Bakan Ala İmza Kampanyası Standını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Ala İmza Kampanyası Standını Ziyaret Etti

Bakan Ala İmza Kampanyası Standını Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Ala,Mısır'da 528 kişi hakkında idam cezası verilmesini protesto etmek amacıyla başlatılan imza kampanyası standını ziyaret etti.

20.04.2014 21:57  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçe gezilerinin ardından Erzurum kent merkezine gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mısır'da 528 kişi hakkında idam cezası verilmesini protesto etmek amacıyla Yakutiye Kent Meydanında kurulan imza kampanyası standını ziyaret etti. Mısır'daki idam kararlarının bütün insanlığın vicdanının yaraladığını söyleyen Bakan Ala şunları söyledi:

"Mısır'daki bu idam kararları, bütün insanlığın vicdanını yaralıyor. Hele Müslüman yürekleri de parçalıyor. Dolayısıyla buradan sizin aracılığınızla, Mısırlı yetkililere, devlet yetkililerine çağrıda bulunuyoruz onlara da söylüyoruz, derhal bu Müslüman yürekleri parçalayan, insanlığın vicdanını zedeleyen idamlar durdurulsun. Bu insanlığın yüz karası olur. Kara bir leke olarak geçer. Kabul edilebilir bir durum değil. İnsanların orada gösteri yapıp taleplerini dile getirdiler diye bu kadar ağır bir cezanın insanlık tarihinin yüklenebileceği bir yük olmamalı. Türkiye'nin tavrı bellidir. Türkiye'nin darbelere karşı tavrı belli, bu demokrasiye yönelik karşı tavrı belli. Biz bölgemizdeki demokratik hareketleri destekliyoruz ve darbeleri de reddediyoruz. Onlara karşı duranların da yanındayız. Darbelerle bir ülkenin yönetilemeyeceğini en iyi bilen ülke Türkiye'dir. Oralarda kardeşlerimizin bulunduğu ülkelerde darbe hukuklarının, darbecilerin egemen olmasını istemiyoruz. Bunları tasvip etmiyoruz, bunları ret ediyoruz ama oradaki yani Mısır'daki gelişmeler çok açık görülmüştür. Hükümet olarak ortaya bir tavır konmuştur. Bu toplumun tavrıdır bunu da ortaya koymuştur. Başlattığınız bu imza kampanyasından dolayı sizleri tebrik ediyorum."

Bakan Ala, daha sonra MÜSAİD'ın Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen toplantısına katıldı. Bakan Efkan Ala, iş adamlarıyla Erzurum'un sorunlarıyla ilgili konuştu. Bakan Ala daha sonra uçakla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ala İmza Kampanyası Standını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement