 bin civarında Jandarma birliğimiz de olacak. Bizim amacımız, arzuladığımız ve olacağına inandığımız nokta, seçimin yapıldığı gün noktasında herhangi bir problem yaşamayacağımızdır. Ona göre her türlü tedbirimizi alıyoruz" dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA OYLARIN SAYILMASI

Doğu ve Güneydoğu'da bazı bölgelerde verilen oylar oy verilen yerde mi, yoksa güvenlik nedeniyle farklı bir noktada mı sayılacak sorusuna da yanıt veren Altınok, " Hukukun verdiği çerçeve neyse o şekilde yapılacak. Bizim 'bunu orda sayalım, burada götürelim' falan diyebilme şansımız yoktur. Seçimler YSK'nın kontrolünde, il ve ilçe seçim kurullarının kararları doğrultusunda ve denetiminde yapılmaktadır. Seçim kurulları nasıl karar vereceklerse öyle olacak. Biz onların vermiş olduğu kararları güvenlik boyutuyla, yerine getirmeye gayret edeceğiz. O kararlar il ve ilçe seçim kurullarının kararlarıdır" diye konuştu.

Bakan Altınok'un açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Altınok: (Doğu ve Güneydoğu'da Oyların Sayılması) Seçim Kurulları Nasıl Karar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement