İçişleri Bakanlığı 60 Kaymakam Alacak - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanlığı 60 Kaymakam Alacak

İçişleri Bakanlığı, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri sınıfına 60 kaymakam adayı ataması yapacak.

22.07.2014 09:55  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 60 kaymakam adayı ataması yapacak. Sınav için başvurular Ağustos'ta başlayacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 60 kaymakam adayı ataması yapılacak. Sınava girmek isteyen adayların üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olması gerekecek. Aynı zamanda adayların 2013 veya 2014 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSP37) puanı 80 ve üzeri olması da gerekecek. Kaymakam adaylığı mülakatında daha önce üç defa başarısız olmaması da temel şartlar arasında yer alacak.

Adaylar başvurularını iki aşamada tamamlayacaklar. Birinci Aşamada adaylar başvurularını e-Devlet şifre numarası ile 4-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında www.icisleri.gov.tr internet adresinden "Kaymakam Adaylığı Müracaat Formu"nu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapacaklar. Başvurunun tamamlanması için, "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı." açıklamasını mutlaka görmeleri gerekecek. Birinci aşama başvurular için tanınan son gün saat 18.00'de sistem müracaatlara kapatılacak.

-YAZILI SINAV 20 EYLÜL'DE-

Yazılı sınav 20 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 09.30'da Ankara'da yapılacak ve 2 saat sürecek. Adaylar Sınava Giriş Belgesini sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek edinecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği bina, salon bilgileri, sınav tarih ve saatini gösteren bilgiler ile fotoğrafı bulunacak. Adaylar sınava gelirken yanlarında, Sınava Giriş Belgesi ile birlikte, üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulunduracaklar. Sağlık durumunda sonradan oluşan bir nedenle de olsa herhangi bir alçı, sargı bezi, koltuk değneği gibi kullananlar sınava alınmayacağından durumlarını sağlık raporu ile belgelendirerek dilekçe ile 17 Ağustos 2014 günü saat 17.00'ye kadar ÖSYM-Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanlığı 60 Kaymakam Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement