İçişleri Bakanlığı: Elçi'nin Öldürüldüğü Yer Sağlıklı İncelenemedi - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanlığı: Elçi'nin Öldürüldüğü Yer Sağlıklı İncelenemedi

İçişleri Bakanlığı: Elçi\'nin Öldürüldüğü Yer Sağlıklı İncelenemedi

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yayımladı. Bakanlık olay yerinin sağlıklı incelenemediği belirtti.

28.11.2015 23:18  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü ve 2 polis memurunun şehit olduğu saldırıların ayrıntılı bir kronolojisini paylaşıp, olay yeri incelemesinin terör saldırıları nedeniyle sağlıklı şekilde yapılamadığı belirtilerek, 'Olayın aydınlatılmasını engellemek isteyen ve rahatsızlık duyan terörist unsurların yaptığı bu silahlı saldırılar nedeniyle olay yerine bilinçli olarak zarar verilmiş, heyet Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği noktada sağlıklı bir olay yeri incelemesi yapamadan ayrılmak zorunda kalmıştır' denildi.

"2 PKK ÜYESİ SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ"

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bugün yaşanan terör olaylarına ilişkin geniş kapsamlı ve gelişmelerin kronolojik olarak yer aldığı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle denildi: 'Bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili hadisenin safahatına ilişkin olarak aşağıdaki bilgileri kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız. 27 Kasım 2015 Cuma günü saat 06.30 sıralarında Bağlar ilçesi Şanlıurfa yolu üzeri Kadın Doğum Hastanesi önünde rutin devriye görevini ifa eden Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı resmi polis otosuna 2 PKK terör örgütü mensubu tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, olay ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde olay yerine yakın bölgede eylemde kullanılan çalıntı araç içerisinde 1 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, saldırıda Ufuk Ünsal, Şinasi Kızılelma ve Mesut Taşkın isimli 3 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

2 ADET ŞARJÖR ELE GEÇİRİLDİ

Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilen güvenlik görevlilerinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ölü olarak ele geçirilen teröristin yapılan parmak izi çalışmaları neticesinde, 1995 doğumlu Süleyman Yakışır olduğu, şahsın terör örgütüne üye olmak suçundan kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca araca 20 m mesafede 1 adet kaleşnikof marka silah 1 adet Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör ele geçirilmiştir. Glock marka tabancanın kriminal tetkikinde daha önce Diyarbakır'da bir lokantada yemek yiyen polislere yapılan silahlı saldırıda 2 polisin yaralanması, 2 vatandaşımızın da hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan eylemde kullanıldığı anlaşılmıştır.

"TÜM BİRİMLER UYARILDI"

27 Kasım 2015 Cuma günü yapılan saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yönelik yapılan istihbari çalışmalarda açık kimliği tespit edilen 1 bölücü örgüt mensubunun ticari bir taksi ile 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10.30 sıralarında Kayapınar Caddesi'nden hareketle Diyarbakır Sur bölgesine eylem amaçlı gittiği öğrenilmiştir. Konu ilgili birimlerle paylaşılmış, terör örgütü mensubunun muhtemel bir eyleminin önlenmesi amacıyla tüm birimler uyarılmıştır. 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10.50 sıralarında Suriçi Balıkçılarbaşı noktasında bir ticari araç Terörle Mücadele ekibi tarafından durdurularak kontrol yapılmak üzere harekete geçildiği sırada araç içerisinde bulunan teröristlerce görevlilere silahla ateş edilmiştir.

4 MİNARE OLARAK BİLİNEN YERDE ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıda Polis Memuru Ahmet Çiftaslan olay yerinde, Polis Memuru Cengiz Erdur ise yaralı olarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde şehit olmuş, Polis Memuru Sinan Tabur yaralanmıştır. Silahlı saldırı sonrası terör örgütü mensupları olay yerinden yaya olarak kaçarken olay yerine yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulanan 4 ayaklı minare olarak bilinen yerde Diyarbakır Barosu Başkanı ve mensuplarının basın açıklaması yaptığı sokakta, basın açıklamasının güvenliğini sağlayan polislerle teröristler arasında çatışma çıkmış, çıkan çatışmada olay mahallinde bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiştir.

4 MÜFETTİŞ İNCELEMELERİNE BAŞLADI

Çatışma esnasında olay yerinde bulunan ve basın açıklamasını takip eden Anadolu Ajansı Muhabiri Aziz Aslan ateşli silah ile elinden ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ramazan Yavuz ise arbede esnasında omuzundan hafif şekilde yaralanmışlardır. Her iki şahıs kaldırıldıkları hastanede tedavilerini müteakip taburcu edilmişlerdir. Olayla ilgili İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen 2 Mülkiye Başmüfettişi 2 Polis Müfettişi toplam 4 müfettiş incelemelerine başlamışlardır.'

"OLAY YERİNİN GÜVENLİĞİNİ ALMAYA GİDEN POLİSLERE 5 AYRI NOKTADAN ROKET ATILDI"

Bakanlık açıklamasında, olay yerinin çevre güvenliğini almaya giden güvenlik güçlerine 5 noktadan roketli saldırı düzenlendiği, uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Olay sonrası Sur İlçesinde saat 13.00 itibari ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Saat 14.30 sıralarında Cumhuriyet Başsavcısı, Olay Yeri İnceleme ekipleri ve avukatlarla birlikte olay yerinde incelemeler yapmak, delillerin kaybolmasını engellemek ve her yönü ile açıklığa kavuşması için gerekli çalışmalara başlamak için yola çıktıklarında, çevre güvenliğini sağlamak üzere giden güvenlik görevlilerine 5 ayrı noktadan roket atılmış ve heyete uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Yine olay yerinin güvenliğini sağlayan zırhlı kobra aracının geçişi esnasında tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucunda zırhlı araç devrilmiştir.

"OLAY YERİNE BİLİNÇLİ ZARAR VERİLDİ"

Zırhlı araçta bulunan Özel Harekat Şubesinde görevli 4 Polis Memuru hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Olayın aydınlatılmasını engellemek isteyen ve rahatsızlık duyan terörist unsurların yaptığı bu silahlı saldırılar nedeniyle olay yerine bilinçli olarak zarar verilmiş, heyet Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği noktada sağlıklı bir olay yeri incelemesi yapamadan ayrılmak zorunda kalmıştır. Bölgeye emniyeti sağlamak üzere intikal eden emniyet güçleri ile örgüt mensupları arasında sıcak çatışmalar yaşanmaktadır. Olayın en kısa süre içinde aydınlatılması ve faillerin bulunarak yargıya teslim edilmesi için gereken her şey yapılmaktadır.'































Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanlığı: Elçi'nin Öldürüldüğü Yer Sağlıklı İncelenemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz 19 34 Yanıtla
  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz 11 29 Yanıtla
  • Were: Olayın neyini aydınlatacakmış olay yeri inceleme..devletin katil oldugu ve suikast yapıldıgı ortada..birde utanmadan olay yeri yapılacakmış..yav he he 23 15 Yanıtla
  • Hasan: Poliside tahir elciyide suikast yaptilar.görüntüler ortada.tam muz devleti olduk 29 6 Yanıtla
  • tahir ekmek almaya gitti: Fırıncı çırağı oldu puhaha kurşun adres sormaz 15 13 Yanıtla
  • Baran: tahir elciyi devlet katletti, polisler ap acik orda onu vurdu!!! 13 14 Yanıtla
  • Sasonluuu: Olay çok açık belli zaten teröristler kaçarken Tahir elçinin elindeki silahlantan dolayı polis zannedip Ateş ettiler nett bu 6 17 Yanıtla
  • keko: bu olayi yapan ve sebeb olan kisilerin allah bin belasini versin. 14 0 Yanıtla
  • ......: Ermeni olanlar bir adim öne çıksın 3 4 Yanıtla
  • vicdan: Diyarbakir emniyet müdürü değiştirilip yeni yandaş yalaka biri atanmalı 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.


Advertisement