İdil'de Yol Kapatan YDG-H'li Gruba Polis Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

İdil'de Yol Kapatan YDG-H'li Gruba Polis Müdahale Etti

İdil\'de Yol Kapatan YDG-H\'li Gruba Polis Müdahale Etti

Şırnak İdil'e bağlı Karalar Beldesinde, karayolunda durdurdukları TIR ve araçlarla yolu kapatan YDG-H üyelerine polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

22.11.2015 17:27  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Karalar Beldesi'nde, karayolunda durdurdukları TIR ve araçlarla yolu kapatan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar İdil ilçe merkezine de sıçradı.

İdil İlçesi'ne bağlı Karalar Beldesi'nde sabah saatlerinde toplanan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, Cizre ve Şırnak yönüne giden karayolunu araç trafiğine kapattı. Yolun durdurulan kamyonlar barikat yapılarak kapatıldığı haberini alan polis, güvenlik nedeniyle İdil İlçesi'nden Karalar Beldesi yönüne giden yolu kapattı. Daha sonra zırlı araçlarla Karalar Beldesi'ne giden güvenlik güçleri, burada YDG-H üyelerine gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Buradan ayrılan YDG-H üyeleri, daha sonra farklı bir noktada lastik yakarak aynı yolu ikinci kez trafiğe kapattı. Buraya giden güvenlik güçleri, buradaki YDG-H üyelerine müdahale ederek, karayolunu tekrar trafiğe açtı.

2 MAHALLEDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında sabah başlayan olaylar, ilçe merkezine de sıçradı. Çevre yolunun trafiğe açılmasının ardından ilçe merkezine dönen güvenlik güçleri, Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de operasyon başlattı.

Bu 2 mahallede güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil'de Yol Kapatan YDG-H'li Gruba Polis Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement