İçme Suyu İhtiyaçlarını Kaynaktan Sağlıyorlar - Son Dakika
Yerel

İçme Suyu İhtiyaçlarını Kaynaktan Sağlıyorlar

İçme Suyu İhtiyaçlarını Kaynaktan Sağlıyorlar

Yüksekova'nın Doğanlı köyünde yaşayan vatandaşlar, şebeke suyunun sağlığa zararlı olduğunun tespit edilmesi üzerine su ihtiyaçlarını köyün yakınındaki kaynaktan sağlıyor.

09.02.2015 11:38  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova ilçesine bağlı Doğanlı köyünde şebeke suyunun sağlığa zararlı olduğunun tespit edilmesi üzerine, vatandaşlar içme suyu ihtiyaçlarını köyün yakınındaki kaynaktan karşılıyor.

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin nüfuslu Doğanlı köyünde yaşayan vatandaşlar, içme su ihtiyaçlarını karşılamak için köye bir kilometre mesafedeki kaynaktan evlerine su taşıyor.

Köylüler, sabah erken saatlerden itibaren damacana ve bidonlara doldurdukları suları el arabalarıyla evlerine götürüyor.

Köylülerden Eshat Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, içme suyu ihtiyaçlarını 11 yıldır kaynaktan karşıladıklarını belirterek, su sorunlarının çözülmesini istediklerini söyledi.

Uzmanların yaptığı analizlerde şebeke suyunun kullanılmasının sakıncalı olduğunun taraflarına bildirildiğini anlatan Akan, "Biz de içme suyu ihtiyacımızı kaynak sulardan karşılıyoruz. Çocuklarımız ve eşlerimiz su getirmek için köyden bir kilometre uzaklıktaki kaynaktan eve su taşıyor. Su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Vatandaşlardan İdris Korkmaz ise evlerine içme suyu getirmek için hergün bir kilometre yürüdüklerini bildirerek, özellikle kış mevsiminde büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçme Suyu İhtiyaçlarını Kaynaktan Sağlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement