Köy Çatışmasında 3 Kişinin Soyadı Benzerliği Yüzünden Öldürüldü İddiası - Son Dakika
Güncel

Köy Çatışmasında 3 Kişinin Soyadı Benzerliği Yüzünden Öldürüldü İddiası

Köy Çatışmasında 3 Kişinin Soyadı Benzerliği Yüzünden Öldürüldü İddiası

Şırnak'ın İdil İlçesinde, 4 kişinin hayatını kaybettiği çatışmada 20 yaşındaki Azize Yağan, yakınlarının soyadı benzerliği yüzünden öldürüldüğünü iddia etti.

22.04.2015 13:17  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Yağmurca Köyü'nde, 4 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin de yaralandığı çatışmada, annesi ablası ve kardeşini kaybeden 20 yaşındaki Azize Yağan, kimse ile husumetli olmadıklarını ve yakınlarının soyadı benzerliği yüzünden öldürüldüğünü iddia etti.

İdil İlçesi'ne bağlı Yağmurca Köyü'nde 28 Mart tarihinde çıkan ve Kadriye, Özgül ve Ramazan Yağan ile Kevi Çalış hayatını kaybetiği çatışmada; annesi, ablası ve erkek kardeşini kaybeden Azize Yağan, yakınlarının soyadı benzerliği yüzünden öldürüldüğünü söyledi.

Bugün bir grup öğrenci ve Yağan ailesi fertleri ile birlikte Hükümet Konağı önünde yaşanan çatışma ile ilgili basın açıklaması yapan Azize Yağan, "Yüzyıllardır toplumumuzun bir kangreni haline gelen töre cinayetleri yüzünden annemi, ablamı ve erkek kardeşimi hunharca işlenen bir cinayete kurban verdim. Hiç birinin suçu ve ilgisi yoktu. Soyadı benzerliğine tahammül edemeyen katiller, beni anasız, kardeşsiz ve çaresiz bıraktılar. Öyle bir nefretle geldiler ki satırlarla, küreklerle, demir çubuklarla ve silahlarla geldiler. Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren IŞİD çetesini bile aratmadılar. Önlerine çıkan herkesi, kendi evlerinde kıyımdan geçirdiler. Peki suçumuz neydi? Sırf Yağan soyadını taşıdığımız için, onlarca kişi evimizi basarak, erkeklere rastgele ateş açıp, kadınların başlarını taşla ezerek öldürdüler. Katillerin husumetli oldukları aile biz olmadığımız halde, sırf aynı soyadı taşıyoruz diye. Kim bunun hesabını, nasıl verecek?" dedi.

"KAFALARINI EZİN Kİ SİZİ TANIMASINLAR"

Olay yeri ve görgü tanıkları beyanlarına göre Çalış ailesinin, köy muhtarı ile saldırıyı planlı bir şekilde gerçekleştirdiğini ileri süren Azize Yağan, "Olay mahalinin görgü tanıklarına göre Çalış ailesi ve köy muhtarı, bu katliamı planlı bir şekilde gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca katillerden bazılarının, 'kafalarını ezin ki sizi tanımasınlar' şeklindeki naraları, görgü tanıkları tarafından tespit edilmiştir. Mezarda yatan annem, ablam ve erkek kardeşim diyor ki; 'bizi katleden faillerin tamamı tutuklanıp adilce yargılanmadıkça, biz mezarımızda çürümeyeceğiz.' Son olarak ilimizde meydana gelen bu vahşi katliama rağmen sessiz kalan ve bir taziye mesajı bile yayınlamayan Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu burada protesto ediyoruz" diye konuştu.

"KARDEŞLERİM HALA RÜYALARINDA SALDIRI ANINI YAŞIYOR"

Üniversiteye hazırlık için dershaneye giden Azize Yağan, daha önce doktor olmak istediğini ancak yaşanan çatışmadan sonra fikrini değiştirerek psikolog olmak istediğini belirterek, "Ben lise mezunuyum ve üniversiteye hazırlık için dershaneye gidiyorum. Olaydan önce aslında hayalimde doktor olmak vardı, doktor olmak istiyordum. Ama olaydan sonra köyümüzde onlarca çocuğun psikolojisinin bozulduğuna tanık oldum. 7'si erkek, 4 kız toplam 11 kardeştik. Çatışmada bir kız bir erkek kardeşim öldü. Ben de ailenin 5'inci çocuğuyum. Bizim evde; kardeşlerim hala geceleri bağırarak uyanıyor. Korku ve endişe ile o saldırı günün hala yaşıyorlar. Bu yüzden fikrimi değiştirdim ve psikolog olmaya karar verdim. İlk işim de köyümdeki çocukların bozulan psikolojilerini düzeltmek olacak" dedi.

TARTIŞMA, YAĞAN SOYADLI KİŞİNİN MERAYI SATIN ALMAKLA BAŞLADI

İddiaya göre, Yağmurca Köyü'nde bulunan ve adı açıklanmayan Yağan soyadlı bir kişinin, köyün ortak kullanım arazisi olan meranın bir bölümünü devletten ücret karşılığında satın aldığı, Çalış ailesine bağlı fertlerin de bunun doğru olmadığını belirterek, araziyi alan kişi ile bir kaç kez tartıştığı öğrenildi. Tartışmanın bu yüzden çıktığı zamanla büyüdüğü ve kavga günü Çalış ailesine bağlı fertlerin soyadı Yağan olan tüm kişileri hedef alarak saldırdığı iddia edildi.

4 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞ, 10 KİŞİ DE YARALANMIŞTI

28 Mart tarihinde İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde yaşayan ve aralarında arazi yüzünden husumet olduğu belirtilen Yağan ve Çalış aileleri arasında çıkan silahlı çatışmada, Kadriye, Ramazan ve Özgül ile Kevi Çalış olmak üzere 4 kişi hayatını kaybederken, her iki aileden 10 kişi de yaralanmıştı. Olay sonrası Çalış ailesinden 5 ve Yağan ailesinden 2 olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Çatışmasında 3 Kişinin Soyadı Benzerliği Yüzünden Öldürüldü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • g: Bu nasıl adalet bu suçlular cezalarını biran önce bulmalarını istiyoruz bu vahseti yapan kişiler insanmi ve müslüman olmazlar canlilik bu 0 0 Yanıtla

Advertisement