İdil'de HDP Binası Yıkıldı, Belediye Binası Kullanılmaz Halde - Son Dakika
Güncel

İdil'de HDP Binası Yıkıldı, Belediye Binası Kullanılmaz Halde

İdil\'de HDP Binası Yıkıldı, Belediye Binası Kullanılmaz Halde

Şırnak'ın İdil ve Dirsekli Köyü'nde, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla birlikte çatışmaların hasarı da gün yüzüne çıktı. Yüzlerce ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

31.03.2016 14:52  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil ve Dirsekli Köyü'nde, 16 Şubat tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla başlayan operasyonların bugün sona erdiğinin duyurulmasıyla daha önce evlerini terk eden vatandaşların evlerine döşünü devam ediyor. Cizre, Midyat ve İpek Yolu güzergahlarından ilçeye gelmeye çalışanların oluşturduğu kuyruklarda bekleyen vatandaşların kimlik kontrolü ve üst aramaları yapılarak, ilçeye girmelerine izin veriliyor.

HDP BİNASI YIKILDI, BELEDİYE BİNASI KULLANILMAZ HALDE

İlçe merkezinde, şiddetli çatışmaların yaşandığı özellikle Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de yüzlerce ev ve iş yeri kullanılmaz hale gelirken, Alanya ve Adile Naşit Caddesi üzerinde tüm işyerlerinin yandığı, bazı okulların da hasarlı olduğu görüldü.

Ayrıca İdil belediye binası kullanılmaz hale gelirken, yıkılan HDP ilçe binası ve bina altındaki 3 işyerine ait molozlar da temizlendiği görüldü.


ELEKTRİK VE SU YOK

Elektriklerin kesik olduğu ilçede, içme suyu şebekesinin de hasar görmesi nedeniyle evlere içme suyu verilemiyor.

SOKAĞA DÖŞENMİŞ PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Yasağın kalktığı İdil İlçesi Turgut Özal Mahallesi'nde bir sokağa PKK'lılar tarafından döşenen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından bulunarak kontrollü bir şekilde imha edildi.


Patlama sırasında sokakta büyük bir çukur oluşurken, evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar oluşan çukuru merakla inceledi.

Operasyonların bittiği ilçeden kareler:

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil'de HDP Binası Yıkıldı, Belediye Binası Kullanılmaz Halde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement