İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzincan 5. Olağan İl Kongresi'nde - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzincan 5. Olağan İl Kongresi'nde

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzincan 5. Olağan İl Kongresi\'nde

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzincan 5. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

18.01.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzincan 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve partililer katıldı.

Kongre, İl Başkanı Burhan Çakır'ın konuşması ile başladı. Burhan Çakır, "Biz Erzincan olarak Haziran 2015'te destan yazacağız. Haklı davamızda sizleri daima yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Kongrede eski Bakan Binali Yıldırım "Canlarım" diyerek başladığı konuşmasında, "Bu kongremizin ülkemize, partimize hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Mevlam'dan niyaz ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak çok önemli işler yaptık. Teşkilat olarak milletimizle bir olduk, beraber olduk. Siz vatandaşlarımızın desteği ile sizlerin hizmetinde olduk. Bazıları bizi yalnız sandılar ihanet çeteleri oluşturdular. Millet iradesine karşı tuzak kurdular bizi yıldırmaya çalıştılar. Biz ise duran devlet çarkını döndürmeye başladık. Her alanda çalışmalar yaptık millet iradesini arkamıza alarak milletimiz için birçok çalışma yaptık ve milletimizin desteği ile bu çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Çözüm sürecine gelince ise batıda ne yaptıysak, doğuda da aynısını yaptık. Çözüm süreci demek Türkiye'nin doğusuyla batısını bir araya getirmek demektir. Toplam 14 katrilyon yatırım yaptık. Gidip Şırnak'a havaalanı yaptık. Terör örgütü buna engel olmaya çalıştı. Bölgenin büyüyüp gelişmesine istemiyor çünkü. Ama bizler yılmayacağız ve her yere hizmet götüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, "Can Erzincanlılar" diye başladığı konuşmasında, "Biz en tabandan en tavana kadar Türk siyasi hayatına yeni vizyon kazandıran yeni gelenekler hediye eden bir hareketiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana çok önemli işlere imza attık. En basit şekli ile örnek verirsek, bir zamanlar IMF'ye borcumuz vardı şimdi ise onlara borç verir hale geldik. Yaptığımız hizmetleri milletimiz görüyor. Biz Türkiye'nin 2023 vizyonuna emin adımlarla yürüyoruz. Milli gelirimiz artıyor. Dünyada gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanlığını yapıyoruz şu anda. Ama bize bunlar yetmez biz gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz. Bize muhalefet olanlar zaten bir şey bilmiyor ama öğrenmek de istemiyor. ya kardeşim bir şey bilmediğini biliyoruz ama bilmediklerini öğren, eğer öğrenmiyorsan da kalk oradan ne diye hala duruyorsun. Orayı ne diye meşgul ediyorsun" dedi.

Yapılan kongrede yeni il başkanı tek aday olarak Orhan Bulut seçildi. Bulut, verilen görevi en iyi şekilde icra edeceğini dile getirerek, yönetim kurulunu tanıttı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzincan 5. Olağan İl Kongresi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement