İçten: Başbakan Modern Bir Kawa'dır - Son Dakika
Güncel

İçten: Başbakan Modern Bir Kawa'dır

İçten: Başbakan Modern Bir Kawa\'dır

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Başbakanın, özgürlük mücadelesi veren modern bir Kawa olduğunu söyledi.

20.03.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bu yılki Newroz'un çok daha önemli ve anlamlı geçeğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Newroz Bayramıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Ülkemiz bu yılki Newroz'u Çözüm Sürecinin dinginliğinde, gönül rahatlığında barış, sevgi ve kardeşlikle karşılıyor" diyen İçten, bayramların, barış, sevgi, birlik ve beraberliğin yol taşları olduğunu ve insanların bu taşları döşeyerek yolların en güzeli olan kardeşliğe ulaşılabileceğini belirterek şöyle dedi:

"Binlerce yıldır bu kadim topraklarda, kültürlerimiz geleneklere, renklerimiz birlikteliğe ve seslerimiz ise kanımıza canımıza karıştı. Kimse kimsenin aslına, inancına, etnik kökenine bakmadı. Bu topraklarda "İnsanlık" komşuluk oldu. Kız aldık verdik, aynı damardan akan kan olduk. Akraba olduk, kardeş olduk. Şimdi AK Parti'nin ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bir kardeşlik ikliminin en serin, en güzel rüzgarında kutluyoruz bayramımızı. Yıllardır çekilen onca acıdan sonra barış ve kardeşliğin tüm engellemelere, tüm acılara rağmen filiz verdiği bir dönemde kutluyoruz bu anlamlı bayramı. Bundan dolayı bu yılki Newroz bence ülkemizdeki en önemli Newroz'lardan biridir. Bayramlar halkların kültüründe birliği, barışı ve mutluluğu ifade eden günlerdir. Yaşanmış acıların geride bırakıldığı, insanların kucaklaştığı, küskünlerin barıştığı, geleceğe ilişkin umutların tazelendiği en güzel günlerdir bayramlar. Ortadoğu halklarının bayramı olan ve her 21 Mart'ta kutlanan Newroz da böylesi bir bayramdır.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN İLK ADIMLARI 2005'TE ATILDI

Hatırlarsanız Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2005 yılında Diyarbakır'da "Kürt sorunu bu ülkenin Başbakanı olarak herkesten önce benim sorunum' dedi ve çözüm formülünü söyledi. Sorunu daha çok demokrasi, daha çok vatandaşlık hukuku, daha çok refahla çözeceğiz. "Ve Çözüm Süreci"nin ilk adımları atıldı. Başbakan'ımızın bu söyleminin ardından Şemdinli'de Umut Kitabevi bombalandı. Sonra gerilim tırmandı. Nevruz kutlamalarına kan bulaştı. Örneğin, Nevruz-2008 Diyarbakır'da 4 ölü, yüzlerce yaralı, kent üzerinde alçaktan uçuş yapan F-16 savaş uçakları hala unutulmadı.

TARİH 1 HAZİRAN 2011

Başbakanımız yine Diyarbakır'a gitti. 2005'teki konuşmasının arkasında olduğunu söyledi ve devam etti: 'Sevgili kardeşlerim... Sizin sorununuz, sıkıntınız, acınız maalesef birilerinin geçim kaynağı haline gelmiş. Ama biz bunu bitireceğiz' ve 2005 yılından bu yana kimsenin adım atamadığı, düşünmeye dahi cesaret edemediği devrimlerle imkansız denileni gerçekleştirdi. Bunun en güzel kanıtı ise 2013 yılında Diyarbakır'daki buluşma ve kucaklaşmadır. Şimdi Mart 2014'teyiz. Tünelin ucunda ışığın hiç görünmediği kadar net göründüğü, barış çiçeklerinin, sevginin, kardeşliğin ve birlik-beraberliğin tomurcuk verdiği bir Çözüm Süreci'ndeyiz. Hem Başbakanımız, hem de Çözüm Sürecine gönülden inanmış ve sonuna kadar destekleyen bizler acıların ötelendiği, cenazelerin gelmediği, anaların yüreklerinin yanmadığı bir dönemdeyiz. Ve bunun değerinin bilincinde, sorumluluğumuzun farkında olarak el ele, gönül gönüle ve inanarak yürüyoruz bu kardeşlik ikliminde. Kawa, Nasıl Dehak'ın elinden gençleri kurtararak ölümlerine engel olmuşsa, başbakanımız da çözüm sürecini başlatarak savaş baronlarının elinden Türk ve Kürt gençlerini kurtararak bir yıldır ölümlerin önüne geçmiştir. Çözüm süreci, Kawa'nın zalim Dehak'a karşı başlattığı isyanın Newroz'la taçlanması gibi Ortadoğu'nun yeni bir newrozu olacaktır. Kawa, nasıl Dehak'ın elinden gençleri kurtararak ölümlerine engel olmuşsa,başbakanımız da çözüm sürecini başlatarak savaş baronlarının elinden Türk ve Kürt gençlerini kurtararak bir yıldır ölümlerin önüne geçmiştir.

"BAŞBAKANIMIZ, ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VEREN MODERN BİR KAWA'DIR"

Sayın Başbakanımız, özgürlük mücadelesi veren modern bir Kawa'dır. Çünkü recep Tayyip Erdoğan, zalim ve hala günümüzde yaşayan Dehaklara karşı mücadele vermektedir. Bu Dehaklar, kafatasçı ırkçılardır. Şehirleri, sokakları savaş alanına çevirenlerdir. Bu Dehaklar, Çözüm Sürecine karşı olanlardır. Bu Dehaklar, Mısır'da, Suriye'de Niyanmar'da, Arakan'da masum, sivil insanları katledenlerdir. Bu Dehaklar Pensilvanyada oturup Siyonistlerin emriyle Türkiye'de Haşhaşilik yapanlardır. Bu Dehaklar Türk ve Kürt ırkçılığı yapanlardır. Ama kimsenin şüphesi olmasın ki "Yeni Türkiye'de Dehaklara yer yok. Yeni kuracağımız medeniyette Dehaklar olmayacak. Çünkü biz Kawa gibi Dehaklara karşı mücadele veren tek siyasi partiyiz. Biz, yani AK Parti Türkiye'nin barışıdır, huzurudur, kardeşliğin, sevginin, birlik ve beraberliğin teminatıdır. O yüzden diyorum ki:
Newroz, Süryani'dir, Türk'tür, Kürt'tür, Arap'tır. Newroz, renk cümbüşüdür, Barış'tır, Newroz, sevgidir, kardeşliktir, birlikteliktir. Newroz, hepimizindir! "Nevrozunuz kutlu olsun" "Nevroz piroz be" "Nevroza şima piroz bu" "Nevroz mobarek" "İydi Nevroz mobarek başed" "Nevruzi Mubareğigaay""

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İçten: Başbakan Modern Bir Kawa'dır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement