İdil Biret, Genç Yeteneklerle Birlikte Dev Konser Verecek. - Son Dakika
Güncel

İdil Biret, Genç Yeteneklerle Birlikte Dev Konser Verecek.

İdil Biret, Genç Yeteneklerle Birlikte Dev Konser Verecek.

İdil Biret, genç yeteneklerle birlikte 8 Eylül'de Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde dev bir konserle müzik severlerle buluşacak.

18.08.2014 13:54  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Banvit, kültür ve sanat projelerine yönelik yürüttüğü destek çalışmalarına devam ediyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Banvit'in katkılarıyla, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA) 2 Ağustos – 9 Eylül 2013 tarihleri arasında ünlü piyanist İdil Biret tarafından Piyano Masterclass dersleri verilecek ve 8 Eylül'de genç yetenekler İdil Biret ile birlikte Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde saat 20:30'da verecekleri dev bir konserle müzik severlerle buluşacak...

Bu yılki Masterclass'ın konusu ise Klasik Batı müziğinin devleri J.S. Bach ve Chopin'in eserleri olacak…

Sosyal sorumluluk projelerinde özellikle son 7 yıldır atağa kalkan Banvit, kültür ve sanat alanında geçen yıl Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin Piyano Masterclass programı için verdiği desteği bu yıl da sürdürüyor.

Türkiye'deki konservatuvar ve müzik okullarında klasik müzik eğitimi alan yetenekli gençlere, uluslararası sanatçıların ders vereceği bir uzmanlık kursuna (Masterclass) devam etme imkânı veren Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA) 2 Ağustos-9 Eylül 2013 tarihleri arasında ünlü piyanist İdil Biret'le çalışan genç yetenekler, 8 Eylül'de de dev sanatçıyla birlikte müzik ziyafeti verecekleri bir konsere hazırlanıyor. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin Piyano Masterclass programına katılarak dünyanın en geniş repertuarlı piyanisti ünvanına sahip olan İdil Biret'le birlikte çalışma fırsatı yakalayan öğrenciler, 8 Eylül'de Ayvalık Cunda Adası'nda müzik severlerle buluşacak, konserin sonunda İdil Biret ise seçtiği en güzel eserleri sevenleri için yorumlayacak.

63 yıllık sanat yaşamına sığdırdığı sayısız konserlerine böylece bir yenisini ekleyen devlet sanatçısı İdil Biret, 2006 yılından bu yana Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin Piyano Masterclass programında yetenekli öğrenciler ile piyano repertuarının başeserleri üzerine derinlemesine bir çalışma yapıyor. Bu yılki Masterclass'ın konusu ise Klasik Batı müziğinin devleri J.S.Bach ve Chopin'in eserleri olacak.

Eğitim, spor ve sanat projelerine destek olmanın Banvit için çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Banvit Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener, "Kızlar Banvitle okula', 'Akıllı çocuk sofrası', Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve NBA ile gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ile Türkiye'de sağlıklı nesillerin yetişmesi üzerine odaklandık. Sanat ve kültür alanında ise AIMA ile ikinci kez yeni sanatçıların yetişmesine katkıda bulunmaktan dolayı gururluyuz. İdil Biret gibi değerli bir piyanist ile yeniden birarada olmak ise bizler adına mutluluk verici" değerlendirmesinde bulundu.

Müzikle uğraşan her çocuk ve gencin gelişmesine, ilerlemesine yardımcı olmak amacı ve misyonu ile kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) deneyimini bugüne kadar 582 genç müzisyen yaşadı. AIMA ve Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) kurucusu Prof. Filiz Ali; "Ayvalık Cunda Adası'nın zeytinlikleriyle denizi arasında kalmış iki taş evde başladığımız "Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu" aradan geçen süre içinde büyüdü, zamana yayıldı ve AIMA'ya dönüştü. Sonunda da 2011 yılında AKSV kuruldu. AIMA 2013 yılında 15'inci yılını kutladı. Bugüne kadar bize destek olan tüm sanatseverlere, hayatını müziğe adamış gençlere katkıda bulunan, bulunacak olan herkese ve Banvit'e teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

AIMA Piyano Masterclass ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.ayvalikmusic.com/piyano-masterclass/'den ulaşabilirsiniz.

Daha önce sayısız konser ve tiyatroya destek veren Banvit'in katkılarıyla gerçekleştirilecek "AIMA Piyano Masterclass İdil Biret ve Öğrencileri Konseri", 8 Eylül Cuma günü saat 20:00'da Ayvalık Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İdil Biret, Genç Yeteneklerle Birlikte Dev Konser Verecek. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement