İçişleri Bakanı Selami Altınok, Güvenlik Toplantısı İçin Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Güvenlik Toplantısı İçin Gaziantep'te

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Güvenlik Toplantısı İçin Gaziantep\'te

Güneydoğu’da bulunan 8 il yetkilileri ile seçim güvenliği toplantısı yapmak üzere Gaziantep’e gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilerin sorusu üzerine gazeteci Ahmet Hakan’ın darp edilmesi, İstanbul ve Silvan’daki terör operasyonları ile ilgili bilgi verdi.

03.10.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da bulunan 8 il yetkilileri ile seçim güvenliği toplantısı yapmak üzere Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilerin sorusu üzerine gazeteci Ahmet Hakan'ın darp edilmesi, İstanbul ve Silvan'daki terör operasyonları ile ilgili bilgi verdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve idari amirler tarafından Valilik makamında önünde karşılanan İçişleri Bakanı Selami Altınok, girişdeki şeref defterini imzaladı. Vali Yerlikaya kendisini makamında ziyaret eden Bakan Altınok'a seçim öncesi yapılan hazırlarla ilgili kısa bilgi verildi. Daha sonra Bakan Altınok,bölgedeki 8 ilin vali ve üst düzey güvenlik yetkilileri ile gerçekleştireceği toplantı ile ilgili bilgi verdi. Altınok, " Türkiye, yeni bir seçim sathına giriyor. Bu seçimlerde huzur, güven ve sükun içerisinde, vatandaşların demokratik hakkını kullanması ve iradesinin sandığa yansıması konusundaki çalışmaları Türkiye'nin 7 bölgesinde yapmayı planladık. 6 toplantımızı tamamladık. Yedinci toplantımızı 8 ilimizin katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştireceğiz. Valilerimiz, emniyetimiz, jandarmamız ve güvenlik güçleri çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Bu çalışmaları, hazırlıkları birlikte değerlendireceğiz. Eksiklikleri birlikte tamamlayacağız. Hükümetimizin arzu ettiği güvenlik algısını en üst seviyeye çıkartılması noktasındaki gerekli talimatları arkadaşlarımıza vereceğiz. Malumunun 4 ay önce seçimleri yaptığımız için buna benzer hazırlıklarımız vardı, bu konuda gerekli tecrübe, birikim ve hazırlığa sahipler. Ama 1 Kasım'da da Türkiye'nin genelinde güvenlik noktasında herhangi bir problem yaşamadan, sağ duyu içerisinde yapmak istiyoruz" dedi.

SİLVAN OPERASYONLARI

Bakan Altınok, gazetecilerin sorusu üzerine Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gerçekleştirilen kapsamlı terör operasyonunu da değerlendirdi. Silvan'da güzel bir operasyon olduğunu vurgulayan Altınok, "Silvan'da çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımız çok güzel işler çıkardılar. Devletin otoritesine ve kamu düzenine karşı ne yapılıyorsa arkadaşlarımız onun karşılığını vereceklerdir. Gerek Emniyet güçlerimiz. Gerek jandarma güçlerimiz gerekse Silahlı kuvvetlerimiz. Bu mücadelede kamu düzenine ve kamu otoritesine, karşı kim geliyorsa, güvenlik kuvvetleri gereğini yapıyor. Silvan'da da yapıyor, Nusaybin'de de yapıyor. Başka yerlerde de olursa O'nun gereği yapılacaktır. Gayet iyi gidiyor" dedi.

SANDIKLARIN TAŞINMASI

Gazetecilerin sandıkların taşınması tartışmaları ile ilgili soru sorduğu Bakan Altınok, Eski Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de yaptığı açıklama ile durumu izah ettiğini hatırlattı. Sandıkların taşınmasının değil, sandık alanlarının belirlenmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Altınok, "Şuanda belirlenmiş bir sandık alanı yok. Yüksek seçim kurulu ve il, ilçe seçim kurulları sandık alanlarını belirleyecekler. Belirlenmemiş bir şeyin, taşınması, birleştirilmesi söz konusu değildir. Şuanda yeniden belirlenecek. 7 Haziran seçimlerindeki sandık alanları şuanda geçerli değildir. 1 Kasım'da nerelerde sandık kurulacağını il, ilçe seçim kurulları belirleyecektir. Bu belirleme ne yönde olur bilmiyorum. Bu belirlemeler olduktan sonra itirazlar varsa, YSK'ya gidecek, YSK bakacak, karar verecek. Güvenlik boyutuyla, YSK, il,ilçe seçim kurulları nasıl değerlendirme yaparsa yapsınlar, biz her halükarda tedbirlerimiz alacağız"diye konuştu.

TERÖR OPERASYONLARI

Altınok, soru üzerine İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok bölgesinde gerçekleştirilen DEAŞ, PKK ve DHKPC'ye yönelik operasyonların süreceğini söyledi. Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayan Altınok, "Terör var olduğu müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi devam edecek. Bunda DEAŞ, PKK, DHKPC, farketmiyor. Askerimize, polisimize evlatlarımıza, haince saldıran, kim olursa karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni görecektir. Bunun teminati Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetidir. Terör bu memleketi rahatsız ettiği sürece bu rahatsızlığı giderebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuna kadar" dedi.

AHMET HAKAN'IN DARP EDİLMESİ

Altınok, Gazeteci Ahmet Hakan'ın darp edilmesi ile ilgili soru üzerine gözaltına alınan 4 kişi için savcılığın İstanbul Emniyeti'ne ek süre verdiğini söyledi. Tahkikatı süren olayla ilgili sorumlularının karşılığını göreceğini vurgulayan Altınok, "Bu ek süre bittikten sonra, savcılığa çıkacak, tahkikat devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. haklı veya haksız olması önemli değil. Hiç kimsenin kendi hakkını, kaba kuvvetiyle, kendi eliyle elde etmeye hakkı yok. Kaba kuvveti tasvip etmemiz mümkün değildir, kim yaptıysa karşılığını görecektir" diye açıklamasını tamamladı.

Bir dizi gezi ve ziyaretlerle Gaziantep programını sürdürecek olan Altınok, öğleden sonra ise 8 ilin valileri, üst düzey emniyet ve askeri yetkilileri ile birlikte alınan seçim tedbirlerini değerlendirecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Selami Altınok, Güvenlik Toplantısı İçin Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement