İçme Suyu Şebeke Hattı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

İçme Suyu Şebeke Hattı Çalışmaları Sürüyor

İçme Suyu Şebeke Hattı Çalışmaları Sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya merkez ve merkez ilçelerde içme suyu şebeke hattından kaynaklanan arızaları ve şebeke yenileme çalışmalarına devam ediyor.

27.05.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya merkez ve merkez ilçelerde içme suyu şebeke hattından kaynaklanan arızaları ve şebeke yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Yarımcahan mahallesi bin 100 metre, Dilek Mahallesi 500 metre, Yavuz Selim mahallesi (TOKİ) 450 metre, Hatunsuyu mahallesi 600 metre, Barguzu mahallesi 200 metre ve Battalgazi merkezde 500 metre olmak üzere toplamda 3 bin 350 metrelik içme suyu şebeke hattında yenileme çalışması yapıldığı belirtildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, il genelinde içme suyu şebeke yenileme hattı çalışmaları ve içme suyu şebeke hattından kaynaklanan arızaları gidermek için yoğun bir şekilde ekiplerin çalıştığını ifade etti. Özdemir, "Vatandaşlarımızın bize ilettiği şebeke arızaları başta olmak üzere şebeke yenileme çalışmalarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Birçok mahallemizde son birkaç gün içinde toplamda 3 bin 350 metrelik içme suyu şebeke yenileme çalışması yaptık. 2006 yılında imalatı gerçekleştirilen Yavuz Selim Mahallesi TOKİ konutları içme suyu şebeke hattında meydana gelen arızaların yoğunluğu ve bölge halkına sürekli rahatsızlık vermesi nedeniyle kurumumuz tarafından mevcut şebeke hattı yenilenerek işletmeye alındı ve eski hat ekiplerimiz tarafından iptal edildi. Bölgede zarar gören peyzaj ve diğer çalışmaları Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından en kısa zamanda yapılacaktır. Yavuz Selim mahallesinde 450 metre şebeke hattı döşenerek 17 bina ile bağlantısı yapıldı. Mahallenin yağmur suyu hattına kanalizasyon karıştığı için çevreye zarar veren atık su girişleri kanalizasyon görüntüleme robotuyla tespit edilerek iptal edildi. Yapılan bu çalışma ile çevre kirliliğinin önüne de geçildi" dedi.

Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Ramazan Yavuz, çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, mahallede 11 yıldır devam eden içme suyu şebeke hattındaki sorunun çözüldüğünü söyledi. Yavuz, "11 yıl önce yapılan içme suyu şebeke hattında bugüne kadar tam 23 kez arıza meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde MASKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Özgür Özdemir Bey ile bizzat görüşerek sorunu ilettim. Sağ olsunlar soruna anında müdahale ederek 11 yıldır devam eden arızayı tamamen giderdi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır olmak üzere bizlere hizmet veren tüm MASKİ çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçme Suyu Şebeke Hattı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement