İdil'deki Arazi Çatışmasında Ölenlerin Sayısı 4'e Çıktı - Son Dakika
Güncel

İdil'deki Arazi Çatışmasında Ölenlerin Sayısı 4'e Çıktı

İdil\'deki Arazi Çatışmasında Ölenlerin Sayısı 4\'e Çıktı

Şırnak'ın İdil ilçesinde geçen cumartesi günü Yağan ile Çalış ailelerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan çatışmada ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

30.03.2015 16:31  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İdil'deki arazi çatışmasında ölenlerin sayısı 4'e çıktı

Bayram KAPLAN/ İDİL (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde geçen cumartesi günü Yağan ile Çalış ailelerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde, Yağan ile Çalış aileleri arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışma, silahlı çatışmaya dönüştü. Erkekler arasında silahlı çatışma çıktığını gören 29 yaşındaki Kevi Çalış, 25 yaşındaki Özgün Yağan, 50 yaşındaki Kadriye Yağan ve 23 yaşındaki Şirin Yağan, onları durdurmak için kendilerini düşünmeden siper etti. Kadınların araya girmesine rağmen erkekler çatışmayı sürdürünce, vurularak ağır yaralanan kadınlardan Kevi Çalış, Kadriye Çalış ve Özgül Yağan kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Çatışmada yaralanan 13 kişi de değişik hastanelerde tedavi altına alındı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde bulunan yaralılardan 28 yaşındaki Ramazan Yağan da bugün yaşamını yitirdi. Köydeki çatışmada ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

Çatışmada yaralanan 12 kişinin bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastanelerde tedavi görenlerden 6'sının şüpheli olduğu için sıkı güvenlik önlemleri altında tedavilerinin sürdüğü ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Çatışmayı sona erdirmek için bedenlerini siper eden Kevi Çalış ve Özgül Yağan'ın cenazeleri dün yoğun güvenlik önlemleri altında, ayrı ayrı saatlerde köyde toprağa verilirken, Kadriye Yağan ve Ramazan Yağan'ın cenazelerinin de bugün köy mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Köyde ve çevresinde jandarmanın güvenlik önlemleri sürerken, HDP ve DBP il ve ilçe yönetimlerinin kurduğu 'barış komisyonu' da olaydan sonra geldikleri köyde Yağan ve Çalış aileleri arasında görüşmeler yapıyor. Köyde kalan barış komisyonu üyeleri, jandarma ekipleriyle birlikte koordineli çalışma yaparak olayın büyümemesi adına çaba harcıyor.

Her iki aileden ölenler için de ayrı ayrı yerde taziye çadırları kuruldu. Yağan Ailesi, taziye çadırını köyde kurarken, Çalış Ailesi ise ilçe merkezinde taziyeleri kabul ediyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil'deki Arazi Çatışmasında Ölenlerin Sayısı 4'e Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement