ICSC 2015 Pazarlama Ödülleri'nde "Sesli Adımlar" Uygulaması - Son Dakika
Güncel

ICSC 2015 Pazarlama Ödülleri'nde "Sesli Adımlar" Uygulaması

Avea Sesli Adımlar uygulaması dünyada da ses getirdi…

13.06.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde ödül aldı

Mobil İletişim sektörünün en genç ve yenilikçi operatörü Avea, görme engellilerin bulundukları noktayı sesli söyleyerek onların daha özgür hareket etmelerini sağlamak üzere ECE Türkiye ile birlikte geliştirdiği Sesli Adımlar uygulamasıyla ICSC Solal Marketing Awards 2015'te Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde ödül aldı.

Pazarlama dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen ve perakendenin Oscar'ları olarak bilinen ICSC Solal Marketing Awards 2015'te başta MetroCity AVM olmak üzere ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan diğer AVM'lerde de kullanılan Sesli Adımlar Uygulaması, bu yıl dağıtılan 5 altın ödülden birinin sahibi olarak, Türkiye'de kendi kategorisinin en başarılı ve fark yaratan uygulaması seçildi. Alışveriş Merkezleri Konseyi tarafından uluslararası platformda (Avrupa ve Güney Afrika) her yıl düzenlenen yarışmada AVM'ler; sosyal sorumluluk, marka konumlandırması, müşteri hizmetleri ve teknoloji gibi toplam 8 kategoride yarışıyor.

Avea'nın teknolojik desteğiyle, Bluetooth beacon'ları ile çalışan ve Boni'nin uluslararası patent ile korunan konum belirleme sistemi ve metotlarının kullanıldığı Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilere alışveriş merkezlerinde adım adım bulundukları noktayı sesli olarak söyleyerek, onların daha özgür hareket ederek alışveriş merkezlerinde kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmelerini sağlıyor.

Dünyada kendi alanında ilk defa Türkiye'de gerçekleştirilen uygulama, operatör bağımsız tüm görme engelliler tarafından kullanılabiliyor. Uygulama kapsamında hem Türkçe hem de İngilizce dil desteği sağlıyor. Bu sayede Türkiye'de bulunan görme engelli turistler de Sesli Adımlar uygulamasından faydalanabiliyor. IOS işletim sistemine sahip telefonların yanı sıra Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda da Sesli Adımlar uygulaması kullanılabiliyor

Uygulama 8 bin 500 görme engelli tarafından yüklendi

Şimdiye kadar toplam 8 bin 500 görme engellinin telefonlarına yüklediği uygulama, toplam bin 745 kişi tarafından en az bir kere MetroCity ve ECE Türkiye'ye bağlı diğer AVM'lerde kullanıldı. Uygulamayı kullanan görme engelli vatandaşlar, AVM içinde ortalama 80 dakika vakit geçirirken, AVM'yi her ziyaretlerinde ortalama 4 kere de yer araması gerçekleştirdi.

Göremeyenlere yol göstermek için tasarlandı

Uygulama, ECE Türkiye bünyesindeki MetroCity Alışveriş Merkezi'nin yanı sıra İstanbul'da Maltepe Park ve Marmara Park AVM, Eskişehir'de Espark AVM ve Ankara'da ACity AVM'nin dahil olduğu 6 alışveriş merkezinde kullanılıyor.

Görme engellilerin toplumsal yaşama uyum sağlamasını kolaylaştırmayı amaçlayan Avea Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilerin akıllı telefonları üzerinden konum belirtme, mağaza ve tuvalet, çıkış, danışma gibi alanlara sesli olarak yönlendirilmesini sağlıyor. Sesli Adımlar uygulamasının hastane, otel ve havaalanı gibi kapsamlı yapılarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ICSC 2015 Pazarlama Ödülleri'nde 'Sesli Adımlar' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement