İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan'da - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erzincan'a geldi.

17.07.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erzincan'a geldi.

Özel uçakla Erzincan Havalimanına Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte gelen Bakan Ala'yı Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun vatandaşlar ve partililer karşıladı.

Ardından Valilik makamına geçildi, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından verilen kısa brifingin ardından Bakan ala kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Ala ; "İslam dünyası olarak hatta insanlık olarak biraz buruk bir son günlerde Ramazan geçiriyoruz. Sabahleyin gene Gazze'de çocukların nasıl şehit edildiğini nasıl bombalandığını gördük yüreğimiz parçalandı. O bakımdan biran önce bu saldırıların durdurulması temennisiyle bütün İslam dünyasının sonra Türkiye'nin ve Erzincanlı kardeşlerimizin ramazanını tebrik ediyorum. Biz üzerimize düşen sorumlulukları hem yerelde hem Türkiye genelde hem küresel platformlarda yapmayı tahhüt etmiş misyon edinmiş bir hareketiz. O bakımdan dünyanın neresinde bir mazlumun sıkıntısı varsa o bizim derdimizdir. O Erzincanlının Erzurumlunun derdidir o 76 milyonun derdidir biz böyle bir kültürün mirasçılarıyız" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından Bakan Ala'ya Erzincan el işlemesi bakır tabak hediye edildi.

Bakan Ala ve beraberindekiler Erzincan Belediyesini ziyaret etti. Ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bakan Ala uyuşturucu madde bonzai ile ilgili yapılan çalışmalar hakkındaki sorulan soruya "Güvenlik birimlerine olan ikramiyeleri arttırdık. Vatandaşlarımıza çağrımda şudur biz bu koynu son derece ciddiye aldık daha önce birkaç hafta önce bütün emniyet teşkilatına konuyla ilgili son derece ciddi bir talimat gönderdim. Bundan sonrada diğer bakanlıklarımızla ilgilendiren hususlarla ilgili olarak tekrar bir arada çalışma yapmamız gerektiğini düşünerek toplantı yaptık. Bazı kararlar aldık ciddi kararlar aldık. Bu kararları uygulamaya koyacağız ve bu konuda son derece kararlıyız. Bu konuda vatandaşımızın çocuklarımızın geleceğiyle oynayanlara göz açtırmayacağız ve gereğini son derece ciddi ve katı bir biçimde yapacağız" diye konuştu.

Filistin'de yaşananlarla ilgili Bakan Ala dünyanın gözü önünde olan hadise olduğunu belirterek "İnsanlık için bir dramdır bu kabul edilemez bu saldırılar orada çocuklar öldürülüyor Ramazan ayında ve bütün İslam dünyasının ortasında olan hadise. İnsanlığın gözü önünde olan hadise. Bu konuda sessiz kalamayız dünyada kalmamalıdır ve derhal bu saldırılar durdurulmalıdır. İki taraflı iki devletli bir çözüm herkes tarafından dillendiriliyor. O zaman iki devletli bir çözüm getirilmelidir gündeme ve bu mesele çözülmelidir. Her Ramazan döneminde ya da İslam dünyasının biraz kendisini toparlamaya başladığı dönemde bu saldırılar gerçekten insanlığın vicdanını yaralamaktadır. Buradan çağrımız derhal durdurulmalıdır. Çözüm masada çözüm iki devletli bir sistemde aranmalıdır" diye sözlerini tamamladı.

Türkiye'nin ensar muhacir yardımlaşma konusunda en güzel örneğinin sergilendiğini ifade eden Bakan Ala ; "Biz inancımızın gereği zor durumda olan komşumuzsa komşumuza misafirimizse misafirimize yardımların en güzeliyle davranırız. O bakımdan Türkiye de şuanda misafirlerimiz vardır evet bazı sorunlar oluyor o sorunları biz devlet olarak takip ediyoruz. Gerekli çözümleri üretiyoruz. Ama komşumuza misafirimize misafir gibi davranma geleneğimizi hep sürdüreceğiz sürdürmeliyiz. Bu konuda provokasyonlara bir takım odakların Türkiye'de büyük bir problem varmış gibi gösterme arayışlarına zinhar katkıda bulunacak davranış içerisinde bulunmamalıyız. Suriye'den bizim bir milyon 150 bini aşkın misafirimiz var biz bunlara milyarlarca liralık yardım yapıyoruz. Suriye'deki sorunun çözümüne ilişkin tavrımızda Türkiye olarak bellidir"

Basın mensuplarının önceki gün Antalya'da yaşanan bayrak indirme ile ilgili açıklama yapan Bakan Ala " Bayrak konusunda hiçbir müsamamız olamaz bizim ortak 77 milyonun ortak sembolüdür. Bayrağımız bizim milletimizin her şeyidir. O bakımdan gerekçeden bağımsız olarak kimse o bayrağa el uzatamaz. Uzattığı zaman neler olduğunu görüyoruz. Onun için biz devlet olarak güvenlik birimleri olarak gereğini yaparız" dedi.

Bayağı indirmeye çalışan kişinin serbest bırakıldığını ilişkin soruya Bakan Ala "Ama gönül arzu ederdi ki detaylarını bilmiyorum zaten yaralı hangi gerekçeyle serbest bırakıldığını bilmiyorum ama serbest bırakılmamalı bu tür suçların cezası anında adli yargımız tarafından da verilmelidir" diye konuştu.

Erzincan Valiliğinde karşılama

Valilik makamında görüntüler

Bakan Ala'nın açıklaması

Erzincan Valisi'nin Bakan Ala'ya bakır tabak hediye etmesi

Erzincan Belediyesi ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement