İdil - Kalkınma Bakanı Yılmaz: Cizre ve Silopi'den Sonra İdil'de de Yaralar Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

İdil - Kalkınma Bakanı Yılmaz: Cizre ve Silopi'den Sonra İdil'de de Yaralar Sarılıyor

İdil - Kalkınma Bakanı Yılmaz: Cizre ve Silopi\'den Sonra İdil\'de de Yaralar Sarılıyor

Kalkınma Bakanı Yılmaz: Cizre ve Silopi'den sonra İdil'de de yaralar sarılıyorKalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak'ın Silopi ve Cizre'den sonra İdil İlçesi'nde de yaraların sarılmaya başlandığını belirterek, "Silopi'de bin 200, Cizre'de 2 bin ve İdil'de 750 gencimizi istihdam ettik. Esnafımıza da, vatandaşlarımıza da sahip çıkacağız" dedi.

04.05.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Yılmaz: Cizre ve Silopi'den sonra İdil'de de yaralar sarılıyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak'ın Silopi ve Cizre'den sonra İdil İlçesi'nde de yaraların sarılmaya başlandığını belirterek, "Silopi'de bin 200, Cizre'de 2 bin ve İdil'de 750 gencimizi istihdam ettik. Esnafımıza da, vatandaşlarımıza da sahip çıkacağız" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 16 Şubat tarihinde uygulanan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Şırnak'ın İdil İlçesi'ne esnaf, vatandaşlarla bir araya geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte İdil'e gelen Yılmaz, imam, muhtar ve okul müdürleri ile basına kapalı birer toplantı gerçekleştirdi.

VATANDAŞLAR YASAĞIN SAATİNİN İLERİ ALINMASINI TALEP ETTİ

Sıkı güvenlik önlemleri altında ziyaretini gerçekleştiren heyet, ilçe merkrezinde esnafı ziyaret etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, burada vatadaşları ve esnafı dinledi. Vatandaşlar, Bakan Yılmaz'dan kısmi olarak devam eden sokağa çıkma yasağı saatlerinin değiştirilmesini talep etti. Yasağın akşam saat 21.30'da başladığını dile getiren vatandaşlar, bunun daha ileri bir saate alınmasını istedi. Vatandaşlar İşkur tarafından geçen hafta alınan 750 personelin yetersiz olduğunu ve bu sayının da artılması talebinde bulundu. Bakan Yılmaz burada vatandaşlara, zarar ziyan tespitlerinin yapıldığını, belli bir miktara kadar olan zarar ödemelerinin yapılacağını, diğerlerine de en kısa sürede konut yapılacağını söyledi. Yılmaz, "Biz vatandaşlarımızın yanındayız. Mağduriyetlerine izin vermeyiz. Kim ne yaparsa yapsın, biz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidereceğiz. Esnafımıza da, vatandaşlarımıza da sahip çıkacağız. Devlet, milletin huzuru ve refahı için vardır. Dolayısıyla hiçbir şeyi esirgemiyeceğiz" dedi.

İMAMLAR, MUHTARLAR VE OKUL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Bakan Yılmaz, vatandaşları dinledikten sonra İlçe Müftülüğü'nde ilçe merkezi ve köylerde görev yapan imamlarla bir araya geldi. Yılmaz, Cizre ve Silopi'den sonra İdil'de de yaraların sarılmaya başlandığını belirterek, "Toplum yararına çalışma programları dediğimiz programları hayata geçiriyoruz. Cizre'de 2 bin kişiye, Silopi'de bin 200 kişiye, İdil'de de 750 gencimize 9 ay boyunca, bu anlamda bir istihdam olanağı sağladık. Tabi bu gençlerimize, bu imkanı sağlarken, bir mesleki eğitim de verelim, geleceğe yönelik bir hazırlık olsun istedik. Tabi bu gençlere verdiğimiz ücretlerle, yerel ekonomi esnafımız canlansın istiyoruz. Bu konulardaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İdil'de tespit çalışmaları aşağı, yukarı tamamlanma durumundadır. Bundan sonraki aşamada küçük zararları hızlı bir şekilde telafi ediyoruz. Daha ağır hasarlı yapılarımızla ilgili olarak da vatandaşımıza bizim tercihimiz çok daha sağlıklı, çok daha güzel konutlar temin ederek, bu zararlarını gidermektir. Bu yönde de çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı başlatmış durumdayız. Tabi ikinci söylediğim belli bir zaman alabilir. Esanafımıza dönük zarar, ziyanları tespit ettiriyoruz, onları karşılıyoruz. Halk Bankası kanalıyla esnafımıza faizsiz kredi desteği imkanı sunuyoruz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz'ın yaptığı konuşmadan sonra toplantı, basına kapalı olarak devam etti. Yılmaz, imamlardan sonra muhtar ve okul müdürleri ile de basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil - Kalkınma Bakanı Yılmaz: Cizre ve Silopi'den Sonra İdil'de de Yaralar Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement