Son dakika Atama haberleri, Atama son dakika, son dakika Atama

Son Dakika Atama Haberleri

  • Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı'na Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığı'na Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı
    00:35 Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı'na Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığı'na Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı

    Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Murat Yıldız Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı'na, Abdülhamit Tüfekçioğlu Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı. Ayrıca, Şali Yıldırım Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'ne, Rıza Uçan Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne ve Yusuf Tüfekçi Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

  • Bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları
    00:27 Bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları

    Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Devlet Arşivleri Genel Başkanlığına Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne Yusuf Tüfekçi, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Şali Yıldırım, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne Rıza Uçan atandı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Şehit Yakını ve Gazilere Atama Müjdesi Verdi
    20:35 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Şehit Yakını ve Gazilere Atama Müjdesi Verdi

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamu kurumlarına atamasını gerçekleştireceklerini duyurdu. Yapılacak atamalarla kamuda 49 bin 901 şehit yakını, gazi ve gazi yakını istihdam edilecek.

  • İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in personel alımı açıklamasını sordu
    11:43 İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in personel alımı açıklamasını sordu

    İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, 2024 yılında emekli olan personel sayısı, yerine alınan personel sayısı, öğretmen atamaları ve zorunlu emeklilik yaşının çözümü hakkında sorular yöneltti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ilçesinde yapılmamış hizmetleri yapacaklarını söyledi
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ilçesinde yapılmamış hizmetleri yapacaklarını söyledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında, yapılmamış hizmetleri yapacaklarını ve halkın yüzünü güldüreceklerini belirtti. Ayrıca, öğretmenlere destek verdiklerini ve emeklilerin alım gücünün düştüğünü ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçin'de emeklilere seslendi
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçin'de emeklilere seslendi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçin'de emeklilere hitap ederek, AKP iktidarı döneminde emekli maaşlarının düştüğünü ve kaybedilen hakların seçim sandığında aranması gerektiğini söyledi. Ayrıca, altın madeni tehlikesine karşı mücadele edeceklerini ve öğretmenlere destek verdiklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere yapılanların hesabını soracağız
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere yapılanların hesabını soracağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, emeklilere yapılanların hesabını soracaklarını belirtti. Özel, emeklilere yapılacak olan indirim taleplerini dile getirerek, emeklilerin haklarını savunacaklarını vurguladı. Ayrıca, öğretmen atamaları, tarım ve hayvancılık gibi konulara da değinen Özel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i desteklediklerini ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar'
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar"

    Çekmeköy- Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattının 6,5 kilometrelik ilk etap hattının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğindeki anormal artışa tepki gösterdi. "Beşli çeteye para bulan, saray müteahhidine para bulan, yazlık saraya, kışlık saraya, uçan saraya, yüzen saraya para bulan, emekliye para bulmayan Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta oy var mı?" diye soran Özel, “Başbakanlıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçince örtülü ödeneği Cumhurbaşkanlığına bağladılar. Geçen ay harcanan ödenek 218  milyon TL, bu ay harcanan örgülü ödemek 2 milyar TL. Seçim gelirken faturası olmadan, hesabı olmadan nereye harcandığı bilinmeyen 2 milyar TL harcamış Cumhurbaşkanı. Size yüzde 33 zam verenler bir ayda harcamaları 7 katına, sadece bir yılda kendi örtülü ödeneklerine yüzde 238 zam yapıyorlar. Yani sizin paranızla sizin iradenizi çalmaya çalışıyorlar” dedi. Hat 15 gün süreyle ücretsiz hizmet verecek.

  • Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadele kararının BM Genel Kurulunda kabul edilmesinden memnun
    15 Mar Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadele kararının BM Genel Kurulunda kabul edilmesinden memnun

    Dışişleri Bakanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerle hazırlanan İslam karşıtlığıyla mücadeleye dair karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edilmesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi. Türkiye'nin İİT üyesi ülkelerle hazırladığı İslam karşıtlığıyla mücadeleye dair karar tasarısının BM Genel Kurulunda kabulünden duyulan memnuniyet vurgulandı. Kararda üye devletlerin, din veya inanç temelli ayrımcılığı ve şiddeti yasaklama, yasaların eşit ve etkili şekilde uygulanmasını güvence altına alacak tedbirlerle ilgili yükümlülüğü yeniden vurgulanırken üyeler, dini hoşgörüsüzlük, olumsuz tek tipleştirme, nefret, din veya inanç temelinde kişilere yönelik şiddetle mücadele kapsamında yasal ve siyasi tedbirler dahil gerekli tüm tedbirleri almaya çağrıldı.

  • Özel: 'Bir Genel Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam Bir Gün Durmam, Ayrılırım'
    14 Mar Özel: "Bir Genel Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam Bir Gün Durmam, Ayrılırım"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP’nin genel başkanı olarak bu kadar başarıya susamış ve insanların bu kadar travmatik bir döneminde, partinin sekizinci ve seçim geçiren altıncı genel başkanı olmak suretiyle eğer partimi bir genel seçimde iktidar yapmazsam bir gün durmam. Ama iktidar yapacağız, o noktada çok kararlıyız” dedi.

  • Diyarbakır İş Dünyası İstanbul Seçimlerini Değerlendirdi
    14 Mar Diyarbakır İş Dünyası İstanbul Seçimlerini Değerlendirdi

    Diyarbakır'ın iş dünyası temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerin bölge üzerindeki etkileri ve kayyım atamalarının İstanbul seçimlerine etkisi değerlendirildi.

  • Meral Akşener Niğde'de esnaf ziyareti yaptı
    13 Mar Meral Akşener Niğde'de esnaf ziyareti yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde'de esnaf ziyareti yaparak partisinin Niğde Belediye Başkan Adayı Naim Osman Erem için oy istedi. Bir öğretmen adayı ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama yapmamasından yakındı.

  • Garanti BBVA Portföy Genel Müdürlüğüne Hülya Türkmen Keçecioğlu atandı
    12 Mar Garanti BBVA Portföy Genel Müdürlüğüne Hülya Türkmen Keçecioğlu atandı

    Garanti BBVA Portföy'de üst düzey atama gerçekleşti. Hülya Türkmen Keçecioğlu, 24 yıllık deneyimiyle yeni genel müdür olarak göreve başladı. Keçecioğlu, farklı alanlarda sorumluluklar üstlenmiş ve Boğaziçi Üniversitesi'nden MBA derecesine sahiptir.

  • Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem kararlarını eleştirerek TFF'yi istifaya davet etti
    11 Mar Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem kararlarını eleştirerek TFF'yi istifaya davet etti

    Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem ve VAR kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonunu istifaya davet etti. Sarı-kırmızılı kulüp, açıklamasında hakem kararlarıyla ilgili sorular sordu ve TFF'nin hesap vermesini istedi.

  • Fenerbahçe maçından örnekler veren Galatasaray, TFF'yi fena bombaladı
    11 Mar Fenerbahçe maçından örnekler veren Galatasaray, TFF'yi fena bombaladı

    Galatasaray, Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem yönetimini eleştiren, oldukça sert bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılılar, ''Türk futbol kamuoyuna hesap verin veya bırakın!'' başlığı altında ezeli rakibinin kollandığını ve TFF'nin buna dur demesi gerektiğini belirtti. İşte o açıklama...

  • Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem hatalarını eleştirdi
    11 Mar Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem hatalarını eleştirdi

    Galatasaray Kulübü, dün oynanan Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki hakem hataları eleştirilerek Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik açıklama yayımladı. Sarı-kırmızılı kulüp, maçta yaşanan olayları ve hakem kararlarını sorgulayarak, TFF'nin nasıl bir tavır içerisinde olacağını ve sorumluların cezalandırılıp cezalandırılmayacağını sordu.

  • Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı İstanbul'da yapıldı
    08 Mar Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı İstanbul'da yapıldı

    Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı.

  • Süper Lig'de bu hafta düdük çalacak hakemler belli oldu
    07 Mar Süper Lig'de bu hafta düdük çalacak hakemler belli oldu

    Süper Lig'de 29. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, hakemler ve yardımcıları Dijital Atama Yöntemi ile belirlendi. İşte bu haftanın hakemleri...

  • Trendyol 1. Lig'de 26. hafta hakemleri açıklandı
    07 Mar Trendyol 1. Lig'de 26. hafta hakemleri açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Trendyol 1. Lig'in 26. hafta karşılaşmalarında görev alacak hakemleri açıkladı. Müsabakaların yönetiminde Dijital Atama Yöntemi kullanılacak.

  • Süper Lig'in 29. haftasında düdük çalacak hakemler belli oldu
    07 Mar Süper Lig'in 29. haftasında düdük çalacak hakemler belli oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig'in 29. haftasında düdük çalacak hakemleri açıkladı. Müsabakalarda görev alacak hakemler ve yardımcıları, Dijital Atama Yöntemi ile belirlendi. Galatasaray-Çaykur Rizespor maçını Bahattin Şimşek yönetecek.

  • Mitinge damga vuran anlar! Erdoğan konuşurken bağıra bağıra derdini anlatmaya çalıştı
    06 Mar Mitinge damga vuran anlar! Erdoğan konuşurken bağıra bağıra derdini anlatmaya çalıştı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ mitinginde ön sıralarda bulunan bir öğretmen, "Öğretmenler mülakatsız atama bekliyor" diye bağırarak sesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyurmaya çalıştı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan öğretmen, "Umarım sesimize kulak verir" notunu düştü.

  • KSBÜ Evliya Çelebi Hastanesi Başhekimi Serkan Telli İstifa Etti
    06 Mar KSBÜ Evliya Çelebi Hastanesi Başhekimi Serkan Telli İstifa Etti

    Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doktor Öğretim Görevlisi Serkan Telli, görevinden istifa etti. Telli'nin bu göreve 11 ay önce başladığı ve ani istifasının hastane çalışanları tarafından üzüntüyle karşılandığı belirtildi. 'Bazı baskılar sebebiyle' vazifesinden istifa etmek zorunda kaldığı ileri sürülen Serkan Telli'nin yerine önümüzdeki günlerde atama yapılacağı öğrenildi.

  • Assan Port'un yeni genel müdürü Mesut Yanar oldu
    06 Mar Assan Port'un yeni genel müdürü Mesut Yanar oldu

    Kibar Holding'e bağlı Assan Port'un üst yönetimine Mesut Yanar atandı. Yanar, Assan Port'un stratejik büyüme hedeflerinde önemli rol oynayacak ve Kibar Holding CEO'su'na bağlı olarak görev yapacak.

  • Sağlık Bakanı Koca: İŞKUR Kura ile 8 Bin İşçi Alımı Yapacak
    05 Mar Sağlık Bakanı Koca: İŞKUR Kura ile 8 Bin İşçi Alımı Yapacak

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacaklarını duyurdu. Kura çekilişi noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek. Ayrıca, Bakanlık tarafından yapılan 27 bin personel alımı için de yerleştirme sonuçları açıklandı. Yan dal uzmanlık eğitimi sonuçlarının ise ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

  • Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak, mülakat yok
    05 Mar Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak, mülakat yok

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" dedi.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: 'Milletimize gidiyoruz ve en iyi çıkış yapan partisi olacağız'
    04 Mar İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: 'Milletimize gidiyoruz ve en iyi çıkış yapan partisi olacağız'

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bitlis'e yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada, Ahlat Belediyesinin İYİ Parti yönetimi altında olduğunu belirtti. Zorlu, ülkenin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekerek, emeklilere seyyanen zam yapılması gerektiğini ve öğretmen atamalarının bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Zorlu, İYİ Parti'nin milletle bütünleşerek seçimin en iyi çıkış yapan partisi olacağını vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MEB'e atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı
    03 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MEB'e atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atama bekleyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek, mülakatın kaldırılması sözünü tutmayan bakanlığa 2023 KPSS puanlarıyla mülakatsız atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı.

  • İmamoğlu: Bir Avuç İnsan, O Eski Şatafatlı Günlerine Dönmek İstiyor
    03 Mar İmamoğlu: Bir Avuç İnsan, O Eski Şatafatlı Günlerine Dönmek İstiyor

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Laleli Ordu Caddesi ve yakın çevresi düzenlemesi açılışında konuştu. İmamoğlu, “2019’da milletimiz ne yaptı biliyor musunuz. İstanbul'u kendi mülküymüş gibi gören bir yönetim anlayışından bu şehri kurtardı. Ve millet, bu şehrin her noktasının, her köşesinin kendisine ait olduğunun farkına vardı. Bize bu görevi verdiniz, teslim ettiniz. Biz bu şehri, 16 milyon İstanbulluya teslim ediyoruz. Ve kendimizi de bu şehrin muhafızı olarak görüyoruz. Sizden aldığımız güçle, İstanbul'da ihmali, ihaneti ve israf devrini tarihe gömdük, bitirdik. Başka bir dönem başladı. Hizmet dönemi, icraat dönemi ve yatırım dönemini başlattık. O sayede, İstanbul'un dört bir yanında bütün toplum kesimlerinin hayatlarını güzelleştiren, kolaylaştıran muazzam işler yaptık. Şimdi bir avuç insan, o eski şatafatlı günlerine dönmek istiyorlar. İstanbul'un kaynakları size, halka değil, kendilerini aksın istiyorlar. Bunun için de bir çalışma içerisindeler. Ama siz, buna müsaade etmeyeceksiniz” dedi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, AKP'nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar'ın seçim çalışmalarına tepki gösterdi
    02 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, AKP'nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar'ın seçim çalışmalarına tepki gösterdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Şırnak Valisi, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İdil Kaymakamı’nın AKP’nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar’ın seçim çalışmalarına katılmasına tepki gösterdi. Bakan, “İçişleri Bakanı seçim çalışmasında. Onun devlet memuru olan bürokratları da kendi illerinde seçim çalışması yapıyor. Bundan utanmıyorlar, sıkılmıyorlar, bunda bir beis görmüyorlar. Tam tersine mesleklerinde yükselmek, terfi etmek, daha iyi bir yere atama görebilmek için bu çalışmalara katılıyorlar. Biz şu an parti devletle mücadele ediyoruz” dedi.

  • Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili İlkay Türkoğlu, asaleten atandı
    02 Mar Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili İlkay Türkoğlu, asaleten atandı

    Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili İlkay Türkoğlu, dün gece yayımlanan kararname ile asaleten atandı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne atama yapıldı
    02 Mar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne atama yapıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan atama kararı sonucunda Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne Murat Mutlu atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk atandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'ne ise mevcut Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın atandı. Atama kararlarına göre Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın da görevden alındığı belirtildi.

  • Bakanlık ve kamu kurumlarında atama ve görevden alma kararları
    02 Mar Bakanlık ve kamu kurumlarında atama ve görevden alma kararları

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Mersin İl Emniyet Müdürü görevden alındı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Mersin İl Milli Eğitim Müdürü de görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda da görev değişiklikleri yaşandı. Birçok ilde müdürler atanırken, bazı illerde görevden alınan müdürlerin yerine yeni isimler görevlendirildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin, Kayseri, Van ve Batman İl Emniyet Müdürlüklerine yeni atamalar gerçekleştirdi
    02 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin, Kayseri, Van ve Batman İl Emniyet Müdürlüklerine yeni atamalar gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Mersin İl Emniyet Müdürü görevden alındı ve yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü atandı. Ayrıca, Van İl Emniyet Müdürü Kayseri'ye, Van İl Emniyet Müdürlüğüne ise yeni bir atama yapıldı. Batman İl Emniyet Müdürlüğüne de yeni bir isim atandı.

  • 4 ile yeni emniyet müdürü atandı
    02 Mar 4 ile yeni emniyet müdürü atandı

    Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 4 ile yeni emniyet müdürü atandı. Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan görevden alınırken, Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk atandı. Diğer taraftan, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Emniyet Müdürlüğüne Murat Mutlu, Batman İl Emniyet Müdürlüğü görevine ise İbrahim Kaba atandı.

  • Vezirhan AK Parti Belde Başkanlığına Erkan Eren atandı
    01 Mar Vezirhan AK Parti Belde Başkanlığına Erkan Eren atandı

    Bilecik'in Vezirhan ilçesinde AK Parti Belde Başkanlığı görevine Erkan Eren atanmıştır. Ercan Şahin'in 2011 yılından bu yana yürüttüğü görevini devreden Eren'e, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım tarafından tebrik ve başarı dilekleri iletilmiştir.

  • Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 5 yıllık görev süresini değerlendirdi
    29 Şub Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 5 yıllık görev süresini değerlendirdi

    Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 5 yıllık görev süresini değerlendirdiği veda buluşmasında basın mensupları ile bir araya gelerek, başarılı hizmetler verdiğini belirtti. Bağımsız aday olmayı düşünmediğini ifade eden Arda, siyasetin içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Trendyol 1. Lig'de 25. hafta müsabakalarının hakemleri belli oldu
    29 Şub Trendyol 1. Lig'de 25. hafta müsabakalarının hakemleri belli oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Trendyol 1. Lig'in 25. hafta müsabakalarında görev alacak hakemleri açıkladı. Müsabakaların yönetiminde yer alacak hakemler ve yardımcıları, Dijital Atama Yöntemi ile belirlendi. Müsabakaların tarihleri ve düdük çalacak hakemler de açıklandı.

  • AK Parti Osmaneli İlçe Başkanlığına Zafer Seyyar Atandı
    29 Şub AK Parti Osmaneli İlçe Başkanlığına Zafer Seyyar Atandı

    AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım'ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Osmaneli İlçe Başkanı Şaban Güdem'in istifası üzerine Zafer Seyyar yeni ilçe başkanı olarak atandı.

  • TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ: Ben FETÖ ile mücadele eden adamım
    28 Şub TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ: Ben FETÖ ile mücadele eden adamım

    TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, FETÖ ile mücadelede gövdelerini ortaya koyduklarını ve bu mücadeleye Türkiye'nin de şahit olduğunu söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri öncesinde usul tartışması yaşandı. Tartışmalar sırasında FETÖ ile ilgili iddialar da gündeme geldi.

  • AK Parti Genel Merkezi, İncirliova, Sultanhisar, Söke ve Germencik İlçe Başkanlıklarına atama yaptı
    28 Şub AK Parti Genel Merkezi, İncirliova, Sultanhisar, Söke ve Germencik İlçe Başkanlıklarına atama yaptı

    AK Parti Genel Merkezi, İncirliova, Sultanhisar, Söke ve Germencik İlçe Başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İncirliova İlçe Başkanlığı'na Mehmet Yüzbaşıoğlu, Sultanhisar İlçe Başkanlığı'na Ensar Selçuk, Söke İlçe Başkanlığı'na Süleyman Yılmaz ve Germencik İlçe Başkanlığı'na Yılmaz Cınk atandı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mart ayında 500'ün üzerinde şehit yakını ve gaziye atama yapılacak
    28 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mart ayında 500'ün üzerinde şehit yakını ve gaziye atama yapılacak

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Mart ayı itibarıyla 500'ün üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakınına yönelik atamamız olacak.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 500'ün üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması yapılacağını müjdeledi
    28 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 500'ün üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması yapılacağını müjdeledi

    Eskişehir'de ziyaretini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada yakın zamanda 500'ün üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması yapılacağını belirtti. Ayrıca Eskişehir'e 605 milyon lira kaynak ayrıldığını ve engelli ve yaşlılara yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

  • DEM Parti İBB adayı Beştaş'tan Özel'in sözlerine tepki: CHP'den alacağımız var
    27 Şub DEM Parti İBB adayı Beştaş'tan Özel'in sözlerine tepki: CHP'den alacağımız var

    DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, katıldığı bir canlı yayında CHP'ye sert sözlerle yüklendi. CHP lideri Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde DEM Parti ile ilgili, ''Bize kazandırmak değil kaybettirmek üzerine bir strateji izliyorlar.'' sözlerini gündemine alan Beştaş, ''Sanki biz mecburmuşuz gibi, bir borcumuz varmış gibi konuşuyorlar. Oraya geleceksek eğer bizim CHP'den alacağımız var. 2019'da verdiğimiz destek ortada. Daha dün ya, 14-28 Mayıs var ortada.'' dedi.

  • Sırrı Sakık'tan Özgür Özel'e: Evet size kaybettireceğiz
    26 Şub Sırrı Sakık'tan Özgür Özel'e: Evet size kaybettireceğiz

    DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e verdiği cevapta 'Evet size kaybettireceğiz' dedi. Sakık ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Topal Osman'a bağlıyım' sözüne karşılık olarak 'Biz de Şeyh Sait, Seyit Rıza'nın torunlarıyız' ifadesini kullandı.

  • Filistin Başbakanı İştiyye, siyasi düzenlemeler için istifa etti
    26 Şub Filistin Başbakanı İştiyye, siyasi düzenlemeler için istifa etti

    Filistin Başbakanı Muhammad İştiyye, Filistinliler arasında siyasi düzenlemeler konusunda geniş bir mutabakatın oluşmasını sağlamak amacıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar devam ederken, Filistin yönetiminden istifa haberi geldi.

  • Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan: Adaylığıma yönelik engelleme girişimleri demokrasiye aykırı
    25 Şub Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan: Adaylığıma yönelik engelleme girişimleri demokrasiye aykırı

    Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP Genel Merkezi tarafından adaylığına karşı engelleme girişimi olduğunu söyleyerek, demokrasiye aykırı bir tavır olduğunu belirtti.

  • Hakimler ve Savcılar Kurulu Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de Yayımlandı
    24 Şub Hakimler ve Savcılar Kurulu Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

    Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yapılan ad çekme sonucuna göre, adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayları ile idari yargı hakim adaylarının atanmalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Atamalar arasında Erzurum Cumhuriyet Savcısı Adayı Refik Çağrı Özay'ın Bilecik Cumhuriyet Savcılığına atanması da bulunuyor.

  • HSK atama kararları yürürlükte! 148 hakim ve savcının görev yeri değişti
    24 Şub HSK atama kararları yürürlükte! 148 hakim ve savcının görev yeri değişti

    Adli yargı hakim ve Cumhuriyet Savcısı adaylarının atamaları gerçekleştirildi. Adayların, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığınca atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararına göre 148 hakim ve savcının görev yeri değişti.

  • Sancaktepe'de Konuşan İmamoğlu: '2019'daki Rakibim Binali Yıldırım'dan Daha Memnundum Şimdiki Rakibim Daha İlk Günlerde İftiralar Uydurmaya Başladı'
    23 Şub Sancaktepe'de Konuşan İmamoğlu: "2019'daki Rakibim Binali Yıldırım'dan Daha Memnundum Şimdiki Rakibim Daha İlk Günlerde İftiralar Uydurmaya Başladı"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Buluşmasında yaptığı konuşmasında, “Ben, 2019’daki rakibim, Sayın Binali Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim, biraz sıkıntı çekecek dedim, ama daha ilk günlerde bile su kaynattı. Niye böyle söylüyorum? Çünkü, şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Bir de bazen, utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Benim Türkiye Cumhuriyeti'nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok. Benim vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu da sorgulayacak adam, anasının karnından doğmadı. İşine bak sen” dedi.

  • ÇAYKUR'da mevsimlik işçiler kadro taleplerini dile getirdi
    23 Şub ÇAYKUR'da mevsimlik işçiler kadro taleplerini dile getirdi

    ÇAYKUR bünyesinde yılda 6 ay çalışan mevsimlik işçiler, Rize Meydanı'nda toplanarak kadro taleplerini dile getirdi. İşçiler, sürekli kadro sorununun çözülmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için adımlar atılmasını bekliyor.

  • Murat Kurum ''Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu'dur'' dedi, rakibinden sert tepki geldi
    23 Şub Murat Kurum ''Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu'dur'' dedi, rakibinden sert tepki geldi

    Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kirli bir pazarlık masasına yatırıldığını söyleyerek, ''Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu'dur'' dedi. Bu sözlere sert tepki veren İmamoğlu, ''Benim; vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu sorgulayacak adam anasının karnından doğmadı. İşine bak sen. Bunlar daha azıtacaklar, biliyorum. Kimse kimsenin inancını ölçemez. Ben bir tek Yaradan'a sığınır bir tek Yaradan'dan korkarım'' dedi.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 25 yeni hekim atandı
    23 Şub Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 25 yeni hekim atandı

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen atama sonucunda 22 uzman tabip ve 3 tabip kadrosu ile toplamda 25 hekimin hastanenin gücüne güç katacağını belirtti. Atanan 11 uzman hekimin hastanede görev yapacak olmasının sağlık hizmetlerinde önemli bir artış sağlayacağı ifade edildi.

  • Balıkesir İl Müftülüğüne yeni atama yapıldı
    23 Şub Balıkesir İl Müftülüğüne yeni atama yapıldı

    Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Balıkesir İl Müftülüğü görevine Kırıkkale Müftüsü Hasan Hayri Yaşar atandı. Önceki görevini yürüten Celal Sürgeç ise Bingöl İl Müftülüğüne atandı. Hasan Hayri Yaşar, Mersin'in Anamur ilçesinde doğmuş olup, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden faciası sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan 5 ismi görevden aldı
    23 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden faciası sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan 5 ismi görevden aldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda MASAK'tan TCDD ve Milli Piyango İdaresi'ne kadar pek çok kurumda atama ve görevden alma gerçekleştirildi. Erzincan İliç'teki maden faciası sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdür yardımcısı, bir Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür yardımcısı ile üç Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür yardımcısı görevden alındı.

  • Cumhurbaşkanı kararıyla bakanlık ve kurumlara atamalar yapıldı
    23 Şub Cumhurbaşkanı kararıyla bakanlık ve kurumlara atamalar yapıldı

    Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım, TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt, Sinema Genel Müdürlüğüne Birol Güven, MASAK Başkanlığına Hasan Kaymak atandı. Ayrıca Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Sağlık ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının üst kademelerine atamalar yapıldı. Görevden alınanlar arasında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığından isimler yer aldı.

  • Yeni atamalar Resmi Gazete'de! Senarist ve yapımcı Birol Güven Sinema Genel Müdürü oldu
    23 Şub Yeni atamalar Resmi Gazete'de! Senarist ve yapımcı Birol Güven Sinema Genel Müdürü oldu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yeni atama kararları yayımlandı. Buna göre Çocuklar Duymasın başta olmak üzere birçok dizi ve filmin hem senarist hem de yapımcılığını yapan Birol Güven Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atandı.

  • Türkiye, Washington Büyükelçiliği'ne Sedat Önal'ı atadı
    22 Şub Türkiye, Washington Büyükelçiliği'ne Sedat Önal'ı atadı

    Türkiye, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sedat Önal'ı Washington Büyükelçiliği'ne atama kararı aldı. Önal'ın atanması, ilişkilerin geleceği açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Ankara'nın kariyer diplomatı göndererek ilişkileri kurumsal zemine dönmesi niyeti de gösterilmiş oldu. Önal, Türkiye-ABD ilişkilerinde önemli bir rol oynamış ve ilişkilerin normalleşmesi sürecinde etkili olmuştur.

  • Müşteri ve Çalışan Yönetimi İçin Pratik Çözümler: Bitrix24
    22 Şub Müşteri ve Çalışan Yönetimi İçin Pratik Çözümler: Bitrix24

    Günümüz iş dünyasında, teknolojik gelişmelerle birlikte, müşteri ve çalışan yönetimi pratiklerinde de köklü değişiklikler yaşanıyor. Bu değişiklikler, işletmelerin daha esnek, verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyor. Peki, müşterileri ve çalışanları tek bir çevrimiçi alanda yönetmek mümkün mü? Cevap, modern iş yönetimi araçları ve platformların sunduğu imkanlarla kesinlikle 'evet'.

  • Trendyol Süper Lig'de 27. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı
    22 Şub Trendyol Süper Lig'de 27. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 27. hafta maçlarında görev alacak hakemleri ve yardımcılarını Dijital Atama Yöntemi ile belirledi. Maçlar ve düdük çalacak hakemler şu şekildedir: Yarın: 20.00 Yılport Samsunspor-Çaykur Rizespor: Murat Erdoğan, 24 Şubat Cumartesi: 13.30 Mondihome Kayserispor-MKE Ankaragücü: Turgut Doman, 16.00 Gaziantep FK-RAMS Başakşehir: Ali Şansalan, 19.00 TÜMOSAN Konyaspor-Atakaş Hatayspor: Zorbay Küçük, 19.00 Fenerbahçe-Kasımpaşa: Cihan Aydın, 25 Şubat Pazar: 13.30 EMS Yapı Sivasspor-Siltaş Yapı Pendikspor: Burak Pakkan, 16.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor: Tugay Kaan Numanoğlu, 16.00 Trabzonspor-Yukatel Adana Demirspor: Burak Şeker, 19.00 İstanbulspor-Beşiktaş: Atilla Karaoğlan, 26 Şubat Pazartesi: 20.00 Galatasaray-Bitexen Antalyaspor: Abdulkadir Bitigen

  • Memleket Partisi Bandırma İlçe Teşkilatı'ndan Ardı Ardına İstifalar
    22 Şub Memleket Partisi Bandırma İlçe Teşkilatı'ndan Ardı Ardına İstifalar

    2023 Genel Seçimleri'nde Memleket Partisi'nden milletvekili adayı olan Hakkı Bitikli'yle başlayan istifa furyası Memleket Partisi Bandırma İlçe Yönetimi'nin de toplu istifasıyla beraber katlanarak büyüyor.

  • Diyanet'ten torpille işe girenler hakkında açıklama
    21 Şub Diyanet'ten torpille işe girenler hakkında açıklama

    Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, hak etmediği halde bir işe girmenin kul hakkı ve vebal olduğunu ancak kazancının helal olduğunu söyledi. Bozkurt, torpille yapılan işe alımların başkalarının haklarını gasp etmek olduğunu belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: DEM Parti'nin stratejisi bize kaybettirmek üzerine
    21 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel: DEM Parti'nin stratejisi bize kaybettirmek üzerine

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'nin AK Parti ile görüşmeler yaparak kayyum atama meselesi başta olmak üzere bize kaybettirmek üzerine bir strateji izlediğini söyledi. Özel, ayrıca HDP'nin AK Partiye kaybettirmek için her şeyi yaptığını belirtti.

  • CHP, İvrindi'de aday listesini teslim etmedi
    21 Şub CHP, İvrindi'de aday listesini teslim etmedi

    CHP'nin İvrindi ilçesinde belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerine ilişkin aday listesi, süresinde İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmediği için yerel seçimlere katılamayacak. İvrindi Belediye Başkan adayı Ali Kundakçı, CHP İvrindi İlçe Başkanı Ayhan Arslanbey'e tepki gösterdi. CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ise aday listelerinin seçim kurullarına tesliminin ilçe başkanlarının sorumluluğunda olduğunu belirtti ve ittifak görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hatay'da kent uzlaşısı sağlayacağız
    21 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hatay'da kent uzlaşısı sağlayacağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da kent uzlaşısı sağlamak için temaslar yaptıklarını belirtti. Özel, seçimde Hatay'ın AK Parti'ye muhalif oylarının CHP'ye kazandıracağını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Lütfü Savaş'ın seçimi kazanması durumunda Hatay'ın kazanacağını ve 1 Nisan günü Hatay'ı AK Parti'ye emanet etmek yerine Lütfü Savaş'a emanet etmeyi tercih edeceğini söyledi.

  • CHP Alaca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Türk Adaylıktan Çekildi
    21 Şub CHP Alaca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Türk Adaylıktan Çekildi

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Alaca Belediye Başkan adayı Hüseyin Türk, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Türk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylıktan çekilme kararını kendi düşünceleri ve sıkıntılarıyla aldığını belirtti. CHP, Türk'ün istifasının ardından Hüseyin Çinkaya'yı Alaca Belediye Başkan adayı olarak belirledi.

  • BTS Üyeleri TCDD Mülakatlarını Protesto Etmek İçin Yürüyüş Yaptı
    20 Şub BTS Üyeleri TCDD Mülakatlarını Protesto Etmek İçin Yürüyüş Yaptı

    KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, TCDD mülakatlarını protesto etmek amacıyla İstanbul'dan başlattıkları yürüyüş kapsamında Eskişehir'e ulaştı. Eskişehir Tren Garı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BTS Genel Başkanı Tonguç Özkan, mülakatlarla yükselme ve atama hakkının gasp edildiğini belirterek, kamudaki mülakatların tamamen kaldırılmasını talep etti. BTS üyeleri, mülakatların iptal edilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için hem fiili hem de hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.

  • SES Düzce, Sağlıkla İlgili Yasa Teklifinin Geri Çekilmesini İstiyor
    20 Şub SES Düzce, Sağlıkla İlgili Yasa Teklifinin Geri Çekilmesini İstiyor

    Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce örgütü, Düzce Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, Meclis'te görüşülmekte olan sağlıkla ilgili yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti. SES Düzce Temsilcisi Cemal Yılmaz, yasa teklifinin görüşmelerinin durdurulmasını ve sağlık meslek örgütlerinin görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesini beklediklerini belirtti. Ayrıca, sağlık emekçilerinin özlük haklarının olmadığını vurgulayan Yılmaz, sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin özlük haklarını öngören bir yasa için mücadele çağrısı yaptı.

  • TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin grup önerileri kabul edilmedi
    20 Şub TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin grup önerileri kabul edilmedi

    TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Öğretmen atamaları konusunda yapılan konuşmalarda, atama bekleyen öğretmenlerin durumu ve mülakat uygulamasının eleştirileri dile getirildi.

  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığına atama yapıldı
    19 Şub Malatya'nın Akçadağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığına atama yapıldı

    Geçtiğimiz günlerde görevden alınan AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş'ın yerine Kenan Tugal atandı. Tugal, yaptığı açıklamada AK Parti ve Akçadağ için çalışacaklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alacak
    19 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alacak

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerin kalitesini artırmak için yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacaklarını duyurdu. Bakan Göktaş, alımla ilgili detayların yakın zamanda duyurulacağını söyledi.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: 'Keşke yapay zeka kullanımı önerisini daha önce yapmış olsalardı'
    19 Şub İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: 'Keşke yapay zeka kullanımı önerisini daha önce yapmış olsalardı'

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'nin yerel seçimlerde yapay zeka kullanmasına ilişkin olarak, 'Keşke bu anlayışı, anketti, yapay zekaydı, 14 Mayıs'tan önce İYİ Parti bu kaygılarını ortaya koyduğunda, Akşener bu önerisini getirdiğinde de yapmış olsalardı.' dedi. Zorlu, ayrıca maden ocağındaki toprak kaymasının sorumlularının cezalandırılması, emekli maaşlarının artırılması ve öğretmen atamaları konularında da açıklamalarda bulundu.

  • Kürşad Zorlu: 'Vatandaşın, İktidara Oy Verenler ve Vermeyenler Şeklinde Ayrılamayacağını İktidara 31 Mart'ta Anlatmamız Gerekiyor'
    19 Şub Kürşad Zorlu: "Vatandaşın, İktidara Oy Verenler ve Vermeyenler Şeklinde Ayrılamayacağını İktidara 31 Mart'ta Anlatmamız Gerekiyor"

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ordu konuşmasındaki “ Biz varsak doğal gaz var, biz yoksak doğalgaz yok” sözlerini eleştirerek, “Muhalefette olmayı bir tarafa bırakın, nereden bakarsanız bakın kabul edilemeyeceğimiz bir açıklama bu. Günler öncesinde de Hatay’da, ‘Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir hizmet gelmez’ demişti Sayın Erdoğan. Bu tehdit siyasetine hep beraber karşı durmamız lazım. Böyle demokrasi olmaz. İllerin AK Partili olan ve olmayan belediyeler şeklinde ayrılamayacağını daha kaç kere hatırlatmamız gerekecek? Aslında vatandaşın iktidara oy verenler ve vermeyenler şeklinde ayrılamayacağını da siyasi iktidara 31 Mart’ta anlatmamız gerekiyor” dedi.

  • Haftanın tarihine bakış
    18 Şub Haftanın tarihine bakış

    Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) 19 Şubat 2001'deki toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Bülent Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatması ve tartışmanın Ecevit tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldı.

  • Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak atandı
    17 Şub Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak atandı

    Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın büyükelçi olarak atanmasıyla boşalan rektörlük koltuğuna vekaleten Prof. Dr. Mahmut Ak atandı. Ak, 2015 yılında İstanbul Üniversitesi'ne rektör olarak atanmıştı.

  • Pazartesi günü 2 bin 392 engelli vatandaş kamu kurumlarına yerleştirilecek
    17 Şub Pazartesi günü 2 bin 392 engelli vatandaş kamu kurumlarına yerleştirilecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş pazartesi günü 2 bin 392 engelli personelin daha kamu kurumlarına yerleştirileceğini açıkladı.

  • Eğitim-Sen, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne rektör aranıyor ilanı yayınladı
    17 Şub Eğitim-Sen, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne rektör aranıyor ilanı yayınladı

    Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İzmir Üniversiteler Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve eski AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın büyükelçi olarak atanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı ‘rektör aranıyor’ ilanı ile atanacak rektörde olması gereken özellikleri sıraladı.

  • CHP Milletvekili Dinçer: Diş hekimlerinin emeği sömürülüyor
    16 Şub CHP Milletvekili Dinçer: Diş hekimlerinin emeği sömürülüyor

    CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Sağlık Kanun Teklifi üzerine konuşarak, diş hekimlerinin yaşadığı sorunlara ve hastanelerde randevu almanın güçlüğüne dikkat çekti. Dinçer, yeni mezun diş hekimlerinin açlık ve yoksulluğa mahkum edileceğini belirterek, kamuda atama yapılmaması nedeniyle diplomalarını kiralayarak klinikler açan kişilerin olduğunu ifade etti. Ayrıca, doktorsuz hastaneler ve randevusuz kalan vatandaşlar konusunda eleştirilerde bulundu.

  • CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Diş Hekimleri İle İlgili Sağlık Torba Teklifini Eleştirdi
    16 Şub CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Diş Hekimleri İle İlgili Sağlık Torba Teklifini Eleştirdi

    CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Genel kurulunda görüşülen sağlık torba teklifinde diş hekimleri ile ilgili maddenin meslek kuruluşlarının görüşü alınmadan görüşüldüğünü belirterek, diş hekimliği uygulamalarında asıl sorunun üniversite kontenjanları ve nitelikli eğitim olduğunu söyledi. Akkuş İlgezdi, diş hekimlerinin yaşadığı sorunları ve ağız-diş sağlığı hizmetlerindeki eksiklikleri vurgulayarak, daha yaygın ve fazla sayıda diş hekimi ataması yapılması gerektiğini ifade etti.

  • Erzurum'da Müstakil Bölge Müdürlüğü Açıldı
    16 Şub Erzurum'da Müstakil Bölge Müdürlüğü Açıldı

    Sivas 4. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Erzurum'da, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesinde müstakil bir bölge müdürlüğü açıldı. Erzurum 9. Bölge Müdürlüğü görevine, Devlet Demiryolları Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt atandı.

  • Ahmet Misbah Demircan büyükelçi olarak atandı
    16 Şub Ahmet Misbah Demircan büyükelçi olarak atandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yapılan atama kararlarına göre, eski Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan Tunus Büyükelçisi olarak atandı. Demircan, Türkiye ve Tunus arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Kuzey Makedonya, Slovakya, Portekiz, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik, Somali, Çad ve Gambiya büyükelçiliklerine de yeni atamalar yapıldı.

Advertisement