İçten: Türkiye'nin En Uzun Üçüncü Köprüsü Bölgemize Hayırlı Olsun - Son Dakika
Güncel

İçten: Türkiye'nin En Uzun Üçüncü Köprüsü Bölgemize Hayırlı Olsun

İçten: Türkiye\'nin En Uzun Üçüncü Köprüsü Bölgemize Hayırlı Olsun

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır arasındaki karayolu ulaşımını sağlayacak olan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindiği müjdeledi.

10.01.2015 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiye'nin en uzun üçüncü köprüsü olma özelliğini taşıyan Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır arasındaki karayolu ulaşımını sağlayacak olan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindiği müjdesini verdi. Mart ayında araç trafiğine açılacağını belirten İçten, köprünün açılmasıyla Diyarbakır- Adıyaman arasındaki karayolu mesafesinin 90 kilometre kısalacağını bildirdi.

İçten, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 33 aylık bir çalışma ile sona gelinen Nissibi Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarihi bir ana tanıklık edildiğini kaydeden İçten, AK Parti hükümetlerinin milletin hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiğinin altını çizerek, yaklaşık 3 yıl önce köprüyle ilgili sözünü hatırlattı. Bu sözün gerçekleşmiş olmasından duyduğu mutluluğu ve heyecanı paylaşan İçten, "Aşağı yukarı bu bölge insanın 25 yıldır özlemle, hasretle beklediği köprüde sona gelindi. Bu köprü bu bölgenin insanının hayaliydi. Biz bu hayali gerçekleştirmiş oluyoruz. Yılladır bu insanlar feribotla Atatürk Barajı üzerinden karşıdan kaşıya geçmeye çalışıyordu. Kesintisiz bir ulaşım yoktu. Mart ayı içerisinde açılışı gerçekleşecek ve köprü ulaşıma açılacak." diye konuştu.

TEKNOLOJİSİYLE DÜNYANIN ENDER KÖPRÜLERİNDEN

Kullanılan teknik, teknoloji, köprünün nitelikleri itibariyle Türkiye'de ilk, dünya da ise ender köprülerden olduğunu aktaran İçten, köprünün Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun en önemli geçiş merkezi olacağını söyledi. Sadece şehirleri ya da bölgeleri değil, insanları buluşturduklarını ifade eden AK Partili İçten, feribotla gidip gelen insanların saatler harcadığını, bu köprüyle birkaç dakikalık zamanla geçiş sağlayabileceklerini bildirdi.

"DİYARBAKIR ADIYAMAN ARASI 90 KİLOMETRE KISALIYOR"

Köprünün 610 metre uzunluğunda olduğunu ve Türkiye'nin en uzun üçüncü 'eğik askılı gergili' özelliği taşıdığını anlatan İçten, çift yönde ikişer şerit halinde duble yol ve 96 metre yükseklindeki köprünün ulaşıma açılmasıyla Diyarbakır- Adıyaman arasındaki karayolu mesafesinin 90 kilometre kısalacağına işaret etti. Köprünün iki yakasının birbirine kavuştuğunu ve yaya trafiğine açıldığını hatırlatan İçten, bölge insanının bunu sevinçle karşıladığını yineledi.

Ticaret açısından da köprünün önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İçten, "Bu köprü bittiğinde Siverek ile Kahta'yı birbirine bağlayacak ve Diyarbakır ile İran, Irak tarafından gelen insanlar daha kolay bir şekilde Adıyaman'a ulaşacak. Nemrut Dağı'na olan ulaşım daha kolay ve kısa yoldan olacak." ifadelerini kullandı.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN KÖPRÜSÜ'NE DESTEK

Köprünün isminin değiştirilerek 'Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü' yapılması yönündeki açıklamalara da değinen İçten, bu yönde vatandaşların ciddi talebinin olduğunu belirterek, bölgeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin çok yakışacağını bildirdi. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklamalarını hatırlatan İçten, "Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız uygun görürlerse Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü isminin verilmesini destekliyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızdan olur alınması gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İçten: Türkiye'nin En Uzun Üçüncü Köprüsü Bölgemize Hayırlı Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi
    11:10 CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi

    CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun Çaybaşı İlçe Müdürünün Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurduna yaptığı ziyaret sonrasında yurtta mevzuata aykırı bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerini tespit etmesinin ardından herhangi bir yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi.

  • Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı
    11:10 Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı

    Sony, PlayStation 5 Pro'ya özel oyunlar için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı. PlayStation 5 Pro'nun yıl sonunda tanıtılması ve 8K çözünürlük gibi önemli artışlar sunması bekleniyor. Geliştiriciler yeni konsola davet ediliyor.

  • Çin'in devasa yatırımı Origin Wukong ile kuantum bilgisayar çağı
    11:10 Çin'in devasa yatırımı Origin Wukong ile kuantum bilgisayar çağı

    Çin hükümeti, devasa bir yatırım yaptığı kuantum bilgisayarı Origin Wukong ile siber saldırıları önlemeyi hedefliyor. Origin Wukong, benzersiz bir şifreleme teknolojisi ve kriptografik kapasiteye sahip olarak dikkat çekiyor. Çin'in gelecekte yeni versiyonlarını da çıkaracağı tahmin edilen bu bilgisayar, veri güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

  • Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı
    11:09 Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde çıkan yangın, panik yarattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olayda yaralanan veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler, yangının sebebini araştırmak için çalışmalara başladı.

  • Öğrencilerin Yapay Zeka Kullanarak Ödev Yapma Alışkanlığı Artıyor
    11:09 Öğrencilerin Yapay Zeka Kullanarak Ödev Yapma Alışkanlığı Artıyor

    ChatGPT gibi sohbet botlarının hayatımıza girmesiyle öğrencilerin ödevlerini yapay zekaya yaptırma alışkanlığı da artıyor. Turnitin'in raporuna göre, öğrencilerin projelerinin büyük bir kısmı yapay zeka tarafından oluşturuluyor. Yapay zekalı metinlerin tespit edildiği ödevlerin sayısı her geçen ay artıyor ve öğrencilerin yapay zeka kullanma alışkanlığı değişiyor.


Advertisement