İçişleri Eski Bakanı Şahin: Yüce Devletimiz Alçakça Darbe Girişimine Maruz Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

İçişleri Eski Bakanı Şahin: Yüce Devletimiz Alçakça Darbe Girişimine Maruz Bırakıldı

İçişleri Eski Bakanı Şahin: Yüce Devletimiz Alçakça Darbe Girişimine Maruz Bırakıldı

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, "Aziz milletimiz ve hükümetimizin şahsında yüce devletimiz 15 Temmuz günü ilkel, iğrenç ve alçakça bir darbe girişimine maruz bırakılmıştır" dedi.

26.07.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin,  "Aziz milletimiz ve hükümetimizin şahsında yüce devletimiz 15 Temmuz günü ilkel, iğrenç ve alçakça bir darbe girişimine maruz bırakılmıştır" dedi.

Şahin, ülkenin teminatı ve milletin göz bebeği kurumlarımızdan Türk silahlı Kuvvetleri'nin içinden çıkan darbeci terör unsurlarının ilk andan itibaren başta millet, cumhurbaşkanı, hükümet ve yine kahraman ordu ve fedakar polisimizin kararlı müdahale ve mücadelesi sonucunda bertaraf edildiğini söyledi. Şahin, "Şükürler olsun, teşekkürler olsun" dedi. Şahin, açıklamasında şunları söyledi:

"Diğer taraftan, maalesef hepimizin hayret ve şaşkınlıkla izlediği, içerisinde Alhah (c.c.) rızası ve millet sevgisi, ideali ile eğitim hizmeti verdiğini ifade ve iddia eden bir grubun mensuplarının da aktif rol aldığı terörist bir darbe kalkışması yaşadık. Hunharca öldürmeler ile zulmün zirvesine çıkan bu hali ülkemize yaşatanlar sadece lanetlilerdir. Devletimiz, mülkünün temelini daha da sağlamlaştıracak adaletiyle bu eli kanlı ve silahlı çeteler ve iş birlikçilerine layık oldukları cezayı uygulayacaktır. Ayrıca toplumda zıtlıkları giderici, ortak ülkü, dostluk ve güveni güçlendiren tavır ve uygulamaların sürdürüleceğine yürekten inanıyorum. Bu ülkenin her sadık ve onurlu yurttaşı gibi ben de çocukluk dönemimden itibaren din, vatan ve millet sevgisi ve inancı ile 40 yılı aşkın devlet ve siyaset hayatım boyunca yürüttüğüm hizmet kapsamında, devletimizin varlığı, milletimizin birliği ve bağımsızlığına kasteden başta PKK-KCK olmak üzere her tür terör örgütü ve uzantıları ile hukuk çerçevesinde yılmadan ve samimiyetle sonuç alıcı mücadele ettim. Bundan sonra da bir fert olarak aynı duygu ve anlayışı ile devletimizin ve milletimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Türk vatanının ve Türk milletinin savunmasında tereddütsüz hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize yüce Allah'tan engin rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Büyük milletimize ve yüce devletimizin tüm kurumlarına ve mensuplarına, uzun yıllar birlikte çalıştığım sayın Cumhurbaşkanımıza, TBMM Başkanımıza, sayın Başbakanımıza, demokrasimizin asli unsurları siyasi partilerimize derin üzüntülerimle geçmiş olsun dileklerimi arzediyorum."

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Eski Bakanı Şahin: Yüce Devletimiz Alçakça Darbe Girişimine Maruz Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement