İçten: Yeni Türkiye Dünya Barışının Teminatıdır - Son Dakika
Güncel

İçten: Yeni Türkiye Dünya Barışının Teminatıdır

İçten: Yeni Türkiye Dünya Barışının Teminatıdır

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten "Yeni Türkiye, dünyada barışın ve kardeşliğin teminatıdır." dedi.

01.09.2014 15:28  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mesajında, barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dünyada yaşadığımıza vurgu yapan İçten, insanlık tarihinin aynı zamanda savaş ve yıkımların tarihi olduğunu, insani acılara son verme arayışlarının; Barış ve hoşgörüyü, insanlığın en büyük özlemi haline getirdiğine dikkat çekti.

BARIŞ, TARİH BOYUNCA AĞIR BEDELLER ÖDENEREK ELDE EDİLMİŞTİR

İçten, "Bugün çok önemli bir gün çünkü, insanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşı olan İkinci Dünya Savaşı, 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı. Ardında 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı. Bunların bir daha yaşanmaması temennisiyle, adına "Dünya Barış Günü" dediğimiz bu günü idrak ediyoruz. Barış, ne yazık ki tarih boyunca ağır bedeller ödenerek elde edilmiştir. Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız. Birimizin diğerinden ne farkı var ki? Bu yüzden barış için hepimizin üzerine düşen sorumlulukların bilincinde ve aktif rol üstlenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BARIŞIN, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN KİLİT NOKTASIDIR

Çözüm Sürecinin başladığı zamandan bu yana cenazelerin artık hiç gelmediğini hatırlatan İçten, şöyle dedi:

"Çözüm Süreci başladığından bu yana neredeyse 20 ay geçti. Arık cenazeler gelmiyor. Ocaklara ateşler düşmüyor. Analar ağlamıyor. Bölgemiz, huzur ve barış ikliminde her bakımdan kalkınarak bambaşka bir refah seviyesine yükseliyor. Eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata kadar yaşamın her alanında artık herkes hayatlara dokunuyor ve barış iklimi her zamankinden daha güçlü bir şekilde filizleniyor. Bu sürece ülkemizin her yanından destek geliyor. Milletimiz devletle barışıyor, geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Lakin, her ne kadar hala kandan nemalanmak isteyenler, bu süreci baltalamak isteseler de kimse unutmamalı ki: Çözüm Süreci barışın, birlik ve beraberliğimizin kilit noktasıdır. Yeni medeniyetimizin, Yeni Türkiye'nin de en önemli teminatlarındandır"

ECDADIMIZ HER ZAMAN SEVGİDEN, KARDEŞLİKTEN VE BARIŞTAN YANA OLMUŞTUR

Ecdadımız her zaman sevgiden, kardeşlikten ve barıştan yana olmuştur. Yeri gelmiş savaşmıştırlar. Ama yapılan neredeyse çoğu fetihler davet üzerine gerçekleşmiş ve gittikleri her yerde önce gönülleri feth etmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşında ölen Anzaklar için söylediği, "Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." Sözü de barışa en güzel örneklerden biridir. Bizim dün acılarımız, kavgalarımız vardı. Şimdi hepsi geride kaldı. Şimdi anlaşıldı ki ölümün kimseye faydası yok. Barışlar, ölümler üzerinden değil, yaşamlar üzerinden yapılır"

YENİ TÜRKİYE DÜNYANIN HER COĞRAFYASINA BARIŞ GÖTÜRECEKTİR

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Yeni Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu, bölgede, dünyada barış ve istikrarın sağlanması için; Irk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırarak herkese bambaşka bir vizyon sunacaklardır. Buna olan inancım tamdır. Ve Yeni Türkiye, dünyanın her coğrafyasına barış götürecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Hepimizin tüm dileği, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, kardeşliğin, huzurun, birliğin ve beraberliğin barışın beyaz kanatlarında tüm dünyada hüküm sürmesidir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İçten: Yeni Türkiye Dünya Barışının Teminatıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement