İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunceli Ovacık kırsalında bugün akşam saatleri itibarıyla 24 örgüt militanının sağ ele geçirildiğini bildirdi.

16.11.2012 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunceli Ovacık kırsalında bugün akşam saatleri itibarıyla 24 örgüt militanının sağ ele geçirildiğini bildirdi.

Bakan Şahin, Ordu'daki gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli Ovacık ilçesi kırsalında dün sabahtan itibaren Tunceli Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü arama tarama faaliyetleri esnasında 1 terörist ve onunla birlikte hareket eden 1 işbirlikçi eleman yakalandığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Onların üzerinden yürütülen ifadeler ve onlardan edinilen bilgiler doğrultusunda dünden itibaren arama tarama faaliyetleri devam ettirildi. Tunceli Ovacık kırsalında bugün akşam saatleri itibarıyla farklı temaslar neticesinde silahlı mukavemetler de yaşandıktan sonra herhangi bir zayiat verilmeden toplamda 24 örgüt militanı yakalandı, sağ ele geçirildi. Bir işbirlikçiyle birlikte 25 örgüt militanı yakalanmış oldu. Bu örgüt, MKP olarak nitelendirilen, kendilerini o şekilde isimlendiren Maoist Komünist Partisi örgütü ve bu örgütün militanları olarak yakalanmış oldu."

Tunceli jandarmasının çok dikkatli ve sabırlı bir çalışmayı gerçekleştirdiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Takip ettiği örgüt militanlarıyla girdiği çatışmada kendisi zayiat almadan, hedef ettiği kişilere de zayiat vermeden bir operasyonu üstün başarıyla tamamlamış oldu. Tunceli jandarmamıza, bütün jandarma teşkilatımıza ve polis teşkilatımıza ve iç güvenlik hizmetinde fedakarca görev alan silahlı kuvvetlerimizin bütün mensuplarına bir kez daha takdir hislerimi ve teşekkür duygularımı ifade etmek istiyorum."

Bakan Şahin, görevi başındaki güvenlik güçlerine seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

"Benim bu açıklamayı yaptığım anda da eminim ki mevzilerinde nöbet tutan çok kahraman arkadaşlarım, güvenlik güçlerimizin değerli personelleri çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arazi arama tarama çalışmaları devam ediyor. Tunceli kırsalında da diğer kırsalda da şehirde de terör örgütlerine, bölücü yıkıcı örgütlere yönelik hem istihbarat çalışmalarımız hem de takip faaliyetlerimiz devam etmektedir. Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımı, jandarmamızı bir kez daha tebrik ediyorum."

Muhabir: Gökhanh Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement