İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin\'de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin, "Hiçbir endişeniz olmasın, Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz, adalet ve hukuk verecek.

04.12.2016 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin, "Hiçbir endişeniz olmasın, Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz, adalet ve hukuk verecek. Ama onları yönlendirenleri yerin yedi kat dibine katsalar da gömmek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Bakan Soylu, Mardin'in Derik ilçesindeki temasları kapsamında beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaymakamlığın bahçesinde vatandaşlar ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Soylu, burada yaptığı konuşmada, acı olaylar yaşandığını ancak yarınlara hep beraber kuvvetli ve kudretli bir şekilde ulaşılacağını söyledi.

"Birbirimize sıkı sıkı kenetleneceğiz"

Bu hedeflerinden kendilerini alıkoymaya çalışanlara karşı en büyük kuvvetlerinin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Şimdi Muhammet Fatih Safitürk'ün yaptığı yollardan geçtik. Çok kısa sürede, ona emanet edilen görevi doğrultusunda çocuklar çamurlu yollarda yürümesin diye, buranın vatandaşlarına en iyi hizmeti verme isteğiyle asfaltla buranın insanını buluşturdu. Burada ortaya koyduğunuz sahiplenme, insanlığı sahiplenmedir. Hiçbir endişeniz olmasın, Allah şahittir ki bunu yapanlara cezasını vereceğiz, adalet ve hukuk verecek. Ama onları yönlendirenleri yerin yedi kat dibine kaçsalar da gömmek bizim boynumuzun borcudur. Bu çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışanlara karşı teröre hiçbir şekilde bu güzel medeniyet şehrini teslim etmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Biz bu şehrin kıymetini biliyoruz. Bunların yapmak istedikleri bizi dinimizden, inancımızdan, millet olma anlayışımızdan ve insanlığımızdan uzaklaştırmaktır. Biz onlardan uzaklaşmayacağız. Birbirimize sıkı sıkı kenetleneceğiz. Bu coğrafyayı beraber kurduk."

"Terörle, silahla, şiddetle bizi birbirimizden ayıramayacaklar"

Kaymakam Safitürk'ün hizmet, insanlık ve sevgi konusunda örnek teşkil ettiğine işaret eden Soylu, Safitürk'ün teröre karşı yılmadığını, gönlünü, hizmetini ve aklını vatandaştan ayırmadığını aktardı.

Soylu, Safitürk'ün devletin kendisine verdiği emaneti terk etmediğini, ilçede yarına ait ümitlerini çocuklar ve gençlerle yeşerttiğini anlatarak, "Onun ne anlatmaya çalıştığını bugün daha güzel bir şekilde anlıyoruz. Şiddete, kurşuna, lanet ettiğimiz teröre ve tasfiye etmeye and içtiğimiz PKK'ya verilecek en büyük cevap muhakkak ki o 28 derslikli okulun bugün attığımız temelidir." diye konuştu.

Hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Ne terörle ne silahla ne de şiddetle bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Biz bu ülkeyi üç beş kurda kuşa yem etmeyiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi de onlara heba ettirmeyiz. Hedeflerimiz büyüktür. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacaktır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu anlayışla sadece bu coğrafyaya değil, elimizi Suriye'ye, Irak'a, Kafkaslara, Balkanlara, bugün anlam ve mana boşluğu yaşayan Batıya ve dünyaya uzatacağız. Birilerinin uşakları olanlara ve bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara bilmenizi istiyorum ki bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecektir. Birilerinin uşakları olanlara ve bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecektir. Derik'ten şunu söylüyorum ki nerede saklanırlarsa saklansınlar, Kandil'de dahi onları alacağız ve bu ülkede bunun hesabını soracağız."

Derik'e yeni hükümet konağı

Soylu, eski Derik Hükümet Konağının yerine yenisinin yapılacağına dikkati çekerek, "Çok güzel bir kaymakamlık binası yapacağız ama önüne güzel bir bahçe ve o bahçede bizim inancımızın en güzel sembolü olan bir gül ile Muhammet Safitürkümüzü gönlümüzde ve zihnimizde bütünleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Soylu'nun konuşması esnasında sık sık "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Derik seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Burada Vali Mustafa Yaman ve Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ile yeni Hükumet Konağıyla ilgili projeyi inceleyen Soylu, çalışmaların bir an önce başlaması talimatını verdi.

Soylu, esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü.

Öte yandan, Derik'i ziyaretinden önce Bakan Soylu'nun ilçeye gelişini bekleyen bir grup vatandaş ve partili Derik Hükümet Konağına kadar ellerinde Türk bayrakları ve "Ruhun şad olsun", "Sana minnettarız" yazılı pankartlarla yürüdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement